• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

muhabbet kuşlarım yavrularını besliyormu

MertKaan

Yeni Üye
merhaba yaklaşık 23 gün önce yumurtadan bir yavru çıktı 21 gün boyunca güzel beslediler ama sonrasında dişi kuş yuvalığa girmememeye veya daha az zaman geçirmeye başladı ve yavru kuş çok ötüyor beslemiyorlardır diye kendim beslemeye çalıştım ama erkek kuş çok kızdı ama dişi kuş bir şey yapmadı genellikle yavruyu dişi doyururdu ne yapmam gerekiyor

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Yavrular büyümeye başlayınca anne yuvadan çıkmaya başlar,normal bir durum. Kursak kontrolü yapıyor musunuz? Yuvaya daldarı koyun yavru yem kırmayı öğrensin yavaştan.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Yavru yem istiyordur anaçlardan.
Ben 20 günlük iken daldarı koyup 24-25 günlük iken yuvadan çıkarıp yem dolu leğen içine koyup üzerini ızgara ile kapatıp bir kaç saat orada durdurdum, bunu bir kaç gün uygulayıp 27 günlük iken yuvadan tamamen aldım kuluçkalarda. Bir sorun olmadı. Sizde takip edip duruma göre hareket edebilirsiniz.

MertKaan

Yeni Üye
Yavru yem istiyordur anaçlardan.
Ben 20 günlük iken daldarı koyup 24-25 günlük iken yuvadan çıkarıp yem dolu leğen içine koyup üzerini ızgara ile kapatıp bir kaç saat orada durdurdum, bunu bir kaç gün uygulayıp 27 günlük iken yuvadan tamamen aldım kuluçkalarda. Bir sorun olmadı. Sizde takip edip duruma göre hareket edebilirsiniz.
yavru yem istiyor ama bnunu her zaman yapıyo yuvalığa daldarı koysam sadece bi kaç gün ne zaman çıkartabilirim

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
yavru yem istiyor ama bnunu her zaman yapıyo yuvalığa daldarı koysam sadece bi kaç gün ne zaman çıkartabilirim
Başka kafes varsa, anneyi ayırın. Baba baksın. Yavrular belli boya gelince, baba anneden devralır beslemeyi zaten. Anne artık beslemiyorsa ufaktan yeni yumurtalara hazırlıyordur kendini. Yavru varken, yumurtlamaya başlarsa daha büyük risk. Yumurta gelmeden anneyi ayrı kafese alın

MertKaan

Yeni Üye
Başka kafes varsa, anneyi ayırın. Baba baksın. Yavrular belli boya gelince, baba anneden devralır beslemeyi zaten. Anne artık beslemiyorsa ufaktan yeni yumurtalara hazırlıyordur kendini. Yavru varken, yumurtlamaya başlarsa daha büyük risk. Yumurta gelmeden anneyi ayrı kafese alın
anne yuvalığa girdiğinde bir baktımda yavrunun kafasını kaşıyor herhalde besliyo ama yavru neden bağrıyo

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
anne yuvalığa girdiğinde bir baktımda yavrunun kafasını kaşıyor herhalde besliyo ama yavru neden bağrıyo
Yavrular kursakları tıka basa dolu olsa da yem ister, ilgi ister. Önemli olan ciyak ciyak bağırmaması. O zaman tehlikede demektir

Üst Alt