• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Malzeme Listesi

gattar5050

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Göğüs kısmında sivrileşme
Hastalık Belirti Tarihi
13 Kas 2022
Kullanılan İlaç
Aminosol-kanarya yemi
Merhaba. Geçenlerde kargaların hırpaladığı bir muhabbet kuşunu yakaladım. Kendim veteriner fakültesinde öğrenci olduğum için, Kuşu hocalarımıza gösterdim genel sağlık durumu iyi dediler. Şimdi gerekli olan yem, vitamin vs için sipariş oluşturucam ama kuşlar hakkında hiç bilgim yok o yüzden size sormadan bir şey almak istemedim. Sorularımı cevaplayarak bana yardımcı olabilir misiniz ?

1)İdeal kafes ölçüleri tam olarak ne olmaladır ?
2)Kullanılan en kaliteli yem markası hangisidir?
3)Kullanılan en kaliteli kuş kumu markası hangisidir?
4)Kullanılan en kaliteli mineral blok markası nedir?
5)Kalamar kemiği içinde marka önerisi alabilirim.
6)Kuruma hastalığı için kullanabileceğim en etkili ilaç hangisidir ve uygun dozu nedir? (Kuşta herhangi bir zayıflık iştahsızlık ishal belirtisi yok ancak göğüs kısmı sivrileşmiş durumda erkenden müdahale etmek istiyorum)
7)Kullanılan en kaliteli mama markası hangisidir?
8)Kuşum sanırım şu an tüy döküyor. Bu dönemde özel bir bakım ve besleme yapmam gerekiyor mu ?
9)Dal darı vs ürünlerde marka önemlimidir, açık olarak satılan ürünler kullanılabilir mi ?
10)Bunlar haricinde bir kuş sahibinin dolabında olması gereken vitamin mineral takviyeleri nelerdir, hangi ürünleri alıp kullanmamı önerirsiniz ? (Lütfen marka adlarıyla birlikte öneride bulununuz)
11)Bu tarz kuş ürünlerini hem bol çeşit hemde güvenilir olarak satın alabileceğim bir internet sitesi öneriniz var mı ?
12)Bu havalarda banyoluk alıp banyo yaptırmam gerekir mi ? (Evin içi sabit 23 derece)
13)Akıllı hemlik tahta tünek vs bir kafes içinde en iyi şartlar altında olması için bulunması gereken diğer ürünler nelerdir ?
14)Oyuncak almam gereklimidir ? Gerekliyse hangi oyuncağı almamı önerirsiniz foto ve link atabilirseniz çok iyi olur.

Biraz uzun oldu ama muhabbet kuşları hakkında bilgim çok zayıf yanlış bir şey yapmak istemediğim için size sormak istedim. Kuşun dışkı ve genel durumunu gösterir fotolarıda ekleyeceğim. Bunlar haricinde benim unuttuğum sizin hatırlatmak istediğiniz önerdiğiniz, şu markanın şu ürünü mutlaka al kullan veya bunları bunları mutlaka uygula dediğiniz önerilerinizide seve seve dinlerim. Bilgim çok az elimden geldiği kadar en iyi şekilde bakmak istiyorum ona.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba öncelikle ailemize hoş geldiniz 😊
Kuşa çok geçmiş olsun 🙏 Eğer göğüste sivrilesme varsa kuruma demektir bu yüzden önce kuşun resmini v dışkı resmi görmek lazım ve ayrıca kurumayi anlamak için kilosunu bilmek önemlidir 👍
1-45*35 boyasız kafes tercihimdir
2-mamaist ve versele laga
3-versele laga grit kum , mamaist grit kum
4-mineral blok tercih etmiyorum grit kum yeterlidir yinede gaga düzeltme için jungle mineral blok temin edebilirsiniz
5-versele laga kalamar kemiği eğer bulamazsanız Ouik marka olur
6-Mamaist besleme maması ve zeolit tozu kursaktan besleme yapınız günlük kilo kontrolü ile iyi bir sonuç alabilirsiniz bu daha önce çok iyi sonuç gördü
7-versele laga,cede, beautiful food, Ouik bunlardan birisini sırasına göre deneyebilirsiniz
8-Tuy dönemi sancılı geçer biotin içerikli vitamin, mevsiminde sebze ve Yulaf verebilirsiniz.
9-Kapali ürün daha sağlıklı olur ama güveniyorsanız açık da tercih edebilirsiniz çünkü daldari sezonluk olur bayat bulmak zordur
10- Ben sadece sularinda katkı olarak Gerwit multivitamin ve entrobac probiyotik veriyorum bunu haftada sadece bir gün yeterli buluyorum.Ayrica mamada verdiğim kuş toprağı ve fonnypady tohumu öneririm
11-forumun sponsorlarından temin edebilirsiniz
12-ev sıcaksa haftada bir ılık su banyosu takın kendi isterse yıkanır ama hasta ve bağışıklık düşük kuşa önermiyorum
13-sebze , daldari ve kalamar aparatı olabilir
14-Ahsap tercihiniz olabilir internet üzerinden kuş oyuncaklari diye arayabilirsiniz

Sorularınıza kendi fikirlerimi yazdım diğer uzman arkadaşlarda ekleme yapacaktır ayrıca forumda çok güzel makaleler ve konular var zaman buldukça okuyup bilgi sahibi olabilirsiniz iyi günler iyi forumlar dilerim 🥰

Meri

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Hoşgeldiniz ☘ Şehmus hocam gereken her şeyi yazmış ama kuş konusunda bilgim az dediğiniz için eklemek istedim:
-gervit vitamini ve entrobac probiyotiği aynı gün vermeyin arasında 3 gün olsun. Aradaki günlerde sade damacana suyu vermelisiniz.
-Elinizin altında besleme aparatı ve besleme maması bulunsun ekstra durumlar için.
-mamaist.com güvenilirdir.
-Tünek kısmı tahta olan uçları zilli salıncak alabilirsiniz hepsi çok seviyor ☺ İpli oyuncaklar ayak incinmesine sebep olabiliyor.
Kuşunuz hayırlı olsun tüyü kadar ömrü olsun inşallah 🙏🏻

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Kuş kuruma olamayabilir. Dışarda kaldığı sürece yeterli yem bulamadıysa zayıflamış olabilir. Kusma vs gibi şikayet yoksa dışkısıda temiz olduğu için ilaç kullanmanıza gerek yok. Üç gün üst üste entrobac probiyotik verip dışkı takibi yaparsanız daha iyi olur. Hastalık dışkıda hemen belli olur. Eğer kabarma hırıltı göz ve burunda akıntı kuyrukta ritmik oynama ağız açıp kapama varsa solunum rahatsızlığı vardır kekik spreyi ve kekik suyu verebilirsiniz. Geçmezse doksisiklin içerikli bi ilaç kullanmanız gerekebilir. Hava sıcaklığı artık düşük olduğu dışarda kaldığı sürece solunum rahatsızlığına yakalanmış olma ihtimali olabilir.

gattar5050

Yeni Üye
Merhaba öncelikle ailemize hoş geldiniz 😊
Kuşa çok geçmiş olsun 🙏 Eğer göğüste sivrilesme varsa kuruma demektir bu yüzden önce kuşun resmini v dışkı resmi görmek lazım ve ayrıca kurumayi anlamak için kilosunu bilmek önemlidir 👍
1-45*35 boyasız kafes tercihimdir
2-mamaist ve versele laga
3-versele laga grit kum , mamaist grit kum
4-mineral blok tercih etmiyorum grit kum yeterlidir yinede gaga düzeltme için jungle mineral blok temin edebilirsiniz
5-versele laga kalamar kemiği eğer bulamazsanız Ouik marka olur
6-Mamaist besleme maması ve zeolit tozu kursaktan besleme yapınız günlük kilo kontrolü ile iyi bir sonuç alabilirsiniz bu daha önce çok iyi sonuç gördü
7-versele laga,cede, beautiful food, Ouik bunlardan birisini sırasına göre deneyebilirsiniz
8-Tuy dönemi sancılı geçer biotin içerikli vitamin, mevsiminde sebze ve Yulaf verebilirsiniz.
9-Kapali ürün daha sağlıklı olur ama güveniyorsanız açık da tercih edebilirsiniz çünkü daldari sezonluk olur bayat bulmak zordur
10- Ben sadece sularinda katkı olarak Gerwit multivitamin ve entrobac probiyotik veriyorum bunu haftada sadece bir gün yeterli buluyorum.Ayrica mamada verdiğim kuş toprağı ve fonnypady tohumu öneririm
11-forumun sponsorlarından temin edebilirsiniz
12-ev sıcaksa haftada bir ılık su banyosu takın kendi isterse yıkanır ama hasta ve bağışıklık düşük kuşa önermiyorum
13-sebze , daldari ve kalamar aparatı olabilir
14-Ahsap tercihiniz olabilir internet üzerinden kuş oyuncaklari diye arayabilirsiniz

Sorularınıza kendi fikirlerimi yazdım diğer uzman arkadaşlarda ekleme yapacaktır ayrıca forumda çok güzel makaleler ve konular var zaman buldukça okuyup bilgi sahibi olabilirsiniz iyi günler iyi forumlar dilerim 🥰
Öncelikle hızlı cevabınız için teşekkür ederim. Birkaç gündür hasta olduğum için foruma giremedim. Sipariş sepetimi oluşturdum sayılır. Listenin detayını ekleyeceğim ancak sormak istediğim son bir kaç soru daha var.
1)Kızıl darı ile sarı darı arasında ne fark vardır ? İkisini birliktemi kullanmam gerekiyor mu yoksa iyi olanı almam yeterli olur mu ?
2) Versele Laga mamanın 2 farklı tipi var. Birisi nemli ballı diğeri kuru balsız hangisini kullanmam doğru tercih olur ?
3) Oyuncak konusunda çok kararsız kaldım örnek bir iki fotoğraf atabilirseniz çok sevinirim. (Bir kaç örnek oyuncak fotosuda ekledim bunlardan biri uygun derseniz alacağım)
4) Tüy dönemi için biotin içerikli vitamin tavsiye etmiştiniz. Elimde fotolara eklediğim bir vitamin var petshop vermişti bu ürün yeterli olur mu yoksa farklı bir ürün öneriniz var mı ? İçeriğini tam anlayamadım.
5) Birde Versele Laga marka sarımsak yağı ekledim sepete bu ürünü kullanırken dikkat etmem gereken bir husus var mı acaba ?
Ekli dosyayı görüntüle 37412

gattar5050

Yeni Üye
Kuş kuruma olamayabilir. Dışarda kaldığı sürece yeterli yem bulamadıysa zayıflamış olabilir. Kusma vs gibi şikayet yoksa dışkısıda temiz olduğu için ilaç kullanmanıza gerek yok. Üç gün üst üste entrobac probiyotik verip dışkı takibi yaparsanız daha iyi olur. Hastalık dışkıda hemen belli olur. Eğer kabarma hırıltı göz ve burunda akıntı kuyrukta ritmik oynama ağız açıp kapama varsa solunum rahatsızlığı vardır kekik spreyi ve kekik suyu verebilirsiniz. Geçmezse doksisiklin içerikli bi ilaç kullanmanız gerekebilir. Hava sıcaklığı artık düşük olduğu dışarda kaldığı sürece solunum rahatsızlığına yakalanmış olma ihtimali olabilir.
Tuğçe hanım bu konuda kafam çok karıştı açıkcası. Kuşu ben dışarıda yakaladım kargalar hırpalıyordu. Kaç gün dışarıda kaldı kestiremiyorum ama genel sağlık durumu çok iyi maşallah hareketli iştahlı oyuncu.. Öte yandan bir kaç kişi göğüs kısmı sivrileştiyse kesin kuruma hastalığına yakalanmıştır dedi. Bu yüzden çok kararsız kaldım ne yapmam gerektiği konusunda.

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Tuğçe hanım bu konuda kafam çok karıştı açıkcası. Kuşu ben dışarıda yakaladım kargalar hırpalıyordu. Kaç gün dışarıda kaldı kestiremiyorum ama genel sağlık durumu çok iyi maşallah hareketli iştahlı oyuncu.. Öte yandan bir kaç kişi göğüs kısmı sivrileştiyse kesin kuruma hastalığına yakalanmıştır dedi. Bu yüzden çok kararsız kaldım ne yapmam gerektiği konusunda.
Kuşu tartar mısınız mutfak tartısıyla. Kuruma dediğimiz şey bir hastalık değil, yakalandığı herhangi bir hastalığın sonucu kuşun aşırı derecede zayıflamasıdır. Ve kurumaya giren kuş hastalığın artık son evresine girmiş, geri dönülmesi çok zor bir evresindedir. Dediğiniz şekilde enerjik, iştahlı, keyifli olmaz dışkısı da sağlıklı görünmez. Bu yüzden ben de Tuğçe hoca gibi kuşunuzun sadece zayıf kaldığını düşünüyorum

gattar5050

Yeni Üye
Kuşu tartar mısınız mutfak tartısıyla. Kuruma dediğimiz şey bir hastalık değil, yakalandığı herhangi bir hastalığın sonucu kuşun aşırı derecede zayıflamasıdır. Ve kurumaya giren kuş hastalığın artık son evresine girmiş, geri dönülmesi çok zor bir evresindedir. Dediğiniz şekilde enerjik, iştahlı, keyifli olmaz dışkısı da sağlıklı görünmez. Bu yüzden ben de Tuğçe hoca gibi kuşunuzun sadece zayıf kaldığını düşünüyorum
Feyza hanım öğrenci evinde olduğum için maalesef kuşu tartamıyorum. Mutfak terazisi vs yok evde. 2 gün gerwit taksviyesi yaptıktan sonra 3 gün probiotic verdim. Dışkı biraz farklılaştı gibi halen katı bir kıvamı var ama biraz daha rengi açıldı sanırım. Fotolarını yine ekliyorum aşağı. Keyfimiz yerinde çok şükür. 2 gün önce biraz halsizdi bir anda oldu anlamadık. Hiç konuşmadı ve sürekli kabarık durdu ama ertesi gün hemen kendine gelmişti. Şu an da gayet sağlıklı görünüyoruz. Arada sırada hapşırma oluyor. Birde kuşum ne palet yem ne mama ne de kumunu yiyor. Hepsini günlük değiştiriyorum ama hiç birine yanaşmıyor bile. Bu durum normal mi sizce ? Birde versele laga markasının sarımsak yağını aldım ama kullanma talimatı kilo bazında yemler için verilmiş. Bir yemlik için ne kadar kullanmam gerekiyor bilginiz var mı ?

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Hangi yemi kullanıyorsunuz

gattar5050

Yeni Üye
Hangi yemi kullanıyorsunuz
Versele laga ballı nemli mama
Versele laga kuş kumu
Versele laga B18 pelet yem
Garden mix muhabbet kuşu yemi ( bu garden mix yemini meyveli diye almıştım ama içinde en ufak bir meyve kırıntısı görünmüyor bu arada )
Quik kanarya yemi de veriyorum bazen petshop önermişti
Garden mix muhabbet kuşu yemi, quik kanarya yemi ve kızıl dal darı hariç hiç bir şeye ağzını sürmüyor.

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Kafese garden mix koyun bu süreçte bir şey vermeyin yemi yemek zorunda kalır. Pelet yemi her kuş yemiyor

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Zaten garden mixi yiyormuş pelet yemi beğenmemiş büyük ihtimalle. Nemli mamanın üstüne yem veye kanarya yemi koyup o şekilde verin kuşa

Üst Alt