• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Merhabalar,
Bazen yumurtadan yeni çıkmış ya da daha yürümeye başlamamış bir bebeği elle beslememiz gerekebilir. Bazı acemi anneler yumurtadan yeni çıkan bebeği nasıl besleyeceklerini bilemezler. Bir kaç gün, bizler yavruyu elle beslemek zorunda kalabiliriz. Bebek ortalama 2-3 günlük olduğunda, acemi anne işi kavrayıp kendi beslemeye başlayabilir.

Size yumurtadan yeni çıkmış ama annesi tarafından beslenmemiş bir bebeğin, nasıl elle besleneceğine dair bir video paylaşmak istiyorum. Bebek için yumurtadan çıktığı ilk saatler çok kıymetlidir. Binbir zorlukla yumurtayı kırmış ve güçsüz düşmüştür. Hele de yumurtada beklenenden daha uzun süre kalmışsa, anne onu beslemek istese dahi, yavru beslenmeye tepki veremeyebilir. Bu durumda yavruyu bizim besleyip folluğa geri koymamız gerekir.

Bebekleri beslerken, elle besleme mamasını biraz daha sulu hazırlamalısınız. Bebeğin kafası size doğru dönükken, sol taraftan bebeği besleyelim. Sağ tarafta soluk borusu olduğundan, ağzının sağ tarafı kapanmamalı. Kapanırsa bebek nefes alamaz, mama ciğerlerine kaçar ve maalesef ölüm gerçekleşir. Besleme anında, elinizin altında bir kulak temizleme çubuğu ve kürdan bulunsun. Gagasının sağ tarafının kapandığını farkederseniz hemen temizlemelisiniz. Gerekirse kürdan ile ağzının içi temizlenebilir.

Anne bebeği beslemiyorsa 3 saatte bir, bebek elle beslenmelidir.

Tanıtımın tüm hakları kafeskuslari.com a aittir. İzinsiz kopyalanamaz, kullanılamaz...

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Hocam emeğinize sağlık bu tür durumlarla çok karşılaşanlar oluyor onlara klavuz olduğunuz için teşekkürler 😊 konuyu daha çabuk bulabilmeleri için sabitledim ve videoyu izninizle sosyal sayfalarimizda paylaşım için medya sorumlumuz @The Search düzenlemesi için rica edeceğim 😊

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Hocam emeğinize sağlık bu tür durumlarla çok karşılaşanlar oluyor onlara klavuz olduğunuz için teşekkürler 😊 konuyu daha çabuk bulabilmeleri için sabitledim ve videoyu izninizle sosyal sayfalarimizda paylaşım için medya sorumlumuz @The Search düzenlemesi için rica edeceğim 😊
Rica ederim. Beğenmenize sevindim. 🥰 Tabiki her şekilde kullanabilirsiniz. Umarım arkadaşlara yardımcı olabilir. 🌸

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Elinize sağlık Duygu hanım.

Haftası gelmeyen et bebekler aparatla beslenmiyor. Birkere başıma geldi yumurtadan çıkan bebişe anaçlar beslemek istemedi. Serum iğne kelebeğin en incesini eczaneden aldım. Serum iğnelerin ucu yumuşak plastik olduğu için kuşa zararda vermiyor. Mamayı biraz daha sıvı şekilde hazırladım. Ve onuda kelebek ile kursaktan besledim. Kursaktan beslemeyi bilenler için bu aparatta baya işe yarıyor. 🤗

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici

Haftası gelmeyen et bebekler aparatla beslenmiyor. Birkere başıma geldi yumurtadan çıkan bebişe anaçlar beslemek istemedi. Serum iğne kelebeğin en incesini eczaneden aldım. Serum iğnelerin ucu yumuşak plastik olduğu için kuşa zararda vermiyor. Mamayı biraz daha sıvı şekilde hazırladım. Ve onuda kelebek ile kursaktan besledim. Kursaktan beslemeyi bilenler için bu aparatta baya işe yarıyor. 🤗
Onun bir resmini konuya ekler misiniz @Semiha S. Hanım 😊

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Peki ucundaki iğne değil mi 🤔 resimden secemedim kusura bakmayın 🙈
Normalde de iğne damara girdikten sonra metal kısım içinden geri çekilir plastik kısım damarda kalır.sonra serum uca bağlanır. Şuan görselde ki uç metaldeki kısım çekilmiş hali yani plastik. Elimde sıfır kelebek olsa video çekerdim .

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Normalde de iğne damara girdikten sonra metal kısım içinden geri çekilir plastik kısım damarda kalır.sonra serum uca bağlanır. Şuan görselde ki uç metaldeki kısım çekilmiş hali yani plastik. Elimde sıfır kelebek olsa video çekerdim .
Biraz anladım gibi birşey yani zarar verecek birşey yok ucunda😊👍

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör

Bu da güzel bir bilgi. Aklıma not ettim. Çok teşekkür ederim 🙏🥰

Üst Alt