• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Lütfen yardım eder misiniz

isimsizbirisi

Yeni Üye
Yarim saattir ağlıyorum bilenler bilir daha önceden kusumun ayağı ile ilgili bir sıkıntı vardı ayağına basamiyordu bir kuscuda kaldı bir ay vs vs neyse geldi bugün kuşun hali bu 15 güne düzelir dedi ya bu 15 günde düzelecek birsey mi Allah aşkına söyleyin ya ne hale gelmiş hayvan bu benim kuşum mu tanıyamıyorum hayvan benimle konuşmuyor yüzünü donuyor ağlamaktan harap oldum burda ya burnunun ustu de kahverengiydi gittiginde geldi beyaz olmus20241223_210004.jpg20241223_210025.jpg

Tarık T.

Eski Forumcu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Şaka mı bu yavrunun hali ne böyle, ne olmuş, ne yapmışlar buna sormadınız mı başka kuşla aynı kafese mi konmuş, yolunmuş mu, dövülmüş mü ayrıca hiç kuşçuya kuş bırakılır mı neden veterinere götürmek yerine böyle çok büyük bir hata yaptınız sizinle konuşmaz yüzünü döner tabi ki kendinizi onun yerine koyun.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Burnu önemli değil. Kızgınlığı gidince normale döner. Ama tüyleri neden böyle olmuş. Bu tüye girme durumu değil. Ya ağır stres yaşadı ya da başka kuşların arasında dövülüp bu hale geldi. Haftada iki BT amin forte takviye verin. Tüm vitaminlerini düzenli olarak verin. Yumurta maması hazırlayın yedirin. Zeolitli besleme yapın. Çabuk toparlanır inşallah.

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Yarim saattir ağlıyorum bilenler bilir daha önceden kusumun ayağı ile ilgili bir sıkıntı vardı ayağına basamiyordu bir kuscuda kaldı bir ay vs vs neyse geldi bugün kuşun hali bu 15 güne düzelir dedi ya bu 15 günde düzelecek birsey mi Allah aşkına söyleyin ya ne hale gelmiş hayvan bu benim kuşum mu tanıyamıyorum hayvan benimle konuşmuyor yüzünü donuyor ağlamaktan harap oldum burda ya burnunun ustu de kahverengiydi gittiginde geldi beyaz olmusEkli dosyayı görüntüle 74494Ekli dosyayı görüntüle 74493
Merhaba, çok geçmiş olsun, ah canım orda malesef akar kapmış, biran evvel Rif ampul alın eczaneden kırın ve tüysüz bölgelere günde 2-3 defa sürün,
El vijdan 🤲😒telef olacakmış nerdeyse lütfen tedaviye başlayın hep birlikte kurtaralım Allah ın izniyle

Ekli dosyalar

isimsizbirisi

Yeni Üye
Şaka mı bu yavrunun hali ne böyle, ne olmuş, ne yapmışlar buna sormadınız mı başka kuşla aynı kafese mi konmuş, yolunmuş mu, dövülmüş mü ayrıca hiç kuşçuya kuş bırakılır mı neden veterinere götürmek yerine böyle çok büyük bir hata yaptınız sizinle konuşmaz yüzünü döner tabi ki kendinizi onun yerine koyun.
Kuscu dediğim tanımadığımız biri değildi bir yakinimizdi ve başka kuşlarla aynı kafese koymuş evet

isimsizbirisi

Yeni Üye
Burnu önemli değil. Kızgınlığı gidince normale döner. Ama tüyleri neden böyle olmuş. Bu tüye girme durumu değil. Ya ağır stres yaşadı ya da başka kuşların arasında dövülüp bu hale geldi. Haftada iki BT amin forte takviye verin. Tüm vitaminlerini düzenli olarak verin. Yumurta maması hazırlayın yedirin. Zeolitli besleme yapın. Çabuk toparlanır inşallah.
Muhtemelen başka kuşlar dövdü ben böyle olduğunu bilsem orda bırakmazdım ki sakalım yok ki sözüm geçsin 1 aydır kusumu geri getirin diyorum getirmediler kuscu olacak kişi de biseyi yok diyor stresten oldu falan filan diyor takviyelerini yapicam yalniz yumurta maması ve zeolitli besleme nedir

Demir E.

Paylaşımcı
Yarim saattir ağlıyorum bilenler bilir daha önceden kusumun ayağı ile ilgili bir sıkıntı vardı ayağına basamiyordu bir kuscuda kaldı bir ay vs vs neyse geldi bugün kuşun hali bu 15 güne düzelir dedi ya bu 15 günde düzelecek birsey mi Allah aşkına söyleyin ya ne hale gelmiş hayvan bu benim kuşum mu tanıyamıyorum hayvan benimle konuşmuyor yüzünü donuyor ağlamaktan harap oldum burda ya burnunun ustu de kahverengiydi gittiginde geldi beyaz olmusEkli dosyayı görüntüle 74494Ekli dosyayı görüntüle 74493
Kusculara hakkim helal değil. Her seferunde güvenerek kuşumun sıkıntılarını sordum soğuk suya kafasını sok gibi cevaplar verdi😔şekerli su icir gibi 😔bu kuşlar can degilmi allah aşkına para kazanmak için herseyi yapıyorlar kuşculara güvenmeyin ben direkt birsey olduğunda buraya yazıyorum ve yardımcı oluyorlar

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kusculara hakkim helal değil. Her seferunde güvenerek kuşumun sıkıntılarını sordum soğuk suya kafasını sok gibi cevaplar verdi😔şekerli su icir gibi 😔bu kuşlar can degilmi allah aşkına para kazanmak için herseyi yapıyorlar kuşculara güvenmeyin ben direkt birsey olduğunda buraya yazıyorum ve yardımcı oluyorlar
Herkes iyi insan olamaz maalesef..

mortsvivants

Paylaşımcı
birisinden daha duymuştum şekerli su verin demişlerdi ona da, anlamıyorum yani kuşunuz ölsün yenisini bir daha gelin bizden mi alın demek istiyorlar?
en bilgisizi bile olsam şekerli su verilmemesi gerektiğini bilebilirim yani bu ne saçma öneridir

bahark

Aktif Üye
birisinden daha duymuştum şekerli su verin demişlerdi ona da, anlamıyorum yani kuşunuz ölsün yenisini bir daha gelin bizden mi alın demek istiyorlar?
en bilgisizi bile olsam şekerli su verilmemesi gerektiğini bilebilirim yani bu ne saçma öneridir
Ay sormayın, bana bir kuşçu yumurta maması tarifi verdi ama mama öyle böyle değil. Sirkesinden kırmızıbiberine kadar, bi ara zeytin de mi eklesek dedi sonra arkadaşı abartma diye uyardı. :ROFLMAO: Gülsem mi ağlasam mı trajikomik ya. Hey Allah'ım.

@isimsizbirisi Moderatörlerimizin dediklerini uygulayın, çabucak toparlar diye düşünüyorum inşallah. Size alışması için de zaman verin, zorlamayın kuşcağızı. Tekrar güven kazanması zaman alacaktır.

Demir E.

Paylaşımcı
Demek istedikleri tamda bu bence para kazanmak için bir kuşa can çekiştirmek...

Sagi

Paylaşımcı
Bizim yakındaki kuşcular da öyle gidip petshop malzemesi aldım.öyle üzüldüm ki. İmkanım olsa hepsine bakardım.Çıkarken "abi kuşlara iyi bak ,ne haldeler" dedim.
Bu arada bu tür mesajlara böyle cevap vermeye çekiniyorum kurallarda bir konudda başka bir konu açılmasın var ya .
İnşallah bunu yazmakla kural çiğnemiyorumdur

Son düzenleme:
Üst Alt