• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Mavişe yardım edin

Maviş7

Yeni Üye
Merhaba oğlumuz maviş için daha önce farklı bir hesaptan yazıp yardım almıştım tüyleri için rif kullanmasını önermiştiniz kaşıntısını durdurmuştu ama tüylerine iyi gelmemişti iki farklı veterinere gittik ve tüylerş için verdiği yağ iyi gelmeye başladı ama son bir kaç gündür oğlum çok halsiz sürekli uyuyor iştahı çok azaldı hayvan hastanesine götürdüm ve antibiyotik verildi iki gündür onu kullanıyor ama pek bşr değişiklik yok ne yapabilirim yardım eder misiniz?

Ekli dosyalar

Nora

Aktif Üye
@Demet bükay hanım yardımcı olacaktır İnşaAllah
Lakin bu kafesin hali nedir ? Suluk ne kadar kirli , yemliğin üzerine ve etrafına kaka bulaşmış. Lütfen suluğunu ve yemliğini mümkün olduğunca hijyenik tutun .yemi 3 günde bir tazeleyin, suyu her gün değiştirin, kuşun kaka temizliğini hergün yapın.Eğer kuşunuzun kafes ortamında hijyen sağlanmazsa alınan ilaç tedavi kolay kolay etki etmez . Önce hijyen lütfen, daha sonra kuşunuz Allah'ın izniyle hayırlısıyla tedaviye cevap verip toparlanmaya başlayacaktır

Maviş7

Yeni Üye
@Demet bükay hanım yardımcı olacaktır İnşaAllah
Lakin bu kafesin hali nedir ? Suluk ne kadar kirli , yemliğin üzerine ve etrafına kaka bulaşmış. Lütfen suluğunu ve yemliğini mümkün olduğunca hijyenik tutun .yemi 3 günde bir tazeleyin, suyu her gün değiştirin, kuşun kaka temizliğini hergün yapın.Eğer kuşunuzun kafes ortamında hijyen sağlanmazsa alınan ilaç tedavi kolay kolay etki etmez . Önce hijyen lütfen, daha sonra kuşunuz Allah'ın izniyle hayırlısıyla tedaviye cevap verip toparlanmaya başlayacaktır

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba oğlumuz maviş için daha önce farklı bir hesaptan yazıp yardım almıştım tüyleri için rif kullanmasını önermiştiniz kaşıntısını durdurmuştu ama tüylerine iyi gelmemişti iki farklı veterinere gittik ve tüylerş için verdiği yağ iyi gelmeye başladı ama son bir kaç gündür oğlum çok halsiz sürekli uyuyor iştahı çok azaldı hayvan hastanesine götürdüm ve antibiyotik verildi iki gündür onu kullanıyor ama pek bşr değişiklik yok ne yapabilirim yardım eder misiniz?
Merhaba geçmiş olsun kuşunuzda canlı parazit var büyük ihtimalle (akar) halk arasında uyuz, Rif ampul antibiyotik ve antibakteriyeldir hücre yapılanmasında etki eder hücrelerin güçlenmesi i sağlar
Benim size tavsiyem Riften vaz geçmeyin yağlı krem paraziti besler
Crystalin sprey kullanın ve üzerine Rif sürün
Rif ile tüm beni saran parazitten kurtulan yüzlerce yavrumuz oldu🤲🤲
Günde en az 3/4 defa sürülmelidir
Parazitler kanal açarak ve yumurtlayacak iç organlara kadar iner
Rif burada hücreleri tetikler ve güç katar tedavi hücrede olur
Kuşun bağışıklık sistemi güçlü olmalıdır hatta üst seviye olmalıdır
Probiyotik verin

Maviş7

Yeni Üye
Merhaba kaldığı kafes normalde bu değil dişi kuş yarasına zarar verdiği için burada yem kabıda dışarıda duruyor içine dışarı çıktığı için konuldu düzenli temizliği yapılıyor teşekkür ederim

Maviş7

Yeni Üye
Merhaba geçmiş olsun kuşunuzda canlı parazit var büyük ihtimalle (akar) halk arasında uyuz, Rif ampul antibiyotik ve antibakteriyeldir hücre yapılanmasında etki eder hücrelerin güçlenmesi i sağlar
Benim size tavsiyem Riften vaz geçmeyin yağlı krem paraziti besler
Crystalin sprey kullanın ve üzerine Rif sürün
Rif ile tüm beni saran parazitten kurtulan yüzlerce yavrumuz oldu🤲🤲
Günde en az 3/4 defa sürülmelidir
Parazitler kanal açarak ve yumurtlayacak iç organlara kadar iner
Rif burada hücreleri tetikler ve güç katar tedavi hücrede olur
Kuşun bağışıklık sistemi güçlü olmalıdır hatta üst seviye olmalıdır
Probiyotik verin
Veteriner rif olmaz dedi kullanmayı bıraktık yeni tedaviye geçtik içeriden temizlik olsun dedi antibiyotik verdi ama hiç iyi durmuyor

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Evet bakteri mikrop virüs parazit bit hijyensiz ortamda çok çabuk ilerler lütfen temizlik yapın
%50 hastalık%50 kötü ortam kuşu telef eder😔😔

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Sanırım kuş araç içinde
Veteriner rif olmaz dedi kullanmayı bıraktık yeni tedaviye geçtik içeriden temizlik olsun dedi antibiyotik verdi ama hiç iyi durmuyor
Son söz sizindir üzgünüm ama durumu iyi değil

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Şimdi rife geçsek çok yüklenmiş olur muyum kuşs
Size açıkça yazayım
Rif in kesilmemesi gerek, en az 15 /20 gün günde 3/4 defa sürülmelidir (bakın sizde yazmışsınız kaşınma durmuştu diye) parazit öldükçe kaşıma durur kuş bölgeyi temizlemek için kaşır ordan atmak çıkarmak ister kanatır
Size gereken Riftir
Her veteriner bilmez
İçirilen antibiyotik bağışıklık sistemini çökertir
Rif deri ve kana karışıp hücre içine girer destek verir güç verir yani parazite savaş açar
Görünen deri parçalarının altına yerleşir sürekli yumurta bırakır yağlı krem paraziti besler
Ayrıca parazit kuşunbetini yer😔ve kanallar açarak içeri girer
Yine söylüyorum tercih sizindir
Avicare veterinerlerin sattığı ticari vitamin setidir
Her kuşa veriyorlar😔😔
Probiyotik verin o iyi suyuna katın 2/3 günde 1
⚠⚠Geçici de olsa kafesi temizleyin ⚠⚠
Küçücük gözleri var minicik kalbi var
Size muhtaç ağzı var dili var konuşamaz 😔😔
"Rabbim in sessiz kulları ''

Maviş7

Yeni Üye
Size açıkça yazayım
Rif in kesilmemesi gerek, en az 15 /20 gün günde 3/4 defa sürülmelidir (bakın sizde yazmışsınız kaşınma durmuştu diye) parazit öldükçe kaşıma durur kuş bölgeyi temizlemek için kaşır ordan atmak çıkarmak ister kanatır
Size gereken Riftir
Her veteriner bilmez
İçirilen antibiyotik bağışıklık sistemini çökertir
Rif deri ve kana karışıp hücre içine girer destek verir güç verir yani parazite savaş açar
Görünen deri parçalarının altına yerleşir sürekli yumurta bırakır yağlı krem paraziti besler
Ayrıca parazit kuşunbetini yer😔ve kanallar açarak içeri girer
Yine söylüyorum tercih sizindir
Avicare veterinerlerin sattığı ticari vitamin setidir
Her kuşa veriyorlar😔😔
Probiyotik verin o iyi suyuna katın 2/3 günde 1
⚠⚠Geçici de olsa kafesi temizleyin ⚠⚠
Küçücük gözleri var minicik kalbi var
Size muhtaç ağzı var dili var konuşamaz 😔😔
"Rabbim in sessiz kulları ''
Yarın rife devam edicem teşekkür ederim yardımlarınız için💐💐

Üst Alt