• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Merhaba kuşuma eş aldım cinsiyeti erkek mi

Pikacu

Aktif Üye
Merhaba dişi kuşuma eş aldım erkek olduğunu söylediler bu şekilde kesintisiz bir ötüşü var ötüşünden cinsiyeti belli oluyormuş erkek mi sizce.

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Videoyu streamble.com üzerinden atarsanız görebiliriz 😊🙏

Pikacu

Aktif Üye
Bana erkek diye vermişlerdi çok üzüldüm şu an benim zaten dışı bir sultan papağanım var 🥹

iceberg987

Aktif Üye
hocam kuyruğu havaya kaldırmış, bu çiftleşme belirtisi zannediyorum. Youtube da izlemiştim aynısını yapıyor senin kuş. Malesef dişi, zaten petshoplar hiç dişi kuş satmaz bütün sattıkları sultanlar erkek:) bana da dişi diye sattılar forumda hocalar erkek dedi :)

Pikacu

Aktif Üye
Peki ben nasıl anlayabilirim cinsiyetini bugün tekrardan gideceğim

iceberg987

Aktif Üye
Hocam hareketinden belli oluyor zaten melodik ötüşüde yoktur bunun.. Kuyruğu havaya kaldırmış çiftleşme belirtisi hatta youtube dan videosuna bakıyım atıyım linkini..

dişi papağnı çiftleşme belirtisi

link paylaşma yasak mı bilmiyorum yasaksa kaldırılabilir tabiki.

Son düzenleme:

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Bana erkek diye vermişlerdi çok üzüldüm şu an benim zaten dışı bir sultan papağanım var 🥹
Yetişkin kuşu size erkek diye verenden birdaha kuş almayın bence. Evet yavru olur cinsiyeti anlayamaz yada cinsiyette yanılır anlarım. Ama yetişkin kuş hertürlü dişi olduğunu belli ediyor nasıl erkek diye vermişler. Sizin alacağınız kuş yetişkin olmalı. Ötüm videosunu isteyin alacağınız kişiden ve almadan öncede yine buraya fotoğraf ve video ekleyerek sorun.

Pikacu

Aktif Üye
Maalesef paramı geri vermiyor değişim yaparım başka kuş veririm dedi video istedim çekemem bir sürü kuş var burda sesleri birbirine karışır dedi.Elinde 8 aylık erkek olduğunu söylüyor benim kuşum 2 yaşından fazla sekiz aylık onun için çok küçük değil mi

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Maalesef paramı geri vermiyor değişim yaparım başka kuş veririm dedi video istedim çekemem bir sürü kuş var burda sesleri birbirine karışır dedi.Elinde 8 aylık erkek olduğunu söylüyor benim kuşum 2 yaşından fazla sekiz aylık onun için çok küçük değil mi
8 aylık şu an için çok küçük. Neden geri vermıyor? Yanlış satış yapmış.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Bu bir hata değil. Resmen sizi dolandırmış. İsterse bir oda dolusu kuşu olsun eğer gerçekten içinde bir nebze insanlık olsa ve gerçek bir kuşsever olsa değil sesini yaptığı 💩dışkıya kadar bilir kuşlarının hangisine ait olduğunu. Bu insanın baktığı kuşlarada üzüldüm açıkçası. Hastalansalar farketmeyecek kadar bilinçsiz demekki. 8 aylık kuş sizin Kuşunuz için küçük. Üretim içinde küçük 😕

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
2 yaşında kuşa 2 yaşında başka bir kuş güzel eş olur. 8 aylık kuş ile de eş tutabilirler ama çiftleşip verimli üremeleri için bir 7-8 ay daha gerekebilir. Siz kesin erkek olduğundan emin olmak istiyorsanız kuşları uzun süre gözlemleyip melodik kur ötüşü yapan birini almanız lazım. Başka bir opsiyon olarak da standart gri, suratı sarı bir kuş alabilirsiniz. Bu mutasyonda dişilerin suratı gri kalıp sarıya dönmeyeceği için cinsiyet ayrımı yapabilirsiniz.

iceberg987

Aktif Üye
Hocam ne kadar verdiniz kuşa ?

Pikacu

Aktif Üye
Yeni erkek kuş gelince haber vereceğini söyledi bende niyetlenmişken vazgeçmek istemedim.Dün bir kuş daha aldım white face cinsi sanırım melodik ötüyor ıslık çalınca biraz ürkekti geldiğinde titriyordu dün .ıkarıp sevip öpmeme izin verdi sakinledi uzun öterse sesini cekip atıp yardımınızı isteyeceğim yeniden

Ekli dosyalar

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Yeni erkek kuş gelince haber vereceğini söyledi bende niyetlenmişken vazgeçmek istemedim.Dün bir kuş daha aldım white face cinsi sanırım melodik ötüyor ıslık çalınca biraz ürkekti geldiğinde titriyordu dün .ıkarıp sevip öpmeme izin verdi sakinledi uzun öterse sesini cekip atıp yardımınızı isteyeceğim yeniden
Bu kus erkek masallah, hayirli olsun 👍🏻

Üst Alt