• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Lütfen yardım edin sultan papağanım hasta

kiymetalkilic

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Tüyleri kabarık
Kursak ve kafası şiş
Kendini kaşiyor
Yem yemiyor su icmiyor
Hastalık Belirti Tarihi
8 Şub 2025
Bir gün önce çok bağırıyordu ilgilendim.dişi ama eşi yoktu kızgınlık yumurtası yumurtlamis o gün.Gece babam kuşumun kafesine yemiesi icin marul koymus.kuşum marula zaten hiç dokunmamis sabah gorunce ben direkt marulu Dün hiç ötmüyordu tüyleri kabarmişti kafası ve kursak kısmı baya şiş ve büyümüş.Halsiz uyukliyor.Uyandigi anda kursak kismini kanat altlarını gagaliyor kaşiyor mu anlamadım gece boyunca başinda bekledim hiç uyumadim kaşinmasini engelleyecek elma sirkeli su spreyi yapıp üzerine sprey şişesi ile uyguladım biraz rahatladı bir kaç saat sonra yine kendini gagalamaya başladı yem yemiyor su icmiyor.Karninda bir daha yumurta varmış ama kanalda değilmiş daha.Kayseride yaşıyorum kanatli veterineri bulamadım.Kuşumdaki sıkıntıyı bilsem ona göre çözüm aricam ama bulamıyorum.Lutfen yardım edin hangi ilaçları kullanmalıyım?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba hoşgeldiniz lütfen acil görebileceğimiz bir videosunu ekler misiniz ve peçete üzerine yapmiş dışkı resmî
1739088634113.png

kiymetalkilic

Yeni Üye
Hoşbuldum petshopa götürdüm hicbi şey yemedigini kursağının boş olduğunu hemde karnında bı daha yumurta olduğu için daha da halsizlendigini yediği marulun kursağında yara yapmış olduğunu söyledi.siringa ile mama verip başını eğip kusturdu.mama ile birlikte sarı sivi kustu.Daha sonra da petshopcu abinin eline yumurtladi.Kabugu tam olismamis kalsiyum eksikliğinden.Biraz rahatladı ama hala endişelerim var.Kuş kumu yumurta kabuğu unu kuş yeminin un halini almamı önerdi.Aldim hala korkuyorum yardımcı olur musunuz

EzgiA

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Merhaba Geçmiş Olsun. Yumurta Kabuğu Beautiful Food Markasının Kullanıyorum Memnunum. Haftada 1 Kumluğuna Yarım Kaşık Ekliyorum. Mutlaka Kalsiyum Takviyesi İle Destekleyin. Yumurta Kabuğunun Sağlıksız Olması Kalsiyum Mineral Eksikliğinden Olur. Versele Laga Calcilux Alıp Haftada 2 Gun Suyuna Ekleyin Öyle Kullanin. Diğer Takviyeleride Günü Güne Düzenli Kullanin.

kiymetalkilic

Yeni Üye
Lütfen yardımcı olur musunuz petshopcunun dediği her şeyi yaptım ama yine kabardı yem yemiyor uyukluyor ötmüyor dışkısı çok açık yeşil durumu gittikçe kötüleşiyor sıkıntısı ne ona göre çözüm aricam

maviscesur

Yeni Üye
Uyan veteriner kliniği var Kayseri’de biz de bir defa gitmiştik. Gayet ilgililer bence vakit kaybetmeden oraya götürün en azından kursak beslemesini yaptırırsınız lütfen vakit kaybetmeyin

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Hoşbuldum petshopa götürdüm hicbi şey yemedigini kursağının boş olduğunu hemde karnında bı daha yumurta olduğu için daha da halsizlendigini yediği marulun kursağında yara yapmış olduğunu söyledi.siringa ile mama verip başını eğip kusturdu.mama ile birlikte sarı sivi kustu.Daha sonra da petshopcu abinin eline yumurtladi.Kabugu tam olismamis kalsiyum eksikliğinden.Biraz rahatladı ama hala endişelerim var.Kuş kumu yumurta kabuğu unu kuş yeminin un halini almamı önerdi.Aldim hala korkuyorum yardımcı olur musunuz
Petshop marulun kursakta yara yaptığını mı söyledi? Nasıl anlamış? Yukarıda veteriner önerilmiş lütfen götürün ve röntgen çekilsin 🙏

kiymetalkilic

Yeni Üye
Petshop marulun kursakta yara yaptığını mı söyledi? Nasıl anlamış? Yukarıda veteriner önerilmiş lütfen götürün ve röntgen çekilsin 🙏
Farklı bı sey yedi mi diye sordu bende farklı olarak sadece babamın marul verdiğini söyledim mama verip kusturdu kuşu kusmuğuna bakarak söyledi sarı sivi var dedi marul yara yapmış yaradan geliyor dedi

kiymetalkilic

Yeni Üye
En kısa zamanda goturucegim dün yine kustu akşam kustuktan sonra rahatladı yemini yemeye başladı toparladı biraz yinede içim rahat değil

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Marul yara yapmaz, sindirim güçlüğü yapar en güzeli kanatlı uzmanına götürün yavrunuzu

Üst Alt