• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muh.Kuşum çok halsiz ve surekli gagasini kasiyor

Omer akb

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Ağzını açıp kapatiyor ve gagasini kaşıyor, halsiz
Hastalık Belirti Tarihi
29 Tem 2023
Kullanılan İlaç
Agumentin
Merhaba ben yeni katildim foruma muhabbet kuşum dişi, bir 2 gündür çok halsiz ve ishali vardıdün veterinerden agumentin aldık her gün suyuna 1 damla atıp verin dediler bugün kuşum böyle gagasıni kaşiyor ve halsiz hala.
Ne yapmalıyım yardimci olabilecek varmıdir lütfen?

rilish26

Müdavim
Bu kafeste bende hasta olurum boyalar gitmiş altlık yok tünekler dışkı içinde + plastik ayna falan var yani.

Son düzenleme:

Tarık T.

Eski Forumcu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Güzel kardeşim yani yazmayım dedim ama yanlış anlama da gözünü seveyim o kafesin hali nedir öyle? Sağlıklı olması için hiçbir neden yok o kafeste. Eğer gerçekten o cana değer veriyorsan derhal kafesi imkanın varsa pirinç yok ise galvaniz kafes ile değişmen lazım. Diğer tüm hastalıkları geçtim bir kere ya boyadan yada o tellerdeki pastan ağır metal zehirlenmesi kesin yaşayacak. Kafesin tabanında ızgara olmalı, içerisinde plastik herhangi bir ürün olmamalı (tünek, ayna vs.) Kullandığın takviyeler varsa nelerdir ve Temiz peçete üzerine güncel birikmiş dışkı resmi de eklersen hocalarımız daha iyi yardımcı olacaklardır.

Omer akb

Yeni Üye
Merhaba geç oldu biraz kusura bakmayın. Kafesini temizledim en kısa sürede de
Değiştireceğim👍. Kuşumda duzeldi sayılır sadece ara sıra ishal oluyor. Benim başka bir sorum olacaktı biz dişi kuşun yanına erkek aldık ama oda sürekli ağzını hareket ettiriyor ve bazen derin nefes alıyor(sesi bile geliyor.)Aldığımız yere sorduğumda konuşmak istyor vs dediler ama pek inanamadım çünkü sürekli bu hareketi yapıyor. Acaba solunum yolu sorunu vs mi var diye süphe ediyorum biraz. Eşiyle de iyi anlaşiyorlar gibi şuanlık bi sıkıntı yok.

Omer akb

Yeni Üye
Güzel kardeşim yani yazmayım dedim ama yanlış anlama da gözünü seveyim o kafesin hali nedir öyle? Sağlıklı olması için hiçbir neden yok o kafeste. Eğer gerçekten o cana değer veriyorsan derhal kafesi imkanın varsa pirinç yok ise galvaniz kafes ile değişmen lazım. Diğer tüm hastalıkları geçtim bir kere ya boyadan yada o tellerdeki pastan ağır metal zehirlenmesi kesin yaşayacak. Kafesin tabanında ızgara olmalı, içerisinde plastik herhangi bir ürün olmamalı (tünek, ayna vs.) Kullandığın takviyeler varsa nelerdir ve Temiz peçete üzerine güncel birikmiş dışkı resmi de eklersen hocalarımız daha iyi yardımcı olacaklardır.
.

Doğacı

Eski Forumcu
1-)Kafes değişikliği ızgaralı
2-)Kafesi sık aralıklarla temizlemek (poşet takarsanız ertesi gün çıkarıp çöpe atarsınız kolay olur)
3-)Entrobac probiyotik ve Gervit MultiVitamin Takviyesi
4-)Daldarı çok veriliyorsa verilmemeli

Yeni yapılmış dışkı fotoğrafı atın. Ayrıca kuşun kuyruğu aşağı iniyor çıkıyor solunumla alakalı problemi var gibi.

Omer akb

Yeni Üye
1-)Kafes değişikliği ızgaralı
2-)Kafesi sık aralıklarla temizlemek (poşet takarsanız ertesi gün çıkarıp çöpe atarsınız kolay olur)
3-)Entrobac probiyotik ve Gervit MultiVitamin Takviyesi
4-)Daldarı çok veriliyorsa verilmemeli

Yeni yapılmış dışkı fotoğrafı atın. Ayrıca kuşun kuyruğu aşağı iniyor çıkıyor solunumla alakalı problemi var gibi.
Merhaba yok vermiyoruz daldarı.
Birde daha sık yapmaya başladi bunu yemek bile yiyemiyor bundan dolayi hatta çok dışkıda yapmıyor bundan dolayı.
Ekli dosyayı görüntüle 50527Ekli dosyayı görüntüle 50528

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kuşa üç gün üst üste entrobac probiyotik verin. Kafeste geri kum var mı

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Birde ne kadar almalıyız ve nasıl kullanmalıyız 3 gün üst üste?
Veterinerde bulunmaz.. internet ortamında yada mamaist.comdan bölünmüş temin edebilirsiniz. Yarım sulupa mercimek tanesi kadar katmanız yeterli. Grit kum kafesinizde sürekli olması gerekir.