• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Mavi ile ilgili sorular - 4

mnth

Yeni Üye
Günaydın

1- Mavi bey için Versele Laga Prestige Yabani Sağlık Ve Kondisyon Tohumu aldım. Bunu haftalık olarak nasıl vermeliyim ?
2- Kalamar kemiği / Mineral Bloğu / Kuş Kumu bayatlar mı yada bozulur mu ? Ne kadar zamanda değiştirmem gerekir ?
3- Yavaştan meyve ve sebze vermeye başladım. Tabii ilk olarak yemedi fakat üstüne biraz yem serpince yemleri yerken meyve yada sebzeyi tatmış olacağını düşünüyorum. Meyve ve sebze takvimi nasıl olmalı ? Ayrıca kafesine meyve yada sebze koyduğumda yemliğini kafesten kaldırmalı mıyım ?
4- Kafesin dışında uzun tünek ve oynayacağı bir alan yapmak istiyorum. Bunun için erken mi yoksa yavru iken daha mı kolay oluyor ?
5- Dal darı devamlı kafesinde durması gerekiyor mu ? Yoksa belli periyotlar halinde mi vermeliyim ?

Yarışmacı arkadaşlara başarılar diliyorum. :LOL:

iyi ve sağlıklı bir gün geçirmeniz dileğiyle....

beyyza02

Müdavim
artı olarak kumu bir tatlı kaşığı koyun ve her hafta değiştirin sürekli aynısı durmasın😊

Bulut_

Paylaşımcı
Merhabalar 🙂

-Kondisyon yemlerini mamaya katarak sevdirebilir yedirebilirsin 10 günde bir mamaya ilave ederek ver.

-Meyve sebze ayarı çok önemli abartmamak lazım 7-10 gün arası biraz biraz verebilirsin.

-Kalamar kemeği hemen bozulmaz koy kalsın çok uzun zaman geçerse değiştirirsin.

-Kafes içi eğitim bitmeden bunu yapmayın ortama alışması 10 gün ve kafes içi eğitimde 15-20 gün sürmeli yani ilk bir ayı kafes içi eğitim ve ortama alışma olarak geçirin.

-Dal darı önemli besin imkanınız varsa sürekli verebilirsiniz ama yavrulara sürekli vermeyi şu açıdan doğru bulmuyorum; alışıp diğer yemi reddetme imkanı oluyor.Ara ara ilk zamanlar sonraları istediğiniz gibi imkan doğrutusjnfa
Kafes içi eğitimi nasıl oluyor iki hafta olacak 2 aylık yavru aldım ama kafes.de Durmak istemiyor sürekli dışarı çıkmak istiyor kafes için de sağ sola hareket halinde video atmak isterdim ama nasıl atılıyor unuttum burda.n
Bir de elimi kafesesin içine uzattığım zaman ilk olarak çırpnıyıor yine sağ sola sonra elimin altından üzerinden kafasını çıkarmak için çabalıyor sürekli maşallah çok aşırı hareketli ama tek derdi dışarı çıkmak kesinlikle bana aşılacağını sanmıyorum konuşuyorum yüzüme bile bakmıyor