• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sende Yorum Yap! Mineral Blok Sağlıklı Bir Şey Mi?

muhabbet2000

Aktif Üye
Mürekkep balığı kemiği var, bir de yanına alternatif olarak mineral blok nasıl olur? Sağlıklı ve doğal bir şey midir?

muhabbet2000

Aktif Üye
Merhaba grit kum alın gaga taşı kalamar ve grit kum yeterli mineral blok üzerine çıkabiliyorlsr buda bakteri barındırıo
Hmm öğrendiğim iyi oldu teşekkürler

Kum olarak Versele Laga Grit With Coral kuş kumu var😎

Gagasını törpülemesi için mürekkep balığı kemiği yeterli mi?

Sygoldex

Yeni Üye
Hmm öğrendiğim iyi oldu teşekkürler

Kum olarak Versele Laga Grit With Coral kuş kumu var😎

Gagasını törpülemesi için mürekkep balığı kemiği yeterli mi?
Mineral blokları yaparken çoğu ürün pressle değil yapıştırıcı ile yapılıyor. Kuş da kimyasal yemiş oluyor. Versele Laga kum ve kalamar kemiği yeterlidir.

Ece A.🥇

Tutkulu
Kafeskuslarıcom Öğrencisi
Yardımsever üye
Merhaba grit kum alın gaga taşı kalamar ve grit kum yeterli mineral blok üzerine çıkabiliyorlsr buda bakteri barındırıo
Bizimki gaga taşının üzerine çıkıp uyuyordu bir de dışkı bırakmış. (Tabiki ürünü kafesten çıkarttım.) 🥲

@muhabbet2000 bence girit kum ve kalamar kemiği alınabilecek en önemli ikili denebilir. Zaten grit kum aslında bir nevi mineral blok görevi de görüyor. Grit kum yiyorsa mineral bloğuna pek gerek kalmıyor. Kalamar kemiği kalsiyum içerikli. Gaga taşı da kalsiyum içerikli. Ama gaga taşına da çıkabilme ihtimalleri var. Gaga taşının olmadı konumunu üzerine çıkamayacağı şekilde yerleştirebilirsiniz belki :)

Merhaba, grit kuş kumu, kalamar kemiği, gaga taşı kafeste bulunmalı, mineral bloku bazı kuşlar seviyor bazı kuşlar sevmiyor grit kum kullanıyorsanız bence gerek yok, benim kuşum yavruyken mineral blok kullanıyordu grit kumda vardı kafesinde onuda kullanınca ben attım mineral bloku 🙂

berkayyyy

Aktif Üye
Merhaba, bende gaga taşının alçıdan yapıldığını ve kuşlara zararlı olduğunu okumuştum. Etrafta birçok bilgi var.

Bende grit kum, kalamar kemiği birde mineral blok var. İlk başta aldığım mor renkli mineral bloku hiç ellemedi.

Daha sonra beyaz renkli olan Quik marka mineral blok aldım ve severek kemiriyor şuan.

Son düzenleme: