• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

muhabbet kuşlarımı ayırmalı mıyım?

çimen09

Aktif Üye
merhaba arkadaşlar, yaklaşık 4 ay önce dişi kuşumun yanına erkek muhabbet kuşu aldım, dişi kuşum ev sahibesi olarak erkeğe pek rahat vermedi ilk önce sonra biraz alıştılar. yem veriyorlar birbirlerine ,aynı tünekte duruyorlar falan ama bazen de birbirlerini gagalamaya çalışıyorlar, arada dişi kuşu tellerde asılı buluyorum(kendini güvende hissetmediğinde yaparmış genelde). hele biraz önce gördüğüm durum beni biraz korkuttu o yüzden size danışmak istedim . erkek kuşum dişi kuşun göğsüne ayağını koydu (normal mi bu durum) tabi dişi kuşum korkup hemen salıncağına çıktı ve dişi kuşum çok tüy döküyor kanat ve kuyruk tüyleri o kadar kısa ki uçamıyor artık ilk önce mevsimsel tüy dökümü sandım ama değişmiyor vitaminler etki etmiyor kanat hastalığı olduğundan şüphelendim ama eski fotolarına bakınca bu durumun yeni kuş geldikten sonra olmaya başladığını anladım. ciddi ciddi ayırmayı düşünüyorum yarın hemen yapıcam siz ne dersiniz?

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Cepheden resim eklermisiniz

çimen09

Aktif Üye

Ekli dosyalar

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Dişi erkege göre büyük mü dişi kuş yorgun görünüyor

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Bence o dişiyi yaşını geçkin hocalarımız daha net söylecektir lakin dişi yorgun geldi bana ayırabilirseniz 15 gün ayırın dinlensin

çimen09

Aktif Üye
bu da erkekle aynı kafese aldığım zaman tüylerinde eğer genetik bir hastalık yoksa aklıma tek gelen stres artık burada ne kadar güzel şimdi uçamıyor bir odadan diğerine benim yanıma uçardı şimdi yerden havalanamıyor. bakamadım diye o kadar çok üzülüyorum ki

Ekli dosyalar

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Yem oranlarınız nedir yem ve takviye ne veriyorsunuz kızışıyorlar olabilir

çimen09

Aktif Üye
Yem oranlarınız nedir yem ve takviye ne veriyorsunuz kızışıyorlar olabilir
aspur , buğday ve normal yemi karıştırıp veriyorum . her gün yeniliyorum bazen 2 günde bir yeniliyorum suyu her gün değiştiriyorum .
röhnfried 7 li vitaminlerinden aldım. aylık kullanım cetveline uygun koyuyorum

çimen09

Aktif Üye
birde arada bir mama yapıyorum yumurta yumurta kabuğu havuç pancarla falan onu çok seviyorlar ama sık yapamıyorum

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Bence yemler kızgınlaştırıo dişinin istemediği bir ortamda gerginlik olur erkek ister dişi istemezse böyle yorgunluk olur bence bir süre sade yem su verin

Üst Alt