• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et Merhaba muhabbet kuşum nasıl alışır

efees01

Yeni Üye
Merhaba muhabbet kuşum daha yavru evimize geleli 3 gün oldu elimi bugün uzattım altına getirince parmağıma biniyor bazen binmiyor karnını başını sevdirdi bazen elimde duruyor bazen durmuyor çok korkup kaçmıyor küçük küçük küçük uzaklaşıyor uzatınca kuşum yavaş yavaş güvenmeye başladı mı bana ne kadar sürede aramızda güven oluşur elimden yem yemiyor ne yapsam yediremiyorum hasta olabilir mi yoksa hala stresimi var ve ismini nasıl öğretebilirim

Son düzenleme:

betul.a

Aktif Üye
Yeni gelmiş. Şu an normal olan korkması, kaçması. Kafese elinizi sokunca yavaş yavaş uzaklaşıyorsa muhtemelen korkuyor, korktuğu için hızlı hareket etmiyor.
Gün içinde sürekli kafese elinizi sokmayın. Arada sırada, kısa alıştırmalar yapın.
Birkaç gün daha bekleyin, sonra kafesten çıkmasına (Başta sadece bir oda) izin verin. Kendisi çıkarsa daha iyi olur. Çıktığında hemen müdahale etmeyin, kendisi ortamı keşfetsin. İkinci üçüncü çıkarışınızda muhtemelen kendisi size yaklaşmaya başlayacaktır zaten.

Normalde önce elden yem yerler böylece ele güvenmeye başlar ve sonra da ele çıkarlar. Sizinki bir aşamayı atlamış gibi olmuş. Elden yem yemesi şart değil. Yemliğinden yiyorsa sorun yok. ☺

İsim öğretmek için ise şu an erken diye düşünüyorum.

Şahin_tutuş

Paylaşımcı
Ona zaman verin. alışacaktır. elinizle ilgili korkmaması için pozitif pekiştireç olarak Dal darı yedirebilirsiniz elinizden. Petshoplardan isteyin verirler dal darı. küçük bir topak kesip elinizden yedirebilirsiniz çok severler. Fakat kafesinde sürekli dal darı bulundurmayın. bu sefer normal yemi beğenip yemez. ödül yemi olarak kullanın.

Kuşunuz şu an kafeste muhtemelen hep. Fakat dışarı çıkardığınızda konacak yer bulamayıp avize, perdenin yüksek kısımları, kapı üstü, dolap veya kitaplık üstü gibi yerlere kaçacaktır. Buraları alışkanlık edinmemeleri için masa tipi bir T tünek edinebilirsiniz. İlk zamanlar T tünekte iken çok üzerine gidip daraltmayın. T tüneği rahat ve güvenli olarak benimsesin. Yine yukarılara konma eğiliminde olur fakat en azından bu kaçma, sığınma yüzünden olmaz. Keyiften olur. Hem sosyalleşmesi açısından faydalıdır. Siz kahbaltınızı yaparken masada tünekte takışan kuş dikkatle sizi izleyecek ve aileye katışmak isteyecektir.

T tünek alamazsanız da ona masayı öğretin dal darı ya da sevdikleri oyuncakları vererek. Çünkü sosyalleşemeyen kuş masanın üzeri olsun yerler olsun hep korkacak ve bu onun için stres kaynağı olacaktır.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba muhabbet kuşum daha yavru evimize geleli 3 gün oldu elimi bugün uzattım altına getirince parmağıma biniyor bazen binmiyor karnını başını sevdirdi bazen elimde duruyor bazen durmuyor çok korkup kaçmıyor küçük küçük küçük uzaklaşıyor uzatınca kuşum yavaş yavaş güvenmeye başladı mı bana ne kadar sürede aramızda güven oluşur elimden yem yemiyor ne yapsam yediremiyorum hasta olabilir mi yoksa hala stresimi var ve ismini nasıl öğretebilirim
Merhaba hoşgelmiş sefa getirmiş evinize
Sağlıklı mutlu uzun bir ömür dilerim 😊🤲
Okuyun lütfen faydası olur

efees01

Yeni Üye
Ona zaman verin. alışacaktır. elinizle ilgili korkmaması için pozitif pekiştireç olarak Dal darı yedirebilirsiniz elinizden. Petshoplardan isteyin verirler dal darı. küçük bir topak kesip elinizden yedirebilirsiniz çok severler. Fakat kafesinde sürekli dal darı bulundurmayın. bu sefer normal yemi beğenip yemez. ödül yemi olarak kullanın.

Kuşunuz şu an kafeste muhtemelen hep. Fakat dışarı çıkardığınızda konacak yer bulamayıp avize, perdenin yüksek kısımları, kapı üstü, dolap veya kitaplık üstü gibi yerlere kaçacaktır. Buraları alışkanlık edinmemeleri için masa tipi bir T tünek edinebilirsiniz. İlk zamanlar T tünekte iken çok üzerine gidip daraltmayın. T tüneği rahat ve güvenli olarak benimsesin. Yine yukarılara konma eğiliminde olur fakat en azından bu kaçma, sığınma yüzünden olmaz. Keyiften olur. Hem sosyalleşmesi açısından faydalıdır. Siz kahbaltınızı yaparken masada tünekte takışan kuş dikkatle sizi izleyecek ve aileye katışmak isteyecektir.

T tünek alamazsanız da ona masayı öğretin dal darı ya da sevdikleri oyuncakları vererek. Çünkü sosyalleşemeyen kuş masanın üzeri olsun yerler olsun hep korkacak ve bu onun için stres kaynağı olacaktır.
Anladım teşekkürler bir de sürekli gazete peçete varken onun altına giriyordu en son çıkardım kafesin altında duruyor sürekli kafesden çıkmaya çalıştığı oluyor yemliklere giriyor sürekli kafesin altına dokunuyor gagasıyla bunlar normal mi beni takmıyor hiç sesleniyorum hala kendi derdinde

Son düzenleme:

ekrmkuş

Paylaşımcı
Merhaba alışmadı deyip lütfen geri vermeyin bazıları öyle yapıyor her kuş elbet alışır benim mesela bir kuşum var 3 ayda alıştı diğeride 1 haftada alıştı

BayanLegolas

Aktif Üye
Merhaba alışmadı deyip lütfen geri vermeyin bazıları öyle yapıyor her kuş elbet alışır benim mesela bir kuşum var 3 ayda alıştı diğeride 1 haftada alıştı
Gerçekten terk ediyorlar benim oğluşumda ısırdığı ve hastalıkları sebebiyle bir buçuk yaşında petshopa terk edilmişti adamda hasta diye kapının önüne atmıştı kuşu tabi ben onun durumuna dayanamayıp aklımda hiç evcil hayvan beslemek yokken aldım eski sahibini ısıran geçimsiz kuş bizde şımarığın ilgi manyağının teki oldu 😅 her kuş bir değil kimi erken kimi ise geç açan birer çiçek doğru yaklaşımla her kuş alışır sabır ve emekle ❤

efees01

Yeni Üye
Merhaba tabiki asla vermem yani hayvana yazık olur hep hayalim alışan bir kuşum olması böyle karnını sevdiriyor ama onu saldığımda kaçıyor benden zar zor elime almadan tüneği altına geçirip kafesine geçiriyorum kafesin içinde sürekli hareket halinde ötüyor kaçmaya çalışıyor ne zaman biter böyle davranışları 3 aylık falan

Üst Alt