• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Lütfen yardım edin

erenbey

Yeni Üye
bir tane sultan papağanı hediye geldi erkek dediler ama dişi olduğunu öğrendik daha sonra aynı kişi den erkek aldık aynı kafese koyduk hiç yan yana gelmiyorlar erkek yaklaşınca dişi tisliyor erkek bazen yaklaşmaya çalışıyor ama dişi kaçıyor hep ne yapmam gerek ciftlesmeleri için

Hilye Bulut🥇

Müdavim
Kafeskuslarıcom Öğrencisi
bir tane sultan papağanı hediye geldi erkek dediler ama dişi olduğunu öğrendik daha sonra aynı kişi den erkek aldık aynı kafese koyduk hiç yan yana gelmiyorlar erkek yaklaşınca dişi tisliyor erkek bazen yaklaşmaya çalışıyor ama dişi kaçıyor hep ne yapmam gerek ciftlesmeleri için
Yeni gelen kuşa karantina uyguladınız mı?
Kuşlar birbirine alışmadan aynı kafese konulmaz önce seslerine alışırlar,sonra kafesleri yan yana olur birbirlerini görürler vs.direkt koyduğunuz için alan kavgası olur.Kavgaları şiddetlenmeden ayırın bence😊🙏

erenbey

Yeni Üye
Kuşlar birbirine alışmadan aynı kafese konulmaz önce seslerine alışırlar,sonra kafesleri yan yana olur birbirlerini görürler vs.direkt koyduğunuz için alan kavgası olur.Kavgaları şiddetlenmeden ayırın bence😊🙏
Hiç birbirlerini gostermeyelimmi yani tam olarak nasıl bişey yapayim kaç hafta ayrı kalcak

erenbey

Yeni Üye
Direk koyduğumuz için artık es tutmazlarmi peki

Hilye Bulut🥇

Müdavim
Eş tutmaları hakkında bilgim yok

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Hiç birbirlerini gostermeyelimmi yani tam olarak nasıl bişey yapayim kaç hafta ayrı kalcak
Merhaba önce birbirlerini tanısınlar, anlaşsınlar, 1 hafta 10 gün gözlemleyin
Sanırım karantina uygulamadınız, ayrı kafeslerde 10 gün kalmalılar, bakteri bağışıklığı için gerekli
Sonra birleştirin 10-15 gün beraber dursunlar, dişi kızgın olmazsa yaklaştırmaz, arkadaş olabilirler, eş olmazlarsa
Her çift eş olmaz, anlaşmaları gerekli bunu da dişi sağlar

erenbey

Yeni Üye
Merhaba önce birbirlerini tanısınlar, anlaşsınlar, 1 hafta 10 gün gözlemleyin
Sanırım karantina uygulamadınız, ayrı kafeslerde 10 gün kalmalılar, bakteri bağışıklığı için gerekli
Sonra birleştirin 10-15 gün beraber dursunlar, dişi kızgın olmazsa yaklaştırmaz, arkadaş olabilirler, eş olmazlarsa
Her çift eş olmaz, anlaşmaları gerekli bunu da dişi sağlar
Kuşçu dan almadım aslinda temizligi kesinlikle güzel şuan anlamadığım olay ayirsammi ayirmasammi 3-4 gündür aynı kafesteler bu seferde ayirinca sorun olurmu onlafama takıldı

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Kuşçu dan almadım aslinda temizligi kesinlikle güzel şuan anlamadığım olay ayirsammi ayirmasammi 3-4 gündür aynı kafesteler bu seferde ayirinca sorun olurmu onlafama takıldı
İkiside aynı ortamdan geldi ise sorun yok, fakat, her yerin bakterisi ayrıdır bağışıklık için olmalıydı
Artık geçti
10 - 15 gün alışma süreci verin, gözlemleyin

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Yaşları hakkında bilginiz var mı? Kuşların fotoğraflarını hatta mümkünse videosunu görebilir miyiz? Video için streamable.com kullanabilirsiniz.

erenbey

Yeni Üye
Yaşları hakkında bilginiz var mı? Kuşların fotoğraflarını hatta mümkünse videosunu görebilir miyiz? Video için streamable.com kullanabilirsiniz.
Valla kardeşim 6 7 aylık diye biliyorum hediye geldi yani önce erkek diye verdikleri dışı çıktı sonra erkek olan da akrabimizdaydi bize verdi yemek yerken felan birbirlerine tisliyolar mesela yan yana gelmiyorlar cozemedik ama erkek dişi olduklarindan eminim Screenshot_2025-06-13-17-26-06-144_com.miui.gallery.jpgScreenshot_2025-06-13-17-26-06-144_com.miui.gallery.jpg

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Valla kardeşim 6 7 aylık diye biliyorum hediye geldi yani önce erkek diye verdikleri dışı çıktı sonra erkek olan da akrabimizdaydi bize verdi yemek yerken felan birbirlerine tisliyolar mesela yan yana gelmiyorlar cozemedik ama erkek dişi olduklarindan eminim Ekli dosyayı görüntüle 88964Ekli dosyayı görüntüle 88964
Grey erkek zaten koyu olan ama öbüründe melodik ötüş var mı? Bir de kafesi değiştirin kare kafese geçin, bu kafesler yön bulma duyusunu olumsuz etkiler ☺

Tuba K.🥇

Eski Forumcu
Forum Rehberi
Kafesin yanlış olduğu belirtilmiş zaten fakat bana çok küçük geldi 2 sultana uygun değil ve lütfen tünekleri değiştirin ahşap tünek ile

erenbey

Yeni Üye
Grey erkek zaten koyu olan ama öbüründe melodik ötüş var mı? Bir de kafesi değiştirin kare kafese geçin, bu kafesler yön bulma duyusunu olumsuz etkiler ☺
Bu yoldan getirgimiz geçici kafes kare var zaten büyük olarak açık renklide yok melodik ötüş kardeşim

erenbey

Yeni Üye
İkisinde de melodik ötüş varsa erkeklerdir ☺
İkiside melodik ötmüyor ama birbirine yanaşmıyor kavga ediyolar yuvaliga erkek giriyor dişiyi sokmuyor kardeşim ben ayırdım şimdi bunları yuvalik olan kafese dişiyi bıraktım diğerine erkeği yan yana koydum belki alisirlar diye ama doğrumu bilemedim

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
6-7 aylık sultan papağanından yavru alınmaz en az 1.5 yaşı beklemeniz daha iyi olur. Bunun dışında kuşları hemen yan yana atıp anlaşmalarını, eş tutmalarını, kuluçka yapmalarını beklemek de mantıksız. Önce tanışacaklar, eş tutacaklar, erkek kur yapmaya başlayacak, dişi de kızışacak ki çiftleşmeye başlasınlar. Siz onları yan yana koyun ve yuvalığı sökün. Kafeste tek kalın bir tünek olsun. Oyuncak, ayna gibi şeyler varsa çıkarın ki birbirleriyle ilgilensinler. Gün içinde gözetimli uçurun yağlanmasınlar. Haftada iki yumurta maması, haftada bir multivitamin, b vitamini ve probiyotik takviyelerini verin. Kafeste kalamar kemiği, grit kum, mineral blok bulundurun. Zamanla birbirlerine alışacaklar. Yavrudan eş tutan sultanlar daha iyi kuluçka yapıyorlar, yavrulara iyi bakıyorlar bu yüzden avantajlı olursunuz. Şu an yuvalık assanız da yüksek ihtimalle yavru alamazsınız. Erkek çiftleşmeyi bilmez, dişide yumurta sıkışması olabilir ölüme kadar giden sonuçlar doğurabilir. Bu işlerde en önemlisi sabırlı olmak 😊

Kuşlar dişi ve erkek, ondan emin olabilirsiniz. Kafes düzenini görebilir miyiz?

erenbey

Yeni Üye
6-7 aylık sultan papağanından yavru alınmaz en az 1.5 yaşı beklemeniz daha iyi olur. Bunun dışında kuşları hemen yan yana atıp anlaşmalarını, eş tutmalarını, kuluçka yapmalarını beklemek de mantıksız. Önce tanışacaklar, eş tutacaklar, erkek kur yapmaya başlayacak, dişi de kızışacak ki çiftleşmeye başlasınlar. Siz onları yan yana koyun ve yuvalığı sökün. Kafeste tek kalın bir tünek olsun. Oyuncak, ayna gibi şeyler varsa çıkarın ki birbirleriyle ilgilensinler. Gün içinde gözetimli uçurun yağlanmasınlar. Haftada iki yumurta maması, haftada bir multivitamin, b vitamini ve probiyotik takviyelerini verin. Kafeste kalamar kemiği, grit kum, mineral blok bulundurun. Zamanla birbirlerine alışacaklar. Yavrudan eş tutan sultanlar daha iyi kuluçka yapıyorlar, yavrulara iyi bakıyorlar bu yüzden avantajlı olursunuz. Şu an yuvalık assanız da yüksek ihtimalle yavru alamazsınız. Erkek çiftleşmeyi bilmez, dişide yumurta sıkışması olabilir ölüme kadar giden sonuçlar doğurabilir. Bu işlerde en önemlisi sabırlı olmak 😊

Kuşlar dişi ve erkek, ondan emin olabilirsiniz. Kafes düzenini görebilir miyiz?
IMG_20250615_181416.jpg

erenbey

Yeni Üye
Yaşlarını bilmiyorum kardeşim ama zaten pek yan yana gelmiyorlar erkek yanassada dişi gaga atıyor yuvaligin takılı olması sorun teşkil ediyor yani şu evrede dogrumh

Tuba K.🥇

Eski Forumcu
Forum Rehberi
Yaşlarını bilmiyorum kardeşim ama zaten pek yan yana gelmiyorlar erkek yanassada dişi gaga atıyor yuvaligin takılı olması sorun teşkil ediyor yani şu evrede dogrumh
Doğru anladınız yuvalığı çıkarmanız gerekiyor

Üst Alt