• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Muhabbet kuş karın şişkinliği

Baki bakır

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Popo üstü turuncu nohut tanesi kadar sislik
Hastalık Belirti Tarihi
7 Ocak 2026
8yasinda disi muhabbet kusumun popo kisminda 6gun once kesfettigim bir turuncu yumusak sislik mevcut tuvaletini normalden buyuk yapiyor hal hareketlerinde yem yemesinde su icmesinde herhangi bir farklilik yok ilk gunden bugune bi buyume dikkatimi cekmedi ne yapicagim konusunda kararsiz kaldim bi oneride bulunursaniz cok mutlu olurum

Ekli dosyalar

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
8yasinda disi muhabbet kusumun popo kisminda 6gun once kesfettigim bir turuncu yumusak sislik mevcut tuvaletini normalden buyuk yapiyor hal hareketlerinde yem yemesinde su icmesinde herhangi bir farklilik yok ilk gunden bugune bi buyume dikkatimi cekmedi ne yapicagim konusunda kararsiz kaldim bi oneride bulunursaniz cok mutlu olurum
Merhaba gebelik dışkısı yapmış popoda şiş gebe olma ihtimali yüksek

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Kafeste kalamar kemiği ve gaga taşı var mı yiyor mu? Gözlemleyin mutlaka, yaşı da var maşallah SüphanAllah 😊🤲kabarma titreme kafes dibine inme olursa mutlaka veteriner hekim görsün

Baki bakır

Yeni Üye
Ayni kafeste erkek kuşda var 5senedir beraberler ciftlesmiyolar kalamar kemigi ve gaga tasi var hal hareketleri normal kafes altina indigini pek gozlemlemedim tumor yaglanma gibi bir hastalik olmasindan korkuyorum

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Tünekte bir videosunu eklermisiniz. Daha önce kızgınlık yumurtası dahi yapmadı mı? Yumuşak ve hareketli bir dokuysa lipom olma ihtimali var. Video için Streamable.com a girip upload video yazan yerden videoyu yükleyin oluşan linki buraya mesaj bölümüne yapıştırın.

Baki bakır

Yeni Üye

Baki bakır

Yeni Üye
Kuşum dogdugundan beri ucamiyor kanat cirpiyo ama ucma gibi bi durum yok kendisi 41gr dün ölçtüm

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Beslenme düzeni nedir bu çocukların lipom olasılığı yüksek yine de arkadaşlarım görünce yorum yapacaktır ancak en net röntgenle belli olacaktır.

Baki bakır

Yeni Üye
Fotograftaki kabuklu ince uzun yemle besleniyolsr dogduklarindan beri baska bir yem koysamda kabul etmiyolar gecen hafta dal dari vermistim farkli olarak erkek kusda disiyi besliyor ekstra

Ekli dosyalar

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Yemin markası nedir? Sadece aspur mu o? Ayrıca kalamar kemiği dışkı olmuş onu atıp yenisini temin edin kafeslerinde grit kumda yok galiba ekstra olarak tüm her şeyi dezenfekte edin tünekler, yemlik üstü maalesef dışkı bakteri yuvası hastalığa büyük davetiye.

Baki bakır

Yeni Üye
Açık olarak alıyorum yemi markasi yok hep aldığım pet shoptan aliyorum. genelde koselerde duruyolar o yuzden üzerine diskiliyolar malesef en fazla 2gunde bir temizligine dikkat etmeye calisiyorum

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Küçük bir tabağa biraz döküp net bir resmini eklermisiniz.

Baki bakır

Yeni Üye
Suan yanimda olmadigi icin cekemiyorum fakat internetten buldugum gorsellerini ekliyorum tek tik yem evet dediginiz gibi galiba aspur

Ekli dosyalar

Tuba K.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Forum Rehberi
Sadece aspur olmaz yağlı bir tohum normal muhabbet kuşu yemi almalısınız. Gardenmix tavsiye ederim

Baki bakır

Yeni Üye
Veterinere gittim lipom oldugunu soyledi l carnetine Verdi simdilik iyiyiz tesekkur ederim yardimlariniz icin

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Veterinere gittim lipom oldugunu soyledi l carnetine Verdi simdilik iyiyiz tesekkur ederim yardimlariniz icin
Merhaba çok iyi bol yürütün gerekirse arkasından itin lipom 1 hafta içinde erir, lütfen karışık muhabbet kuşu yemi verin tek aspur olmaz, dışkının renk koyuluğu aspur dan kaynaklıdır

Üst Alt