• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Muhabbet kuşlarım hasta

Paşa52

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Sürekli tunekleme yerde yatma ve ishal
Hastalık Belirti Tarihi
8 Tem 2021
Kullanılan İlaç
Vitamin ve bağışıklık güçlendirici

Rusalka

Aktif Üye

Minik35

Aktif Üye
Yeni aldığım muhabbet kutlarım rahatsiz ne yaptıysam duzelme olmuyor yardımcı olurmusunuz biri ishal digerleride yeni olmaya başlamış yem yediklerini görüyorum ama su ictiklarini görmedim isten dolayi fazla izleyemiyorum Ekli dosyayı görüntüle 9412Ekli dosyayı görüntüle 9413
Bu kuşları diğerlerinden ayrı ve temiz bir kafeste gözlemleyerek tedavi etseniz daha doğru olmaz mı @Rusalka 'nın dediği gibi?
En azından temiz zeminde doğru ilaç kullanımı ve dışkı takibi yapabilirsiniz, bilenler daha doğru yönlendirecektir ama benim gözlemim bu şekilde.

Semihzz123

Tutkulu
Yeni aldığım muhabbet kutlarım rahatsiz ne yaptıysam duzelme olmuyor yardımcı olurmusunuz biri ishal digerleride yeni olmaya başlamış yem yediklerini görüyorum ama su ictiklarini görmedim isten dolayi fazla izleyemiyorum Ekli dosyayı görüntüle 9412Ekli dosyayı görüntüle 9413
Ne kadar süredir ishal dışkı fotoğrafı atabilirmisiniz ?
Ayrıca işten dolayı çok ilgilenemiyorsaniz kafesin tabanina peçete koyabilirsiniz burda bakteri ürer hasta olmayan kuş hasta olur zaten. Hasta olan kuş ile diğer kuşları çok yaklastirmayin bulaşma riski var.

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
Öncelikle aramıza hoş geldiniz.

Yanlış anlamayın ama bu fotoğraflara göre sağlam kuşlarında hasta olması an meselesi. Hijyen durumunuzu ciddi anlamda gözden geçirmelisiniz.
Fotolarda saydığıma göre en az 7 kuşunuz var. Kafesle küçük ve yetersiz.

Yeni aldım dediğiniz kuşları diğer kuşların yanına almadan karantinaya almanız gerekiyordu. Mikrobik hastalıklar çok hızlı şekilde yayılır. Hasta ve sağlıklı kuşlar bir arada olmamalıdır. Kuşları alırken iyi gözlem gerekli, diyelim ki fark etmediniz , zaten karantinanın amacı budur. Karantinada en az 1 hafta kuşların dışkı takibi ve gözlemi yapılmalı. Dışkı ve genel durumlarından emin olunmadan diğer kuşlarla bir araya getirilmemeli.

Gelelim ne yapacağımıza; öncelikle durumu sıkıntılı gözüken kuşlar farklı kafese alınmalı, kafesler temizlenmeli, dezenfekte edilmeli ve hem rahatsız kuşların hem de sağlıklı kuşların kafeslerinin tabanına beyaz kağıt koyulup günlük dışkı takibi yapılmalı. Rahatsızlığın tespiti yapıldıktan sonra tedavi sürecine geçilmeli.

Üst Alt