• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! Midesinden ses geliyor ve dışkı açık yeşil

Oğluştv

Aktif Üye
Merhaba bugün biraz halsizlik vardı dışkı bugün itibariyle sarıya yakın yeşile döndü, videodaki hareketi yaparken mideden sesler geliyor lütfen sesli izleyin tavsiyenize ihtiyacım var.

Ekli dosyalar

Doğacı

Eski Forumcu
Videodaki hareketi sık sık yapıyorsa normal değil.Hazımsızlık yaşıyor olabilir.Grit kuş kumunu ve diğer takviyeleri kullanın mutlaka.
Eğer kusma ve iştah kaybı varsa besleme yapınız zeolitli mama ile.

cicikuşdodo

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Merhaba bugün biraz halsizlik vardı dışkı bugün itibariyle sarıya yakın yeşile döndü, videodaki hareketi yaparken mideden sesler geliyor lütfen sesli izleyin tavsiyenize ihtiyacım var.

gida olarak pelet yem yada sarı gıdalar yedi mi? dışkılarini beyaz peçete üstünde de görelim, bu esneme hareketini uykusu varken yapıyor olabilir yada kursağından gaz çıkarmaya çalışıyor olabilir kafesinde grit kum bulunsun benim aklima gelenler bunlar

Oğluştv

Aktif Üye
Gıda olarak ne yiyor?
Yemi taze 1 hafta oldu alalı 2 yıldır aynı satıcıdan alıyorum. Ve dal darı veriyorum tüyde olduğu için. Şuan probiyotikli su ve grit kum koydum kafese iştahı iyi sayılır. Bu hareketi sürekli yapmıyor yem yedikten sonra ve uzun süreli yapıyor

Ekli dosyalar

Doğacı

Eski Forumcu
Yemi taze 1 hafta oldu alalı 2 yıldır aynı satıcıdan alıyorum. Ve dal darı veriyorum tüyde olduğu için. Şuan probiyotikli su ve grit kum koydum kafese iştahı iyi sayılır. Bu hareketi sürekli yapmıyor yem yedikten sonra ve uzun süreli yapıyor
Bu yem bana dengesiz geldi içerik olarak. Tabi @Şehmus BAKIR abi yorum yapsa daha iyi olur.
Yem yedikten sonra yaptığı bir hareketse sindirimsel bir hareket olma ihtimali var.Grit kuş kumunu yiyor mu kuş?

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Ben sorun göremedim. Entrobac sonrası bu dışkı normal. Yinede temiz peçete üzerine birikmiş dışkı eklerseniz daha iyi olur.

cicikuşdodo

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Ben sorun göremedim. Entrobac sonrası bu dışkı normal. Yinede temiz peçete üzerine birikmiş dışkı eklerseniz daha iyi olur.
semiha abla bu esneme hareketini kursakta gaz hazımsızlık olmasi durumunda yapmıyor muydu?

Oğluştv

Aktif Üye
gida olarak pelet yem yada sarı gıdalar yedi mi? dışkılarini beyaz peçete üstünde de görelim, bu esneme hareketini uykusu varken yapıyor olabilir yada kursağından gaz çıkarmaya çalışıyor olabilir kafesinde grit kum bulunsun benim aklima gelenler bunlar
Bu yem bana dengesiz geldi içerik olarak. Tabi @Şehmus BAKIR abi yorum yapsa daha iyi olur.
Yem yedikten sonra yaptığı bir hareketse sindirimsel bir hareket olma ihtimali var.Grit kuş kumunu yiyor mu kuş?
Grit kumu çok yiyor diye sürekli tutmuyorum kafeste ağzı boş kalmıyor grit kum geveliyor akşama kadar grit kumun üstünde yatıp kalkıyor

cicikuşdodo

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Grit kumu çok yiyor diye sürekli tutmuyorum kafeste ağzı boş kalmıyor grit kum geveliyor akşama kadar grit kumun üstünde yatıp kalkıyor
Grit kumu hiç kaldırmayın çok yiyorsa demekki çok ihtiyacı vardir benim düşüncem

Doğacı

Eski Forumcu
Yeminizi değiştirmenizi tavsiye ederim.Kızıl darı az görünüyor,ak darı ve aspur fazla.İçerik olarak daha düzenli ve zengin yem alın bence

Son düzenleme:

cicikuşdodo

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Bu yemde galiba sarı panicium ak darı sarı darı kırmızı darı nijer tohumu ve aspur tohumu var

Oğluştv

Aktif Üye
Konu uzamasın diye tek tek yazmayayım, yorumlar için teşekkür ederim cümleten iyi geceler anladığım kadarıyla çok acil bir durum yok şuan için, daha öncede benzer durumlar yaşamış olsamda en ufak bir değişiklikte ister istemez panik yapıyor insan. Öz evladım olsa bu kadar sever dikkat ederdim herhalde derdini anlatamadığı için buralara yazarak anlamaya çalışıyoruz bu form iyiki var

Doğacı

Eski Forumcu
Grit kuş kumu mutlaka kafeste olsun.1 çay kaşığı koyun ayrı bir yem kabına.Yem kabında sadece grit kuş kumu olsun.Günlük 1 çay kaşığı önerilmiş

Oğluştv

Aktif Üye
Yeminizi değiştirmenizi tavsiye ederim.Kızıl darı az görünüyor,ak darı fazla.İçerik olarak daha düzenli ve zengin yem alın bence
ÜRÜNİÇERİĞİ
% 40 ASPUR
% 45 AKDARI
% 10 SARIDARI
% 4 KIZIL - SİYAH DARI
% 1 NİJER