• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşlarımda göz hareketlerinde değişiklik

Behiye

Aktif Üye
Merhaba herkese. Muhabbet kuşlarımın uykuya dalarken göz hareketlerinde değişiklik farkettim.Sanki göz bebekleri küçülüyor ve dönüyor gibi. Özellikle Gazi’nin(sarı kuş) gözüne ve göz kapaklarına dikkat ederseniz anlayacaksınız. Göz kapakları da kapanmıyor gibi. Daha önce böyle olmuyordu. Az önce kusma hareketi yaptı ama kusmadı. 3 adet video ekledim. Ayrıca Maviş’in bu şekilde yatay pozisyonda uyuması normal mi? Watch unnamed | Streamable
Watch unnamed | Streamable

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Merhaba herkese. Muhabbet kuşlarımın uykuya dalarken göz hareketlerinde değişiklik farkettim.Sanki göz bebekleri küçülüyor ve dönüyor gibi. Özellikle Gazi’nin(sarı kuş) gözüne ve göz kapaklarına dikkat ederseniz anlayacaksınız. Göz kapakları da kapanmıyor gibi. Daha önce böyle olmuyordu. Az önce kusma hareketi yaptı ama kusmadı. 3 adet video ekledim. Ayrıca Maviş’in bu şekilde yatay pozisyonda uyuması normal mi? Watch unnamed | Streamable
Kuşlarınızın durumu normal, gece saat 03:12
Onların en geç 22:00 da uyumaları gerekiyor, ışığı kapatmalı yada karanlık, loş bir odada olmalılar, günün ilk ışıklarıyla uyanıyorlar, hava kararınca tüm doğa kuşları uyuyor Buda 20:30
Siz uykusuzluk çekince gözleriniz aynı böyle olur

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Uyku öncesi halleri normal 🙂 Mavişin yatışı normal, benim limon neredeyse iki seksen uzanıyor 😂 Kusma hareketi de sindirimde zorluk çektiği için olabilir tekrarlayacak mi bir bakın

Behiye

Aktif Üye
Kuşlarınızın durumu normal, gece saat 03:12
Onların en geç 22:00 da uyumaları gerekiyor, ışığı kapatmalı yada karanlık, loş bir odada olmalılar, günün ilk ışıklarıyla uyanıyorlar, hava kararınca tüm doğa kuşları uyuyor Buda 20:30
Siz uykusuzluk çekince gözleriniz aynı böyle olur
Teşekkür ederim ama videoyu akşam çekmiştim. Gün içinde de böyle yapıyor Gazi. O yüzden endişe ettim.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Bence o ağaç dallarını çıkarın ve normal tahta tünek temin ediniz çünkü doğadan aldığımız her ağaç sağlikli değildir zehirlediği de görülmüştür 👍 Gözlerde bir reaksiyon var Evet ama bunu ancak düzenli bir takiple anlarsınız günün hangi saatlerinde yaparlar ve gece uykusu yaşarlar mı gün içinde çok hareketlilermi vs

Behiye

Aktif Üye
Bence o ağaç dallarını çıkarın ve normal tahta tünek temin ediniz çünkü doğadan aldığımız her ağaç sağlikli değildir zehirlediği de görülmüştür 👍 Gözlerde bir reaksiyon var Evet ama bunu ancak düzenli bir takiple anlarsınız günün hangi saatlerinde yaparlar ve gece uykusu yaşarlar mı gün içinde çok hareketlilermi vs
Trixie Doğal Ahşap Tünek olarak almıştım. Ama dediğiniz gibi ahşap soyuluyor ve kuşlar da gagalıyor. Değiştireyim onu. Gün içinde hareketleri, tepkileri normal. Yem yiyorlar ve gaga taşı da gagalıyorlar. Hareketliler aslında. Ama gündüz uykusu da uyurlar azcık. O zamanlarda yapmaya başladı bu hareketi. Uykuya dalmadan önce. Gece uykuları bölünüyor. Veteriner bulundukları odada cam açma dediği için Cam açılan odada tutmuyorum bu nedenle gece odadan odaya geziyorlar. Belirli bir yer belirleyemedim maalesef. Belki gece uykuları bölündüğü içindir. Mavi kuşum da ishal var zaten solunum yolu enfeksiyonu için antibiyotik kullanıyor. Bir gün arayla sularına entrobac koyuyorum.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Tamam tünekleri değiştirelim ve gece sabit duracakları bir yerde uyusunlar. Bir süre bu şekilde gözlemleyelim. Takviyelerini düzenli olarak haftada bir verelim ☺👍