muhabbetkusumbenimm
Yeni Üye
- Hastalık Belirtileri
- Ağızdan salya akması. Kusma. Sarı akıntı. Kanat düşürme. Ötmeme. Sürekli uyuma. İshal
- Hastalık Belirti Tarihi
- 15 Kas 2025
- Kullanılan İlaç
- Kontil, mikostatin, antibiyotik
Muhabbet kuşum 1 buçuk yaşında erkek. 4 ay kadardır kusma problemi var, bir dönem ishal de oldu. Ara-ara ağzında koku oluyor. Selçuk Yüksel beyden aldığım yardımlar ile çok sağolun ki ishalinde Kontil kullandık ve düzeldi. kusması için de mantar olabilir diye mikostatin kullanıyordum. Emin olmak için 1 hafta düzenli kullanacaktım ama mikostatinin 5. gününde çok kötüleşti. Her rahatsızlığında yine çok enerjik hiç susmayan bir kuştu ama Dün sabah aniden sustu, kanatları düşürüp tüyleri kabartarak durmaya başladı ve arka arkaya durmaksızın sürekli kustu. Asla ötmüyor yem yemiyor su içmiyor.. ishali tekrar başladı, kafese kafasını sürterek çok kötü durmaksızın kaşınıyor ve kendini kafesin dibine atıp köşeye geçiyor öylece duruyor. Ayrıca burnunun üstü ve ağzının etrafındaki tüylere sarı sarı bir sıvı bulaşmış. Veterinersiz halletmek istemiştim çünkü biraz pahalı bir öğrenci için ama çok korktum ve akşama doğru veterinere götürdüm. Veteriner hemen tedaviye başlamasaydık ölebileceğini söyledi, enfeksiyon olduğunu ve 5 gün gibi bir sürede düzeltebileceğimizi söyledi. suluğa katmam için yeşil toz bir antibiyotik verdi. Ama mikostatini kesmek hiç içime sinmiyor. Ben anlamam ama 1 hafta kullanıp mantar olup olmadığından emin olmak gerektiği söylenmişti. Şimdi 5. Hğnde duruyoruz.. Ağızdaki koku şuanki ağır durumunda yok ama bilmiyorum ne yapmalıyım? Veterinerin sözünden çıkmam da doğru mu bilmiyorum ama ya yanlış tedavi uygulayıp öldürürsem kuşumu...