• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Mama Miktarı Ne Kadar Olmalı?

Kinto

Yeni Üye
25 günlük kusuma versela mama veriyorum ama 2.5cay kasıgı yeter mi hazır hali acil yardımmm

Kinto

Yeni Üye
çok teşekkürler muhabbet kuşuma 2 ml vereceğim bundan sonra çok sağolun

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
verdim azcık kustu verdiğimi sorun olur mu acaba fazla geldi diye mi kustu
Bunun birkaç sebebi var , hızlı yediyse olabilir , fazla geldiyse olabilir, soluk borusuna kaçtıysa yapabilir, mama çok soğuk yada çok sıcak ise ondan da olabilir, ama büyük ihtimalle ilk ikisinden biri, mama ılık olmalı

Kinto

Yeni Üye
Bunun birkaç sebebi var , hızlı yediyse olabilir , fazla geldiyse olabilir, soluk borusuna kaçtıysa yapabilir, mama çok soğuk yada çok sıcak ise ondan da olabilir, ama büyük ihtimalle ilk ikisinden biri, mama ılık olmalı
çok teşekkür ediyorum mustafa bey biraz hızlı olmuş olabilir buna dikkat edeceğim Allah razı olsun cevap verdiğiniz için

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
10-15 saniyede şırıngadaki mamanın dörtte birini verecek şekilde besleyip daha sonra kuşun dört beş saniye soluklanmasını bekleyip tekrar devam edebilirsiniz 👍🏻

Kinto

Yeni Üye
mustafa bey yemek yedikten sonra hapşurması normal mi korkmalı mıyım birde cok kucuk oldugu için uyuyor sürekli oda normal değil mi

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
mustafa bey yemek yedikten sonra hapşurması normal mi korkmalı mıyım birde cok kucuk oldugu için uyuyor sürekli oda normal değil mi
Hapşırık sebebi boğazında mama kalıntısı varsa veya soluk borusuna kaçtıysa yapabilir, çok uzun sürüyorsa yani durmadan yapıyorsa soluk borusuna kaçmış olabilir, ama birkaç defa yaptıysa endişelenmeyiniz , yavrular genellikle uyur ilk 2 ay çoğu zaman :)

Kinto

Yeni Üye
Hapşırık sebebi boğazında mama kalıntısı varsa veya soluk borusuna kaçtıysa yapabilir, çok uzun sürüyorsa yani durmadan yapıyorsa soluk borusuna kaçmış olabilir, ama birkaç defa yaptıysa endişelenmeyiniz , yavrular genellikle uyur ilk 2 ay çoğu zaman :)
çok korkuyorum abi ya umarım sorunsuz büyütürüm ilginiz alakanız için cok teşekkür ediyorum Allah razı olsun abi

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
çok korkuyorum abi ya umarım sorunsuz büyütürüm ilginiz alakanız için cok teşekkür ediyorum Allah razı olsun abi
Kursaktan beslenme yapmayı biliyor musunuz? Eğer kaşıkla yiyorsa kuş size bakacak şekilde sola doğru yedirin , sağdan nefes alıp verebilir , sol kolunuz ile tutarken , kuş size bakacak şekilde sola doğru yedirin :)

Kinto

Yeni Üye
Kursaktan beslenme yapmayı biliyor musunuz? Eğer kaşıkla yiyorsa kuş size bakacak şekilde sola doğru yedirin , sağdan nefes alıp verebilir , sol kolunuz ile tutarken , kuş size bakacak şekilde sola doğru yedirin :)
abi çok teşekkür ederim size cansınız ya

Kinto

Yeni Üye
abi yine ben şimdi kuşu beslerken bişey fark ettim dıskısı normal renginde ama altında cok ıslak yuvarlak var çis gibi acaba hasta mı ettim :(

Kinto

Yeni Üye
vebaline girmeden geri vereceğim çok zormuş kıyamam ya kahroldum :(

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Fotoğraf eklermisiniz.