• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Merhaba oğlum 1 hafta önce bahçede buldugu muhabbet kuşu hasta

ahmetkuş

Yeni Üye
Hastalık Belirti Tarihi
9 Şub 2026
Selamlar oğlum 1 hafta önce bahçede muhabbet kuşu bulmuş.kuş geldiğinde sol ayagını basamıyordu .çok ötmüyor halsizdi.
Ayağı acıyordur dedim.ama hep kafes dibine oturuyor uyku halinde pek ötmüyor.ayağını basabiliyor artık.
Ama hızlı nefes alıyor kendini gögus tüyleri kabarık.bide çok küçük galiba ama yem yiyor su içiyor .çevremi araştırdım kimse anlamıyor kuştan veterinerler bilmiyor bakmıyor.ne yapmam lazım lütfen yardım edin.

Ekli dosyalar

Hamdi

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Ankarada kanatlı uzman çok genel bir kontrol yaptırırsınız( egzotik hayvanlara bakanlar genelde kuşlara da bakıyor o sıra ayağını gösterin bulamazsanız yazın tekrardan yardımcı oluruz). Şuan sizin yapacağınız şey sevmek size alışmasını korkusunu geçirmek. Büyük ihtimal başka birinden kaçmış. Görürseniz sahibine verebilirsiniz size bağlı. Ballı kraker vermeyin çok zararlı petshoptakiler yarardan çok zararı var çıkarın atın gitsin çöpe ya da iade edin onun yerine daldarı alın verin. Kuşa kalıcı olarak bakmayı düşünüyorsanız gerwit w , entrobac , bt amin satın alın mamaist veya internetten başka bir siteden bölünmüş olarak. Dişi bir kuş galiba ceresi açık mavi beyaz gibi. Siz sakinleştirmeye sizden korkmaması gerektiğine severek gösterin. Ve ortamın biraz sıcak olmasına özen gösterin dışarısı soğuk.

ahmetkuş

Yeni Üye
Cevabınız için teşekkür ederim 3 gündür gidebileceğim ilçedeki heryeri aradım bakmıyorlar maalesef.sahibine verebilmemiz mümkün değil çünkü piknik yaptığımız evimizin bahçesindeki ağaçta bulmuş yakınlarında ev bile yok o soğukta Ankarada nasıl hayatta kaldı şaşırdık.antibiyotik kullanmam gerekiyor mu acaba .

Hamdi

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Hayır tabiki kendinize göre antibiyotik vermeyin durumu belli değil? Hangi ilçedesiniz ?

Üst Alt