• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Merhaba benimde kuşum hasta

eseslikurt

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Kabarık duruyor, sürekli uyuyor
Hastalık Belirti Tarihi
4 Ara 2022
Kullanılan İlaç
Yok
Akşam neşesi yerindeydi uçtu dolaştı, kafese girdikten 1 saat sonra hasta oldu, hareketsizleşti, düşünüyor, çok nadiren kanatlarını hafif açık tutuyor. Lütfen yardım edin. Dışkı fotoğrafını da ekliyorum.

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhabalar hoşgeldiniz. Son 24 saatte yem haricinde bir şey verdiniz mi yada hava akımına maruz kaldı mı. Bana sanki hava akımından etkilenmiş gibi geldi. Ve kuşunuzun bağışıklığı düşmüş gözüküyor. Herhangi bir takviye veriyor musunuz.

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Aslı hocamın dediği gibi hava akımına mı maruz kaldı ya da bir yere çarpıp bir şeylerden korkmuş da olabilir mi? Farklı bir şey yedirdiniz mi? Varsa odadaki bitkilerden yemiş olabilir mi?

eseslikurt

Yeni Üye
Son 24 saatte kafesin dışındayken kumkat ağacının yapraklarından kemirdi.(evin içinde) herhangi bir takviye vermiyorum ama bu gün avi-technic naturel plus koydum suyuna.

Ekli dosyalar

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kuşunuz zehirlenmiş olabilir. Bol su içirin, imkanınız varsa acil kanatlı uzmanına gidin.

eseslikurt

Yeni Üye
Dal darısı verdim yir gibi yapıp ısırıp aşağı döküyor, iştahıda yok kuşun ne yapmalıyım, haziran ayında yine hastalanmıştı veterinere götürmüştüm turuncu renkli ilaç vermişti her akşam 3 damla ağızdan ver diye, o ilaç çok iyi gelmişti o zaman, hazirandan beri bozulmuşmudur acaba kullansam mı yine.

Ekli dosyalar

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Nerede ikamet ediyorsunuz?

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Dal darısı verdim yir gibi yapıp ısırıp aşağı döküyor, iştahıda yok kuşun ne yapmalıyım, haziran ayında yine hastalanmıştı veterinere götürmüştüm turuncu renkli ilaç vermişti her akşam 3 damla ağızdan ver diye, o ilaç çok iyi gelmişti o zaman, hazirandan beri bozulmuşmudur acaba kullansam mı yine.
Hayır daha teşhis konulmadan ilaç verilmez sakın vermeyin, veterinere gitmenizi tavsiye ediyorum

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Buradan size uygun kanatlı uzmanına gidiniz. Acil müdahele lazım 👍

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Kullanmayın atın bunu. Veterinere gittiniz mi?

eseslikurt

Yeni Üye
Arkadaşlar ilginize teşekkür ederim. 2 gündür dal darısıyla besliyorum kuşu, 1 su bardağında yarım aspirin karıştırıp suluğuna koydum 3 damla sirke damlattım 10 saat durdu suluğunda, bugünde tekrar suyunu değiştirip vitamin koydum. Maşallah baya toparladı şimdi. Eğer toparlamasaydı veterinere gidecektim. Teşekkürler.

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Lütfen sirke vermeyin bir daha. İnsanların midesini yakan asit, bir damlacık bile olsa, 40 gramlık yavrucağı mahveder :( Bugün toparlar ama yarın öbür gün çok daha büyük sorunlara yol açar

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Lütfen sirke vermeyin bir daha. İnsanların midesini yakan asit, bir damlacık bile olsa, 40 gramlık yavrucağı mahveder :( Bugün toparlar ama yarın öbür gün çok daha büyük sorunlara yol açar
Sirke üzerine bir makale yazılmalı sanırım. Doğru bilinen yanlışlar. :(

Üst Alt