• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et Muhabbet kuşları yuva yaparlar mı ?

MrB

Yeni Üye
Bir kuş türü görmüştüm ismini unuttum kafeste beslenmesine rağmen kafese çalı çırpı konuluyor ve yuvasını kendi yapıyordu hazır yuvada yatmıyordu kuş. Birşey farkettim 2 tane muhabbet kuşum var ne zaman ağzıma kürdan alsam gelip ağzımdan alıp kaçırmaya çalışıyorlar acaba çalı çırpı bişeyler bulup yuva yapma içgüdüsü içindeler mi benim bunlara çalı çırpı ayarlamam gerekir mi ? Versem yuva yaparlar mı kendilerine ?

Veya onlara kendi kıyafetlerimizden yumuşak bir yatak yapsak rahat ederler mi ayakları takılır mı kumaşa. İllede tünektemi uyuyor muhabbet kuşları. Eşim onları yazık ayakta uyuyorlar yatakları olsa bizim gibi yatıp uyurlar diye düşünüp üzülüyor. Ben cevabı biliyorum ama şuan bana zorla yazdırıyor bu soruyu :D :D

Eşimden bir soru daha. Biz yorgan örtüyozya onlarda gece üşüyorlarmı acaba diye soruyor yün yorgan mı tavsiye edersiniz başka bir kuş yorganı var mı :D

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Kuşlar her zaman ayakta uyur, içgüdüseldir bu ve anatomiktir, kuşların üzerine direkt yorgan örtülmez oksijen almaları lazım kürdanla oynama sebebi de kemirmek yani o da içgüdüsel yapıyorlar ancak boğazına kaçarsa tehlikeli olabilir ☺ Kafesin bir kısmı açık kalacak şekilde kafesin üzerini örtebilirsiniz ☺