İyi günler arkadaşlar. Yazımın uzun olduğunun farkındayım, fikirleriniz çok önemli. Sahiplendiğim muhabbet kuşlarının geldikleri 9 aya yakın oldu. Geldikleri zaman çok agresiflerdi. Zamanla düzelir dedim amma insana hiç alıştırılmadıklarını, damızlık olarak kullanıldıklarını ve dişi ne kadar yumurta koyduysa da hepsi boş çıktı. Dişi kuşum fazla zayıflamasın diye yumurtalarını ve yuvalığını kafesten çıkararak daha büyük kafese yerleştirdim. Her gün sularını ve yemlerini tazeliyorum. Benden fazlasıyla korkuyorlar, aslında her şeyden korkuyorlar. Pek fazla kuş gördüm ve yanı sıra Sulphur Crested Cockatoo besliyorum ama hiç böyle değil. Bir kere çok kötü kavga ettiler, ayırdım, tüm gece bir birilerini çağırdılar yeniden birleştirdim. Ama hep bir birilerini ısırıyorlar, dişi kuş erkek kuştan geldiği günden beri kaçıyor. Arada 1 hafta mutlu oldular, o da 6 ay önceydi. Çiftleşme döneminde bile erkek kuş yuvalığa girib az daha dişi kuşu öldürecekti, başını kanatmıştı. Ayırdım, yine bir birilerini çağırdılar. Her ne yapsam da agresiflikleri hiç geçmiyor. 1 keresinde kuşları ısırıklarına rağmen elime aldım, ve dişi kuşun ayak tırnaklarının eğri olduğunu, bir parmağının olmadığını ve diğerinin arkaya dönük kırık olduğunu fark ettim. Genetik bozukluk olduğunu dediler. Benden önce olmuştu. Önceki sahibi erkeğin dişini fazlasıyla hırpaladığını da söylemişti. Zorla yumurtada oturması için kafasına vuruyormuş. Ve hep kafese yapışık duruyorlar, gündüz gece fark etmeden. Ne yapa bilirim bu kuşlar için?
Teşekkür ederim.
Teşekkür ederim.