• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşlarımda hastalık belirtisi

Pavka1903

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
idrar yeşil renk dışkıda anormal yeşil renk ve jumbo da ağız açıp kapama
Hastalık Belirti Tarihi
20 Mar 2022
Merhabalar sitede yeniyim. Kusurlu başlık açarsam affola.
Kafesteki kuşlarımdan Jumbo harici benim üretimim 2 aylık yavrular. Jumboyu da üretici bir arkadaştan temin ettim. 1.5 aylık olduğunu söyledi. Birkaç gündür anormal dışkı görmekteyim kafes tabanında. Probiyotik ve vitamin kullanıp gözlemledim. Ama düzelmedi bakteriyel olduğunu düşünüyorum ama teşhis için tecrübeli arkadaşlara danışmak istedim. Kuşlar 3 gündür yem ve dal darı dışında bir şey yemedi. Ayrıca Jumbo yavru aldığımda ve 10 gün boyunca uyuşukluk harici bir şey gözlemlemedim fakat şu an ele alınınca ağız açıp kapama gözlemledim. Ama yavru olduğundan hava keseleri gelişmemiş olduğu için ve eve yeni geldiği için heyecandan da olabilir diye düşünüyorum. Videoları ve fotoları ekleyip yardımlarınızı bekliyorum.
İlaç tedavi öneren arkadaşlardan ilaçları muadilleri ile birlikte önermelerini rica edebilir miyim? Bazı ilaçlar bulunmuyor.😟 (Kuşların bulunduğu oda 20 derece ve üstü hep, rüzgarda kalmaları söz konusu değil ve Önerilen ilaçları tüm kafese uygulayabilir miyim?)
jumbonun nefes aldığı ve diğer kuşların videosu

Ekli dosyalar

• 1.2 MB Görüntüleme: 18
  • 1.2 MB Görüntüleme: 19
  • 822.6 KB Görüntüleme: 18
  • 1.3 MB Görüntüleme: 18
  • 1.3 MB Görüntüleme: 16

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Yeni gelen kuşu direk diğerlerinin yanına mı aldınız 😔😔

Pavka1903

Yeni Üye
Yeni gelen kuşu direk diğerlerinin yanına mı aldınız 😔😔
hayır hocam yeni gelen kuşu 15 gün karantina da tuttum. probiyotik, vitamin ve dış parazit ilacı verdim. bu süreçte dışkıları da normaldi. Şu anki yeşil dışkıyı da yapan o değil.

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
hayır hocam yeni gelen kuşu 15 gün karantina da tuttum. probiyotik, vitamin ve dış parazit ilacı verdim. bu süreçte dışkıları da normaldi. Şu anki yeşil dışkıyı da yapan o değil.
Anladım o zaman hocalarımın da dediği gibi dışkıda problem olanı tespit edip ayırmak ilk işiniz olsun. Sonrasında ona göre tekrar konuşulur tedavi yöntemi neyi olduğu. Geçmiş olsun

Pavka1903

Yeni Üye
Duruş olarak hepsi sağlıklı görünüyor o yüzden resimden bizim anlamamız mümkün değil ilk önce hasta kuşu tespit edin.
video da yükledim aslında ama tabi ki tespiti yapacağım akşama. ona göre güncelleme yaparım.

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Bu arada videoda en önde duran kusta kuyruk sekmesi de var gibi geldi, evde değilsiniz sanırım. İmkan varsa bütün kuşları birbirinden ayırıp tek tek gözlemlemek daha doğru olur gibi

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Bence kuşların hepsine tedavi şart iştahlari nasıl? Tüy kabarma var mı? Video görebilirmiyiz

Pavka1903

Yeni Üye
Bence kuşların hepsine tedavi şart iştahlari nasıl? Tüy kabarma var mı? Video görebilirmiyiz
iştahları iyi kabarma yok. Bir üretici tedavi olarak bakteri ya da mantar riskine karşı önlem amaçlı mikostatin flagyl diafuryl tedavisi önerdi. 1 çay kaşığı dia 2 çay kaşığı flagly 1 çay kaşığı mikostatin 7 gün suluğa şeklinde.

Pavka1903

Yeni Üye
güncelleme kuşları veterinere götürdüm. Doksisilin içeren antibiyotik tedavisine başlandı.

Üst Alt