• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşlari ayçiçeği çekirdeği yiyebilir mi

elcin c.

Aktif Üye
Arkadaşlar muhabbet kuşları kavrulmuş ayçiçeği çekirdeği yiyebilir mi ?

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Üretici
Arkadaşlar muhabbet kuşları kavrulmuş ayçiçeği çekirdeği yiyebilir mi ?
Merhabalar, kavrulmuş tuzlanmış çekirdek vermenizi kesinlikle önermem ama sağlık tohumlarında minik boy çekirdek, aspir ve çekirdek içi olabiliyor. Yalnız çok yağlı bir tohum olduğunu ve devamlı yemesi halinde yağlanma olacağını unutmayınız

elcin c.

Aktif Üye
Kuşum şu an çok zayifladi solunum sorunu var bi kanatli veterineri bulamadim. onun için yağlı bir şey yedireyim dedim enerji için. Peki kavrulmamiş tuzsuz ayçiçeği çekirdeği olur mu?

elcin c.

Aktif Üye
A
Merhabalar, kavrulmuş tuzlanmış çekirdek vermenizi kesinlikle önermem ama sağlık tohumlarında minik boy çekirdek, aspir ve çekirdek içi olabiliyor. Yalnız çok yağlı bir tohum olduğunu ve devamlı yemesi halinde yağlanma olacağını
Merhabalar, kavrulmuş tuzlanmış çekirdek vermenizi kesinlikle önermem ama sağlık tohumlarında minik boy çekirdek, aspir ve çekirdek içi olabiliyor. Yalnız çok yağlı bir tohum olduğunu ve devamlı yemesi halinde yağlanma olacağını unutmayınız
Kuşum şu an çok zayifladi solunum sorunu var bi kanatli veterineri bulamadim. onun için yağlı bir şey yedireyim dedim enerji için. Peki kavrulmamiş tuzsuz ayçiçeği çekirdeği olur mu?

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Üretici
Yağlı bir şey yedirmeniz, hastalığı varsa iyileştirmez hatta sindiremeyeceği için kötüleştirir. Durumunu gösteren bir video ve beyaz zemin (peçete, kağıt) üzerine dışkı resmi paylaşır mısınız lütfen?

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Üretici
Videodaki gibi yem yerken ve kaşınırken ses yapiyor
Videoyu çektiğinizde ağzında yem mi vardı yoksa yem yokken de böyle dilini gaga içinde dolaştırıp bu hareketi mi yapıyor? Bir de hapşırma, tek yanda çift göz yaşarması, tele gagasıyla tutunup dik şekilde kalma kıh kıf fık fık hareketleri yapıyor mu? Dışkıyı da görelim. Bir de nerede oturuyorsunuz, belki iyi bir kanatlı uzmanı söyleyebilir arkadaşlar size

elcin c.

Aktif Üye
Videoyu çektiğinizde ağzında yem mi vardı yoksa yem yokken de böyle dilini gaga içinde dolaştırıp bu hareketi mi yapıyor? Bir de hapşırma, tek yanda çift göz yaşarması, tele gagasıyla tutunup dik şekilde kalma kıh kıf fık fık hareketleri yapıyor mu? Dışkıyı da görelim. Bir de nerede oturuyorsunuz, belki iyi bir kanatlı uzmanı söyleyebilir arkadaşlar size
https://i.hizliresim.com/scbiya6.jpg

elcin c.

Aktif Üye
Ho
Hocam ağzinda yem vardı yemliğe iniyor 5 6 tane yem yedikten sonra ağzında tek yemle yukari çikiyor ağzinda geveliyor o yemden kurtulduktan sonra kaşiniyor burun ve ağiz bölgesini kaşiyor tünekte de burnunu çok kaşiyor. Hapşirma var göz sulanmasi yok. Tele gagasiyla tutunup dil bir şekilde durmayı da yapiyor. Hocam dışkı dün bozuldu ondan önce normaldi. Ankarada oturuyorum

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Üretici
Sağlam bir yerden bölünmüş entrobac (probiyotik) ve almışken gerwit (multivitamin) sipariş edelim. İçme suyuna, yarım suluğa mercimek tanesi kadar sadece entrobac ekleyip 3 gün verelim. 4.gün dışkı resmini tekrar paylaşınız

elcin c.

Aktif Üye
Tamam hocam dediklerinizi temin edeceğim sizce kuşumun neyi var?

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Üretici
Tamam hocam dediklerinizi temin edeceğim sizce kuşumun neyi var?
Dışkıda bir enfeksiyon var. Bağırsak florasının bozulmasından kaynaklı olabilir, bakteriyel, virüstik bir hastalık olabilir. Probiyotikle onu bastırıp bastıramayacağımıza bakacağız. Probiyotik sonrası dışkı görünüme bakıp gerekirse sizi yönelendireceğiz. Bu süreçte siz de belirtileri gözlemleyin. Tek-çift göz akıntısı, aksırık, tıksırık, nefes alırken kuyruğun aşağı yukarı hareketi, nefes alırken ses çıkarma, kusma vs gibi

elcin c.

Aktif Üye
Dışkıda bir enfeksiyon var. Bağırsak florasının bozulmasından kaynaklı olabilir, bakteriyel, virüstik bir hastalık olabilir. Probiyotikle onu bastırıp bastıramayacağımıza bakacağız. Probiyotik sonrası dışkı görünüme bakıp gerekirse sizi yönelendireceğiz. Bu süreçte siz de belirtileri gözlemleyin. Tek-çift göz akıntısı, aksırık, tıksırık, nefes alırken kuyruğun aşağı yukarı hareketi, nefes alırken ses çıkarma, kusma vs gibi
Tamam hocam şu an göz akintisi yok aksırık tıksırik var, nefes alırken kuyruğunu aşağı-yukarı sallama da var, kusma yok , yem yerken ses çikariyor. Probiyotik kullanip bunlarda bir değişim var mi gözlemleyeceğim çok teşekkür ederim

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Üretici
Tamam hocam şu an göz akintisi yok aksırık tıksırik var, nefes alırken kuyruğunu aşağı-yukarı sallama da var, kusma yok , yem yerken ses çikariyor. Probiyotik kullanip bunlarda bir değişim var mi gözlemleyeceğim çok teşekkür ederim
Gelişmelerden bizi haberdar edin lütfen. Özellikle de probiyotik sonrası dışkıyı ve belirtileri mutlaka paylaşın. Ya da gitgide belirtiler artıp kötüleşirse. Korktuğum şey, anlattıklarınıza göre üst solunum yolu enfeksiyonu. Ama probiyotik vererek, kuşun bağışıklığının hastalığı baskılamasını başarabiliriz bir ihtimal. İmkan varsa kanatlı veterinerine götürürseniz çok daha iyi olur

elcin c.

Aktif Üye
Gelişmelerden bizi haberdar edin lütfen. Özellikle de probiyotik sonrası dışkıyı ve belirtileri mutlaka paylaşın. Ya da gitgide belirtiler artıp kötüleşirse. Korktuğum şey, anlattıklarınıza göre üst solunum yolu enfeksiyonu. Ama probiyotik vererek, kuşun bağışıklığının hastalığı baskılamasını başarabiliriz bir ihtimal. İmkan varsa kanatlı veterinerine götürürseniz çok daha iyi olur
Hocam imkanim var ama muhabbet kuşundan anlayan bir kanatli veterineri bulamadim. Muhabbet kuşlarindan en iyi anlayan sizin gibi üreticiler tanidik ve ilgilecek bir üretici bulsam keşke. İnşallah hocam probiyotik hastaliğini baskilamasina yardim eder. 🙏gelişmeleri mutlaka paylaşacağim.

elcin c.

Aktif Üye
Şu an aminosol veriyorum. Günün yarısı normal su diğer yarisinda da aminosol veriyorum. Doğru mu yapiyorum yanliş mi? Bu konudaki fikrinizi de belirtirseniz çok sevinirim

Üst Alt