• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Mantar için yardım

carli

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Mantar
Hastalık Belirti Tarihi
1 Ara 2021
Arkadaşlar selamlar,
Kuşum bir süredir yüzünü kafesin tellerine ve tüneğe sürtüyordu, açıkçası pek şüphelenmemiştim fakat bugün gagasının kenarında minik bir mantar gördüm. biraz kaşınma da var ve genelde yemliğin başında gibi. Yanında yeni aldığım dişisi de var yemlikte çok durmasını dişiyi beslemesine yormuştum. Dişi almadan önce de yem yedikten sonra geviş getirir gibi bir şeyler yapıyordu. Halen daha arada yapıyor. Dişisine kur yapıyor, besliyor. Kafesi temizlerken bugün beyaz kepeğe benzer deri döküntüleri de gördüm.

Dişide şimdilik bir belirti görünmüyor arada kaşınıyor sadece ve ayırma imkanımda yok gibi ama mecbur isem ayırabilirim.

Ne tür bir tedavi önerirsiniz, neler almalıyım ilaç olarak? Ne şekilde kullanmalıyım? Bulunduğum yerde küçük kanatlılardan anlayan veteriner yok bildiğim kadarıyla. Karabük Safranbolu'dayım.

Ve bir de kafesi ne ile dezenfekte etmeliyim?

Emredemo

Paylaşımcı
Bu arada mantardan anlamıyorum :(

Emredemo

Paylaşımcı
Hmm.. O zaman kuşunuzun ısınması için üstünü kalın bi örtü ile bir tarafı açık olacak şekilde kapatın

Emredemo

Paylaşımcı
Ben mantar göremedim bidaha kontrol etmeyi deneyin yada mantar olan yerin fotosunu atarmısınız

Emredemo

Paylaşımcı
Kuşlarda Mantar Tedavisi
Öncelikli olarak ölü deri dediğimiz yeri oksijenli su ve kulak çubuğu ile temizlemeniz gerekir. Temizledikten sonra ölü derinin altından canlı deri gözükecektir. O bölgeye veteriner hekiminizin reçelediği mantar kremini sürmenizi öneririz

Emredemo

Paylaşımcı
Mantar kremi nedir bilmiyorum ama sanırım veteniner den almak gerek galiba

Bahar Y.

Müdavim
Kuşlarda Mantar Tedavisi
Öncelikli olarak ölü deri dediğimiz yeri oksijenli su ve kulak çubuğu ile temizlemeniz gerekir. Temizledikten sonra ölü derinin altından canlı deri gözükecektir. O bölgeye veteriner hekiminizin reçelediği mantar kremini sürmenizi öneririz
Merhaba, alıntı yapmak yasak belirtmek istedim 😊

Bahar Y.

Müdavim
Trosyd krem temin edebilirsiniz eczaneden, erken teşhis ettiğiniz için ayaklara ve gagaya tam olarak sıçramamış oksijenli su varsa eğer elinizde önce onunla temizleyip daha sonra dediğim kremi sürünüz, temin etmekte zorlanırsanızda oksijenli suya gerek kalmadan direkt bahsettiğim kremi sürünüz, eşinede sıçrarsa aynı şekilde onada uygulayın

carli

Yeni Üye
Trosyd krem temin edebilirsiniz eczaneden, erken teşhis ettiğiniz için ayaklara ve gagaya tam olarak sıçramamış oksijenli su varsa eğer elinizde önce onunla temizleyip daha sonra dediğim kremi sürünüz, temin etmekte zorlanırsanızda oksijenli suya gerek kalmadan direkt bahsettiğim kremi sürünüz, eşinede sıçrarsa aynı şekilde onada uygulayın
Teşekkür ederim, peki bu mantar gaga kenarında olduğu için ağzına kaçarsa problem olur mu?
Sindirim sisteminde de mantar olma ihtimali nedir? Ve sadece gaga da değil kaşınmasına bakarsam derisinde de var gibi. Bu kısımlar için ne yapılabilir?

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Lütfen hastalık konusunda uzmanlar yorum yapsın...
Saygılarımla...

Bahar Y.

Müdavim
Teşekkür ederim, peki bu mantar gaga kenarında olduğu için ağzına kaçarsa problem olur mu?
Sindirim sisteminde de mantar olma ihtimali nedir? Ve sadece gaga da değil kaşınmasına bakarsam derisinde de var gibi. Bu kısımlar için ne yapılabilir?
Rica ederim, fotoğraflardan gördüğüm kadarıyla yanaklarda tüy tüpü var kaşınması tüyde olduğundan kaynaklıda olabilir, kremi az sürün diliyle temas etmesin onun dışında sorun olmaz

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Gagadaki mantardan ziyade ağız içine bakın şu icmesi nasıl kusma varmı ilerleyen zamnda ishal baslarmi onu gözlemleyin. Lokal tedavi için arkadaşların önerdiği ilaç olabilir. Ama gözlemlemeye devam edin iç mantarin tetiklediği bir durum olursa ona göre ilaç onerelim