• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! muhabbet kuşlarım çiftleşmiyor

oylesine

Aktif Üye
herkese merhaba, ben 8 nisan 2022 tarihinde bir tanıdığımdan erkek bir muhabbet kuşu sahiplendim. kuşumuz bize çabuk alıştı ve sürekli parmağımıza yem kusmaya başladı, kafamıza sürekli çiftleşme hareketi yapmaya başladı böyle olunca 8 eylül 2022 de bir dişi kuş sahiplendik. bu dişi kuş erkek kuşumuza göre çok korkak ilk geldiğinde uçamıyordu hayvan kafeste durmaktan uçmayı unutmuş. şuan şubat 2023 teyiz dişi kuş hala korkak bizden uzak ama ilk haline göre bir tık daha iyi. erkek kuş dişi kuşa yem kusuyor onu besliyor ara sıra kafasını kaşıyor ama hiçbir şekilde çiftleşmiyorlar. erkek dişiye yaklaşmak istiyor uğraşıyor ötüyor çevresinde sürekli ama dişi olan gaga atıp onu kendinden uzaklaştırıyor. erkek bir süre böyle uğraşıp sonra pes ediyor sürekli bu durum devam ediyor. yuvalık taktım kasım ayında erkek kuşun birkaç kez yuvalığın kapısını kemirdiğine denk geldim. yaklaşık 1 ay önce de dişi kuş 1-2 kere yuvalığın kapısını kemirdi ama tık yok. yuvalığa hiç girmediler erkek ne zaman dişiye yaklaşmaya çalışsa dişi gagalayıp uzaklaştırıyor. tavsiyeleriniz nelerdir daha önce hiç böyle bir deneyimim olmadı. bana bu konuda yapmam gerekenleri söylerseniz çok sevinirim. isterseniz kafesin durumunu, kuşları çekip fotoğraf ekleyebilirim.

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Merhaba kuşlarınızı ve kafes genel ortamının resimlerinim yüklermisiniz ?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Resimden çok bişey anlayamam video olursa daha iyi olur kuşlar iki yabancı gibiyse onlardan bişey olmaz illa üretmek amacıyla bakıyorsanız eş değiştirin derim

oylesine

Aktif Üye

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Videolara baktığımda olacak bişeyler görüyorum ama dişi tedirgin Kafes yere çok yakın ondan olsa gerek ve biraz daha kızışmasi iyi olacaktır eğer imkanınız varsa biraz zaman ayırın ayırmaya imkan yoksa Karesi omuz hizasınin üstünde bir yere alın ve destek için e ve s vitamini, kalamar verin sabırla bekleyin çok rahatsız etmeden

oylesine

Aktif Üye
Videolara baktığımda olacak bişeyler görüyorum ama dişi tedirgin Kafes yere çok yakın ondan olsa gerek ve biraz daha kızışmasi iyi olacaktır eğer imkanınız varsa biraz zaman ayırın ayırmaya imkan yoksa Karesi omuz hizasınin üstünde bir yere alın ve destek için e ve s vitamini, kalamar verin sabırla bekleyin çok rahatsız etmeden
dediğiniz şeyleri almam yeterli mi kızıştırıcı yem falan almam gerekiyor mu ayrıca kafesin içindekilerin düzeni doğru mu bazı kişiler kuşlarınızı salmayın dedi doğru mu acaba

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
dediğiniz şeyleri almam yeterli mi kızıştırıcı yem falan almam gerekiyor mu ayrıca kafesin içindekilerin düzeni doğru mu bazı kişiler kuşlarınızı salmayın dedi doğru mu acaba
Evet doğru demişler bazı kişiler eğer üresin istiyorsanız salmayin 😊👍 düzen iyide tunegi beğenmedim çokta net görmedim ince ve sallanıyor gibi görünüyor 🤔kizistiriciya gerek yok dediğim şeyler o işi görür 👍

oylesine

Aktif Üye
Evet doğru demişler bazı kişiler eğer üresin istiyorsanız salmayin 😊👍 düzen iyide tunegi beğenmedim çokta net görmedim ince ve sallanıyor gibi görünüyor 🤔kizistiriciya gerek yok dediğim şeyler o işi görür 👍
çok teşekkür ederim. kuşları hiç mi salmamalıyım, ne kadar sürede bir salmalıyım bu süreçte? tüneklerin tahta olmasını mı öneriyorsunuz ve başka dikkat etmem gereken bir konu var mı acaba? :)

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
çok teşekkür ederim. kuşları hiç mi salmamalıyım, ne kadar sürede bir salmalıyım bu süreçte? tüneklerin tahta olmasını mı öneriyorsunuz ve başka dikkat etmem gereken bir konu var mı acaba? :)
Hiç salmayin kuluçka yaptıkları sürece 👍 tahta ve sabit tünek en sevdiğimdir 😊 grit kum , gerwit, entrobac olmazsa olmazımdir

oylesine

Aktif Üye
Avi Technic Egg-kafes Kuşları Için Vitamin E-selenyum bu ürün iyi mi dediğiniz vitaminler için bunu almam da sakınca var mı

Son düzenleme:

oylesine

Aktif Üye
@Şehmus BAKIR hocam bu konu sonrasında henüz dediğiniz ürünleri satın almadım ancak bugün almayı düşünüyorum bana güvenilir ve uygun fiyatlı bir yer önerir misiniz hangi ürünleri almalıyım ve dişi kuşum yuvalığa bugün böyle bir harekette bulundu Streamable Video

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Avi Technic Egg-kafes Kuşları Için Vitamin E-selenyum Fiyatı, Yorumları - TRENDYOL bu ürün iyi mi dediğiniz vitaminler için bunu almam da sakınca var mı
Link paylaşımı yasaktır resmini indirip dosya olarak ekleyebilirsiniz eğer alacaksanız e50 uygundur ve mamaistten temin edebilirsiniz bize güvene bilirsiniz 😊👍

Üst Alt