• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Mikostatin mi triflucan mı

Tugbaa3

Yeni Üye
Kursak mantarı veya megabacter hastalığına mikostatin mi triflucan mı önerirsiniz zeolit tozu elmde yok mamaist sayfasında da tükendi diyor ama kuşumun hastalığı ilerlediği için hangi ilacı kullanmalıyım lütfen acil yardım

ardoztrrk

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Kursak mantarı veya megabacter hastalığına mikostatin mi triflucan mı önerirsiniz zeolit tozu elmde yok mamaist sayfasında da tükendi diyor ama kuşumun hastalığı ilerlediği için hangi ilacı kullanmalıyım lütfen acil yardım
Zeolit için @Şehmus BAKIR ’a whatsapptan yazabilir. İlaç olarakta insan ilaçları yerine care4birds markasının fungi stop ürününü tercih edebilirsiniz.

Tarık T.

Eski Forumcu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Mamaist e w.pp tan yazın yardımcı olacaklardır. İlaç kullanmadan önce muhakkak en az 10 gün zeolit beslemesi yapmak gerekli duruma göre de aksiyon alınmalı ayrıca dışkı analizi ve kursak testi yapılmadan zaten hiçbir ilacın kullanılmasını önermiyoruz tedaviye hazır mı, tüm destekleri sağladınız mı, bağışıklığı ne durumda vsvs.

Tugbaa3

Yeni Üye
Dışkısı bu şekil kursak şiş duruyor ama boş ağzına yem alıp geveleyip atıyor kabarık ve uyuyor

Ekli dosyalar

Tarık T.

Eski Forumcu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Önceki konularınızda arkadaşlarımız size veteriner önerisinde bulunmuştu gittiniz mi? Bu çocuğun düzgün bir muayene ve tahlile ihtiyacı var.

Tugbaa3

Yeni Üye
Kanatlıdan anlayan veteriner yok kuruma olduğunu söylediler şuan sirkeli su ver dediler

Tarık T.

Eski Forumcu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Kanatlıdan anlayan veteriner yok kuruma olduğunu söylediler şuan sirkeli su ver dediler
Sirke asidiktir bağırsak florasını bozar vermeyin. Zeolit sipariş ettiniz mi takviyelerini düzenli kullanıyormusunuz?

Tugbaa3

Yeni Üye
Sirke asidiktir bağırsak florasını bozar vermeyin. Zeolit sipariş ettiniz mi takviyelerini düzenli kullanıyormusunuz?
Entrobac kullanıyorum hastalanma dan öncede düzenli kullanıyordum ama yine de hastalandı gervit w verdikten sonra acayip şekilde ishal oldu yine ilaçlardan sonra probiyotik verdim ve gervit verdim gözlemime göre vitaminden sonra yine ishali çoğaldı yem kırıp yiyemediği için kursak mantarından veya megabacter den şüphelendim evet iştahı açıldı ama kursagı boş sürekli yem başında 1 aydır ilaç veriyorum böbreklernden korkuyorum o yüzden doğal şeylere yönelmek istedim ama yine de ilaç kullanmam şartsa illaki kullanacam artık kombi mix kullanan var mı veya onu kullansam olur mu bakteri parazit öldürücüymüş

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Amphotericin b kullanın derim

Üst Alt