• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Merhaba.Sizlere kuslarima nasil baktigimi anlatacagım.Sizce nasıl bakıyorum?

Genellikle saat 9-11 gibi uyanıyorlar bazen 7de.10-12 saat uyuyorlar tabi.Her gün sulukları yıkarım yemlik,oyuncakları,ve tabanı ya her gün ya da 1,2,günde bir temizlerim.Haftada 1,2 kez kekik çayı yaparım.Haftada en az 2 kez banyo yaparlar.Haftada 1 defa kafesu dezenfekte ediniz.Her gun gudalar veririm.örn
Pazartesi-dereotu,salı-yumurta,çarsamba-elma,persembe-salatalik,biber,cuma-mama,cumartesi-armut,pazar-ceviz vs gibi her gun en az 10 dakika oynarım.Muhabbet ederiz.Gaga tasi,kalamar kemigi,kum,mineral bloglari var, hergun kafesten cikarlar egzersiz yaparlar.Haftada 1 kez badem yagi ile bakım yaparız.

ebrares

Müdavim
Her gün extra besin fazla değil mi Bir de kış ayındayız haftada en az 2 banyo da çok gibi geldi hasta olmuyorlar mı her ne kadar ortam sıcak da olsa ıslanıyolar sonuçta. Bir de benim bildiğim güneş doğduğu gibi uyanırlar 9 -10 a kadar nasıl uyuyorlar

Her gün extra besin fazla değil mi Bir de kış ayındayız haftada en az 2 banyo da çok gibi geldi hasta olmuyorlar mı her ne kadar ortam sıcak da olsa ıslanıyolar sonuçta. Bir de benim bildiğim güneş doğduğu gibi uyanırlar 9 -10 a kadar nasıl uyuyorlar
[Bilmiyorum fazla mı?salı ve pazar sadece yem mi olsun ve ya nas beslenme tablosu kullanıyorsunuz siz?hastalanmadılar sofuk alginligi gormedim.kapa su koyuyorum istediklerinde giriyorlar.bazen spreyle yapıyorum.
Evet genelde erkek kusumun sesini saat 8 de duyuyorum.konusuyozötüyo diger odadan.12 saat uyuyorlar genelde.misal 22 de uyuyor,9da uyaniyo böyle.

ebrares

Müdavim
Öttüğü saat uyandığını göstermez güneş doğduğu gibi 6 7 gibi uyanırlar benimki de o saatte uyanıyor ama bakıyo gelen giden yok 11 12 gibi ötmeye başlıyo. Bence siz sabah 7 gibi uyandıklarını varsayarak akşam ona göre kapatın kuşları

Bahar Y.

Müdavim
Çiftim salonda olduğu için annemler ne zaman uyursa o zaman uyuyorlar, sabahta 7 gibi bizi uyandırıyorlar biz onları değil, tahminde etmiyorum sahiplerinin kuşlarını uyandırdığını
Bencede banyoyu çok fazla veriyorsunuz malum kış ayındayız ben yazın bile o kadar sık su vermiyorum en az 2 demişsiniz haftada, @ebrares e katılıyorum takviyelerde oldukça fazla yorulur sindirmekte

ebrares

Müdavim
Siz saat kaçta uyutup kaçta uyandırıyorsunuz yazarmısınız?
Ben akşam 9 10 gibi kapatıyorum zaten o belli ediyo uyuyacağı zamanı gidip tek ayağını gaga taşına kokuyor ya da kısık sesle bıcır bıcır bi şeyler diyor. Sabah da erkenden uyanıyor ama üstü kapalı olduğu için ötmüyor saat 8 9 gibi kalkıp üstünü açıyorum.

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Benim kuşlarım 10 gibi uyuklamaya başlıyor ışık kapanınca tam uykuya geçiyor sabah 6 gibi uyanıyorlar. Ev sessiz olduğu için kendi kendine ses çıkartıyor evde hareketlenme olunca ötmeye başlıyorlar. Banyo bana da çok geldi ben yazın çokk sıcak olursa her hafta yıkıyordum genelde 2 haftada bir kışın mecbur kalmadıkça yıkamam,yıkamam gerekirse ayda 1 en fazla. Ek gıdayı çok vermiyorum aşırıya kaçınca dışkıda bozulma oluyor hemen. Hemde yağlanma yapıyor. Sebze ve meyveyi veririm ama 1 gün arayla veririm

Son düzenleme:
Üst Alt