• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et Merhabalar Kuş alacam ama acemiyim

Jeolidas

Yeni Üye
selamlar ilk öncelikle 1 hafta önce evde severek beslemediğimiz sultan papağını kuşumumuz vefat etti üzüldüm.

kuşu yaklaşık 6 ay önce annemin hastalığı(kanser) nedeniyle almıştım arkadaş olsun diye baya iyi gelmişti şimdi bir tane daha almayı planlıyorum ama bu sefer papağan değil çünkü papağan bakımı muhabbete göre bize göre daha sıkıntılı biraz agresif bir kuştu papağan muhabbet kuşu alcam oyüzden size bi kaç sorum olucak;

1.Yavru alacağım alırken petshopda neye dikkat etmeliyim ?
2.Sultan papağandan kalma 2 torba yem ve bit spreyi birde duş spreyi var o yemlerde muhabetde yermi ?
3.yukarda bahsettiğim gibi agresif değil alışsın istiyorum o yüzden nelere dikkat edilmeli ?

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Annenize geçmiş olsun, kuşunuz için de başınız sağolsun.

Öncelikle ne alacaksanız alın yeme düşmek üzere bir yavru alın alıştırması kolay olsun. Agrasiflik konusuna gelince bu kuşun karakteri ile alakalı bir durum. Bunuda ancak kuşla zaman geçirdikçe anlayabilirsiniz. Ben Sultan ve muhabbet bakan biri olarak sultanı daha sakin buluyorum muhabbtten.🤷🏼‍♀️

Spreyleri hiçbir kuş için tavsiye etmiyoruz kullanmayın atın. Yemi yer ama içeriğinde önemli. İçinde Aspir ve çekirdek varsa muhabbetler pek yemiyor. Ama siz verin yediği tohumları yer yemediğini dışarıdaki canlara verirsiniz.

Üst Alt