• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! LÜTFEN YARDIM EDİN LÜTFEN

Grooth

Aktif Üye
Kuşumun kafesinin tabanında bir siyah böcek buldum dışkısda sarı tonlarında napıxam lutfen yardım edin lütfen

Grooth

Aktif Üye
Bakınız lütfen rica ediyoeum

Ekli dosyalar

Grooth

Aktif Üye
Şu anki dışkısı bu tuylerını kabartıyor ve yıne kaşınmaya başladı napıcam bılöıyorum sanırım derisi uine kızardı çok acizim hiçbirşey yapamıyoeum yaklasık bir yıl oldu geleli ve hala kaşıntı problemleri yaşıyoruz elime de gelmiyor ılk geldiğinde ona ilaç surduğum için çok korkuyor napıcam bılmıyorum yaşasın istiyorum

Ekli dosyalar

Grooth

Aktif Üye
Çok fazla kaşınıyor napmalıyım bapmalıyım

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Dış parazit uygulaması yaptınız mı? İlaç sürdüm dediğiniz ilaç nedir ne için kullandınız?

Grooth

Aktif Üye
Dış parazit uygulaması yaptınız mı? İlaç sürdüm dediğiniz ilaç nedir ne için kullandınız?
8-9 ay kadar önce kullandım işk bana geldiğinde sıryında yarası vardı rif ampül uygulaması yaptım kaşınıyordu ayrıca vilmectin uyguladım çok iyiydi ama şu an yine kötüleşti elim ayağım birbirine karıştı

Lorca34

Yeni Üye
Vilmectin 6 ayda bir yenilenmeliydi diye hatırlıyorum. Yanılıyor olabilirim tabii ki, gerekli bilgiyi hocalarımız verir bu konuda. Kafesi temizleyin tüm aparatlarıyla birlikte. Virkon s varsa elinizde kullanın dezenfekte etmek için yoksa da kaynar suyla sirkeyle yıkayın acil olarak.

Grooth

Aktif Üye
Vilmectin 6 ayda bir yenilenmeliydi diye hatırlıyorum. Yanılıyor olabilirim tabii ki, gerekli bilgiyi hocalarımız verir bu konuda. Kafesi temizleyin tüm aparatlarıyla birlikte. Virkon s varsa elinizde kullanın dezenfekte etmek için yoksa da kaynar suyla sirkeyle yıkayın acil olarak.
Başka kuşa ne verebilirim elimde bt amin fırte entrobac ve gerwit var ne yapbilirim kuşumun sağlığı için

Grooth

Aktif Üye
Yaşadığım yerde adam akıllı veteriner yok kuşlara bakan ise hiç yok en az mesafe 1.30 saat kendi imkanlarımla geçirmem lazım yardımcı olum lutfen şu an kafesini örttüm uyusunda kendini kaşımasın diye şu an uyuyor

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Şu anki dışkısı bu tuylerını kabartıyor ve yıne kaşınmaya başladı napıcam bılöıyorum sanırım derisi uine kızardı çok acizim hiçbirşey yapamıyoeum yaklasık bir yıl oldu geleli ve hala kaşıntı problemleri yaşıyoruz elime de gelmiyor ılk geldiğinde ona ilaç surduğum için çok korkuyor napıcam bılmıyorum yaşasın istiyorum
Kuşunuz aç yemini yiyor mu
Dış parazit damlası uygulayın acil
Ensesine 1 damla damlatın ve masaj yapın 10 gün sonra tekrar uygulayın 2-3 ay sonra tekrarlayın
Vilmectin yapmışsınız neden tekrarlamadınız?
Bit gelmiş büyük ihtimalle

Lorca34

Yeni Üye
Yaşadığım yerde adam akıllı veteriner yok kuşlara bakan ise hiç yok en az mesafe 1.30 saat kendi imkanlarımla geçirmem lazım yardımcı olum lutfen şu an kafesini örttüm uyusunda kendini kaşımasın diye şu an uyuyor
Nerede yaşıyorsunuz, dış parazit ilacı bulabilecek misiniz?

Grooth

Aktif Üye
Kuşunuz aç yemini yiyor mu
Dış parazit damlası uygulayın acil
Ensesine 1 damla damlatın ve masaj yapın 10 gün sonra tekrar uygulayın 2-3 ay sonra tekrarlayın
Vilmectin yapmışsınız neden tekrarlamadınız?
Bit gelmiş büyük ihtimalle
İştahı yerınde dış parazit dediğiniz vilmectin değil mi ilk dozu kulkandıktan sınra gerekirse ikinci dozu kullanın demişlerdi o yuzden kullanmamıştım

Grooth

Aktif Üye
Vilmectin değil mi o
Bu arada o gördüğüm bocek değilmiş birde kuşum elime hiç gelmiyor fazlasıyla korkuyor bir kulakpamuğuna damlatsam oyle sursem olurmu tuttuum için rahatsız oluyoe kafasını falan oynatırsa yuzune gelebilir

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
İştahı yerınde dış parazit dediğiniz vilmectin değil mi ilk dozu kulkandıktan sınra gerekirse ikinci dozu kullanın demişlerdi o yuzden kullanmamıştım
Kim dedi onu forumdan mı söylendi😡
İki doz olmalı
10 gün ara ile ensesine 1 damla damlatılıp masaj yapılmalı
2. Doz uygulanmazsa bitler daha şiddetli sarar kuşlar telef olur😔

Grooth

Aktif Üye
Kim dedi onu forumdan mı söylendi😡
İki doz olmalı
10 gün ara ile ensesine 1 damla damlatılıp masaj yapılmalı
2. Doz uygulanmazsa bitler daha şiddetli sarar kuşlar telef olur😔
Hiç birşeyi yoktu şu 6-7 aylık süreçte şimdi böylr oldu bu akşam vilmectin uyguladıktan sınra 10 gun sknra birdaha mı uygulayayım

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Bu arada o gördüğüm bocek değilmiş birde kuşum elime hiç gelmiyor fazlasıyla korkuyor bir kulakpamuğuna damlatsam oyle sursem olurmu tuttuum için rahatsız oluyoe kafasını falan oynatırsa yuzune gelebilir
Olmaz kulak pamuğu
Işığı kapatın loş ışıkta avucunuzda kuşun ensesi size baksın üfleyip 1 damla damlatın ve masaj yapın 10 gün sonra tekrar uygulayın

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Hiç birşeyi yoktu şu 6-7 aylık süreçte şimdi böylr oldu bu akşam vilmectin uyguladıktan sınra 10 gun sknra birdaha mı uygulayayım
6 ay sonra tekrarlayın 2 doz olarak

Üst Alt