• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

MUHABBET KUŞLARI BESLENME DÜZENİ HAKKINDA

Yusufcbn61

Yeni Üye
Merhaba, biraz uzun yazıp başınızı ağrıtacağım ama öğrenme isteğime ve heyecanıma verin ben aranıza yeni katıldım tecrübesizim fakat her gün her saat okuyorum ve öğrenmeye çalışıyorum nihayet burayıda bulup aranıza katıldım.
Sorum aslında basit fakat internetteki videoları ve bilgileri okudukça kafam daha da karışıyor. Bir çift muhabbet kuşum var dişi kızgın erkek biraz daha küçük çiftlerimin sayısıda artıyor bu arada yenileri eklenecek bir iki haftaya öğrenmek istediğim konu beslenme. Ben hazır mama almayı değilde kendim hazırlamayı tercih ediyorum. Bir muhabbet kuşunun standart beslenme düzeni nedir ? Yavruluk döneminde farklı yetişkinlik döneminde farklı mama mı hazırlanır ? mesela havuç kırmızı pancar sadece çiftleşeceği zaman kızışma dönemindemi verilir yoksa standart düzende de mamaya katılabilecek şeyler mi ? Bu arada şu an haftada 2 kere mama hazırlıyorum ve kattığım şeyler haşlanmış yumurta , irmik , kırmızı pancar , havuç , kabak (suları sıkılmış) ve yumurtanin kabuğunu toz haline getiriyorum. Afiyetlede yiyolar ama bu çiftleşme haricinde normal zamanda da verebileceğim bir tarif midir ? bir diğer konuda yararlı ve zararlı besinler biri bebe bisküvisi katın derken diğeri katmayın diyor limon salata vb. gibi bir kaç şey içinde bu söyleniyor. Bir şey ya yararlıdır ya zararlıdır bunun bir kararı yok mu ? Haricen kafeste kalamar kemiği , kuş kumu , mineral blok ve gaga taşıda bulunduruyorum suluğu günlük olarak tazeliyorum. Haftada 1 gün dal darı veriyorum Şimdilik öğrendiklerim ve yaptıklarım bunlar vitamin konularında bilgi sahibi değilim onuda zamanla öğreneceğim. Sorduğum sorular için kafamda bi şeylerin oturmasına vesile olan herkese şimdiden çok teşekkür ederim. Kuşlarımın görselinide ekledim

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Mama iceriginiz fena değil. Bebe bisküvisi tartışılır. Ben şahsen hiç kullanmadım kullanani da eleştirmedim. Çok uretici kullanıyor çok uretici kullanmiyor gibi.ama en basit olarak şeker kuşlar için zararlıdır bebe bisküvisi de sekerlidir. Mama kuluçka döneminde verilmez yada seyrek verilebilir. İçeriği değiştirilerek de verebilirsiniz. Kuşların sistemleri farklı olduğu için orantilamak önemli. Salatayi hergun kuşa verirseniz zararlı olur yada mamayı hergun verirseniz de zararlı olur. Limon suyuna damlatilabilir direk vermeyin. Forumda bunun hakkında yazılar mevcut. Vitamin konusunda iyi içerikli bir mamaya yapıyorsanız olsada olur olmasa da olurcuyum ben.

Yusufcbn61

Yeni Üye
Mama iceriginiz fena değil. Bebe bisküvisi tartışılır. Ben şahsen hiç kullanmadım kullanani da eleştirmedim. Çok uretici kullanıyor çok uretici kullanmiyor gibi.ama en basit olarak şeker kuşlar için zararlıdır bebe bisküvisi de sekerlidir. Mama kuluçka döneminde verilmez yada seyrek verilebilir. İçeriği değiştirilerek de verebilirsiniz. Kuşların sistemleri farklı olduğu için orantilamak önemli. Salatayi hergun kuşa verirseniz zararlı olur yada mamayı hergun verirseniz de zararlı olur. Limon suyuna damlatilabilir direk vermeyin. Forumda bunun hakkında yazılar mevcut. Vitamin konusunda iyi içerikli bir mamaya yapıyorsanız olsada olur olmasa da olurcuyum ben.
Kuluçka döneminde ki beslenme nasıl olmalı o zaman mama verilmiyorsa ?

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Örnek bi haftalık yem ve vitamin düzeni nasıl olmalıdır. Örneğin Standart yem harici dal darı meyve sebze ve vitamin düzeni nasıl olmalıdır.
Ben 3 gün arayla kızıl dal darı günlük taze su değişimi 3 güne bir takviye vitamin Kuş topragı kuş kumu kalamar kemigi ve Mineral blok kullanıyorum.

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Haftada bir vitamin 2 defa dal darı yeterlidir. Meyve sebzede bir gün yeter 1 günde probiyotik verebilirsiniz

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba öncelikle ailemize hoşgeldiniz 😊
Mama sorunuzda forumda paylaşımlar var onları inceleyiniz sadece bebe bisküvisi hakkında yorum yapayım kolaylık diyorum el altında bulunan en kolay gıda ben Sadece eğer besleme mamam yoksa ve o hayvanı o an beslemek gerekiyorsa bebe bisküvisi kullanırım öbür türlü içeriğinden dolayı hiç önermiyorum çünkü şeker ve süt kuşların düşmanı ve içinde haddinden fazla var ..

Yusufcbn61

Yeni Üye
Merhaba öncelikle ailemize hoşgeldiniz 😊
Mama sorunuzda forumda paylaşımlar var onları inceleyiniz sadece bebe bisküvisi hakkında yorum yapayım kolaylık diyorum el altında bulunan en kolay gıda ben Sadece eğer besleme mamam yoksa ve o hayvanı o an beslemek gerekiyorsa bebe bisküvisi kullanırım öbür türlü içeriğinden dolayı hiç önermiyorum çünkü şeker ve süt kuşların düşmanı ve içinde haddinden fazla var ..
Teşekkür ederim sağolun hoşbulduk bu arada

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
İnternette satan yerler var entrobac olabilir

Üst Alt