Arkadaşlar öncelikle merhaba,yaklaşık 3 aydır elimde olan,10 aylık bir dişi ve 1.5 senedir elimde olan bir erkek muhabbet kuşuna sahibim. İkisinin şuana kadar pek kavga ettiklerine rastlamadım hatta çok iyi anlaşıyorlardı, aralarında yem kusmalar kur yapmalar vb.. şeyler oluyordu ve bende artık eş olduklarına kanaat getirerek bundan 1.5 ay önce bir yuvalık almaya karar verdim;dişi ilk başlarda yuvaya sadece dışarıdan bakıyordu daha sonra kurcalayıp içine girmeye başladı, hatta yuvalıkda folluk vardı ve folluğun çok az bir kısmı boşlukdu daha sonrasında yuvadan takır tukur sesler gelmeye başladı 1 hafta sonra baktığımda ise o boşlukda talaş biriktirdiğini gördüm ve bende gidip ona petshopdan talaş aldım 3 gün önce, fakat bir sorun vardı dişi erkekle çok iyi anlaşmasına rağmen yuvanın içine girince erkek girmeye çalışırsa çığlık atıp uzaklaştırıyordu ve erkekde cesaret edip daha kapısından baktığı yuvaya girmeye cesaret edemiyordu haliyle
Ancak bugun ben ders çalışırken yuvadan çok fazla çığlık sesleri yükseliyordu ve ben biraz panikleyip yuvaya baktığımda ise dişi erkeğin üstündeydi ve erkeğin kanadı kan içindeydi hemen zor bela ayırıp yedek kafesi kurup erkeği oraya aldım daha sonrasında bölgeyi temizledikten sonra ise farkettim ki çok büyük bir yara olmamış ancak bayağı bir hırpalanmıştı erkek kuş, dişi kuşda ise çok birşey yoktu sadece ayağında küçük bir yara vardı,halbüki çok iyi anlaşırlardı ancak dişi yuvalığa yaklaştırmazdı sadece
Peki şimdi sizce ben ne yapmalıyım?
Ancak bugun ben ders çalışırken yuvadan çok fazla çığlık sesleri yükseliyordu ve ben biraz panikleyip yuvaya baktığımda ise dişi erkeğin üstündeydi ve erkeğin kanadı kan içindeydi hemen zor bela ayırıp yedek kafesi kurup erkeği oraya aldım daha sonrasında bölgeyi temizledikten sonra ise farkettim ki çok büyük bir yara olmamış ancak bayağı bir hırpalanmıştı erkek kuş, dişi kuşda ise çok birşey yoktu sadece ayağında küçük bir yara vardı,halbüki çok iyi anlaşırlardı ancak dişi yuvalığa yaklaştırmazdı sadece
Peki şimdi sizce ben ne yapmalıyım?