• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Muhabbet Kuşları Ne Kadar Yalnız Kalır

İbrahim K.

Aktif Üye
Merhaba arkadaşlar hayırlı akşamlar herkese merak ettiğim bir konu hakkında bilgi edinmek istiyorum ben yalnız yaşayan birisiyim 2 aylık yavru erkek muhabbet kuşum var haftanın 6 günü sabah 8den akşam 7 ye kadar evde olmuyorum işim gereği bu süre içinde kuş evde devamlı yalnız kaliyor yanında başka bir kuş da yok bu durum sizce kuşun bana alışması konusunda kelime ogrenme konusunda en önemlisi de sağlığı konusunda sorun teşkil eder mi

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Eve geldiğinizde günde yarım saat ilgilenmeniz yeterli olacaktır. Size alışınca kuşu salıp yarım saat dışarda kanat egzersizi yapmasını sağlayın boş zamanlarınızda. Alışma konusunda da kuşunuzun karakterine bağlı, ürkütmeden, yavaş hareketlerle hareket edin, onun yanında sesli konuşmayın, daldarı verin elinizle. Size alışacaktır

İbrahim K.

Aktif Üye
Eve geldiğinizde günde yarım saat ilgilenmeniz yeterli olacaktır. Size alışınca kuşu salıp yarım saat dışarda kanat egzersizi yapmasını sağlayın boş zamanlarınızda. Alışma konusunda da kuşunuzun karakterine bağlı, ürkütmeden, yavaş hareketlerle hareket edin, onun yanında sesli konuşmayın, daldarı verin elinizle. Size alışacaktır
Bu konularda çok uysal elimle günde 10 defa yem uzatayim hiçbirinde geri cevirmiyor kafes dışına salinca kaçıyor benden ama kafes içinde hiçbir hareketimdem kaçmıyor

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kafes içinde geliyorsa bu güzel bir başlangıç. Zamanla kafes dışında da gelecektir. Daldarıyı gösterin hemen atlar zaten 😂

İbrahim K.

Aktif Üye
Kafes içinde geliyorsa bu güzel bir başlangıç. Zamanla kafes dışında da gelecektir. Daldarıyı gösterin hemen atlar zaten 😂
Bundan önce yine yavru kuş vardı bende solunum hastalığından öldü o dal darı hastasıydı ama buna elimle de verdim kafesine de bıraktım yemedi hiç bir iki gündür evde de kalmadı diye kafese de bırakmadım hiç dal darinin çeşitleri oluyor mi ona göre başka bakayım

İbrahim K.

Aktif Üye
Kızıl daldarı alabilirsiniz. Tadına baktı mı müptelası olur merak etmeyin 🥰
Kafesini büyük bitane masanın üzerine koydum aradan 10 gün falan daha geçsin büyük kafes alıp kafes kapısını devamlı açık bırakıp masanın üzerini de onun alanı yapmayı düşünüyorum ne gibi aksesuar oyuncak vs almalıyım sizce

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kafesini büyük bitane masanın üzerine koydum aradan 10 gün falan daha geçsin büyük kafes alıp kafes kapısını devamlı açık bırakıp masanın üzerini de onun alanı yapmayı düşünüyorum ne gibi aksesuar oyuncak vs almalıyım sizce
Siz yokken açık kalmasın kafesin kapısı. Siz evdeyken kontrolünüz dahilinde açın 😊 salıncak ve küçük zilli toplardan ya da oyun parklarından alabilirsiniz

İbrahim K.

Aktif Üye
Siz yokken açık kalmasın kafesin kapısı. Siz evdeyken kontrolünüz dahilinde açın 😊 salıncak ve küçük zilli toplardan ya da oyun parklarından alabilirsiniz
Birşey daha sorabilir miyim size kuş onla konuşurken severken falan devamlı puf diye bir ses çıkarıyor tam tarif edemiyorum sesi şuan ama anlamışsınızdır inşallah :)

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Bence bu 'puf' un bir videosunu görelim, çok merak ettim 😂

Üst Alt