• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Beslenme Mineral Blok Yıkanır mı?

MeMoFnB

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar, quik marka mineral blok kullanıyorum. Fakat üründe kararma var, aradaki farkı daha iyi görmeniz için ön ve arka yüzünü gösteren iki görsel ekledim. Bu üründe yıkama, zımparalama vs işlem yapılır mı yoksa atayım mı? Teşekkürler.

Ekli dosyalar

teks_winrer

Paylaşımcı
Merhaba arkadaşlar, quik marka mineral blok kullanıyorum. Fakat üründe kararma var, aradaki farkı daha iyi görmeniz için ön ve arka yüzünü gösteren iki görsel ekledim. Bu üründe yıkama, zımparalama vs işlem yapılır mı yoksa atayım mı? Teşekkürler.
Ben atmayı tercih ediyorum. Zıparadır temizliktir yapan hiç görmedim.

Ece A.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yardımsever üye
Merhaba, ben size bunun yerine grit kumu öneririm, grit kumun hem sindirim sisteminde katkısı vardır hem de mineral ihtiyacını buradan da karşılayabilir. Kafeslerde mutlaka olması gereken bir üründür

MeMoFnB

Yeni Üye
Merhaba, ben size bunun yerine grit kumu öneririm, grit kumun hem sindirim sisteminde katkısı vardır hem de mineral ihtiyacını buradan da karşılayabilir. Kafeslerde mutlaka olması gereken bir üründür
Grit kum kullanıyorum hocam. Mamaist in ürününü, fakat bunda da gagasını törpülüyor. Beyaz gaga taşı koydum bir haftada parçaladı, kalamar kemiği iki gün dayanmıyor:) mineral blok ise uzun süredir kafeste

Ece A.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yardımsever üye
Gagasını kalamar kemiği ile de törpüleyebilir🙏🏾
Ben şahsen mineral bloğa gerek duymuyorum kafeste kalamar kemiği ve grit kum varken :) eğer kullanmaya devam edecekseniz de yenisini satın almanızı öneririm. Hijyen kuşlarımız için önemli olduğundan mevcut olanı kullanmaz yenisini alırdım 🙏🏾 ek olarak üzerinde dışkılama görürseniz de kullanmayın lütfen, üzerinden temizlense de içinde bakteriyi barındıracaktır. "Uzun bir süre" dediğiniz için de tekrar ekleme yapmak isterim, bloğu, gaga taşı, kalamar kemiği gibi yan ürünleri max 3 ay sonra yeniden temin etmeniz uygun olur 🙏🏾

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Bu zamana kadarki gözlemim kuşlar mineral bloğa yanaşmıyorlar. Elinizdeki ürünü atın kullanmayın. İlla alcam diyorsanız mineral bloğu yenileyin yada kuş kömürü yada kuş grit kumu yada mineral içeren takviyeler verebilirsiniz.

MeMoFnB

Yeni Üye
Kalamar kemiği ve gaga taşı için hangi markaları önerirsiniz. Mineral blok u elma sirkesi ile yıkamıştım ama herkes at deyince attım.

Üst Alt