• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et Muhabbet kuşlarımızı evde yalnız bırakabilir miyiz?

MrB

Yeni Üye
Arkadaşlar selamlar. 2 Tane muhabbet kuşum var. 3 Günlüğüne şehir dışında olmamız gerekiyor. Kafesimiz çok büyük. Bu sebeple kafesiyle beraber bir arkadaşımıza veremiyoruz kuşları. 3 Gün kafeste kapalı takılsalar problem olur mu ? Bugüne kadar sabah kapılarını açtık akşama kadar dışarda takıldılar akşam kendileri girdiler kafeslerine. Kuşlardan biri özellikle kafeste kalmayı pek sevmiyor çıkarmadığımız zaman ciyak ciyak bağırıp zorla çıkarttırıyor kendini. Bolca yem ve su koysak kafeslerine acaba 3 gün problemsiz bir şekilde yaşayabilirler mi ?

Kapılarını açık bıraksak aslında canları sıkıldığında çıkıp geri giriyorlar bir defasında ameliyat olmuştum hastanede kaldığımız günler o şekilde bırakmıştık problem olmamıştı ama bu sefer 3 gün gelmeyeceğiz eve ve biz evde yokken kendilerini çıkartamayacakları bir yere düşüp kalabilirler diye kafeste kapalı bırakmayı düşünüyoruz. Neye dikkat etmeliyiz öneriniz var mı ?

berat33

Yeni Üye
Arkadaşlar selamlar. 2 Tane muhabbet kuşum var. 3 Günlüğüne şehir dışında olmamız gerekiyor. Kafesimiz çok büyük. Bu sebeple kafesiyle beraber bir arkadaşımıza veremiyoruz kuşları. 3 Gün kafeste kapalı takılsalar problem olur mu ? Bugüne kadar sabah kapılarını açtık akşama kadar dışarda takıldılar akşam kendileri girdiler kafeslerine. Kuşlardan biri özellikle kafeste kalmayı pek sevmiyor çıkarmadığımız zaman ciyak ciyak bağırıp zorla çıkarttırıyor kendini. Bolca yem ve su koysak kafeslerine acaba 3 gün problemsiz bir şekilde yaşayabilirler mi ?

Kapılarını açık bıraksak aslında canları sıkıldığında çıkıp geri giriyorlar bir defasında ameliyat olmuştum hastanede kaldığımız günler o şekilde bırakmıştık problem olmamıştı ama bu sefer 3 gün gelmeyeceğiz eve ve biz evde yokken kendilerini çıkartamayacakları bir yere düşüp kalabilirler diye kafeste kapalı bırakmayı düşünüyoruz. Neye dikkat etmeliyiz öneriniz var mı ?
Bildiğim kadarıyla 3günlüğüneolur ama maks 3,4diyebiliyorum ve yemleler dolu olsun suluk dolu olsun benim bildiğim kadarıyla böyle ama daha tecrübeli abiler ablaların yorumunu bekleyin. Not akıllı yemlilik varsa daha iyiolur

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Yemini suyunu bolca koyup, tül varsa çıkarıp kafeste bırakabilirsiniz. Kafes en güvenli alanları. Üç gün için hiçbir sorun olmaz. Aklınız kalacaksa bir arkadaş, komşu vs anahtar verin gün içinde bir gözatsın. Üç gün için yer değişikliği daha büyük sıkıntı olur.

MrB

Yeni Üye
Bolca dal darı koyarım kafes büyük papağan kafesi aslında boyu benim boyumla aynı yükseklik açısından yemlikleride normal kafes yemliği gibi değil büyük taslardan ve toplamda 4 tas var. 2 tanesine su 2 tanesinde yem koyayım o zaman. Birazda marul felan koydukmu idare ederler inşaAllah. Ayrı bir kabada 3-4 tane dal darı atarım.

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Bolca dal darı koyarım kafes büyük papağan kafesi aslında boyu benim boyumla aynı yükseklik açısından yemlikleride normal kafes yemliği gibi değil büyük taslardan ve toplamda 4 tas var. 2 tanesine su 2 tanesinde yem koyayım o zaman. Birazda marul felan koydukmu idare ederler inşaAllah. Ayrı bir kabada 3-4 tane dal darı atarım.
Merhaba Sebze Vermeyin. Siz Gelene Kadar Bekleyecek ve Bakteri Oluşturacak. Yemini Suyunu Bol Bol Koyun. Çevrenizde Yok mu Hiç İlgilenecek Birileri.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Malesef çevre namına kimseye sahip değiliz. Şahsen benim tek akrabam lokumla bıcır onlarda kafeste yaşıyolar :D
Bol su yem darı bırakın sular suluklarda olsun açık bırakmayın
Minik can dostlarınızla sağlıklı uzun yıllar dilerim 🥰🤲

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Malesef çevre namına kimseye sahip değiliz. Şahsen benim tek akrabam lokumla bıcır onlarda kafeste yaşıyolar :D
Anladım. Onlar En güzel dost En Güzel Hayat Arkadaşları 😇 Sebze Kafeste Vermeyin O Halde. Bakteri Oluştur. Sebze Çok Fazla Beklememesi Gerekiyor.

Üst Alt