• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Lütfen kuşuma ne yapabileceğini söyleyin o benim canım

seymmdll

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Kusma kabarma halsizlik ötmeme siyah dışkı çok yem yiyip su içmeme
Hastalık Belirti Tarihi
3 Nis 2023
Kuşum bi 5 gündür kabarık ve halsiz hiç ötmedi ama iştahı gayet yerinde su içtiğini görmedim dışkısı siyaha yakın kafeste yemi ve daldarı var mineral taşını kaldırdım eski olduğu için bakteri vardır diye onun dışında sürekli uyuyor arada kusma haraketi yapıp etrafa üç beş tane yem atıyor ne yapmam lazım ne vermem lazım elimden ne geliyorsa lütfen uzmanlardan cevap bekliyorum aynı zamanda kafası yukarıya bakıyor

Son düzenleme:

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Kuşum bi 5 gündür kabarık ve halsiz hiç ötmedi ama iştahı gayet yerinde su içtiğini görmedim dışkısı siyaha yakın kafeste yemi ve daldarı var mineral taşını kaldırdım eski olduğu için bakteri vardır diye onun dışında sürekli uyuyor arada kusma haraketi yapıp etrafa üç beş tane yem atıyor ne yapmam lazım ne vermem lazım elimden ne geliyorsa lütfen uzmanlardan cevap bekliyorum
Merhaba, kafesin zeminine beyaz kağıt koyarak, kuşunuzun güncel dışkısının resmini ve kusarken ile tünekte normal duruşunun videosunu buraya ekleyebilir misiniz? Resim içşn mesaj alanındaki dosya ekleyi, video için ise resimdeki yönergeleri takip edelim;
Ekli dosyayı görüntüle 44776

seymmdll

Yeni Üye

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Triflucan vermiştik 1 damla ağızına başka bir uzman söylemişti
Bu kuşun acilen bir kanatlı uzmanına görünmesi lazım. Kanatlı veteriner tavsiyesi konusunu taradım ama Isparta da var gibi gelmişti, bulamadım. Triflucan öneren kişi uzman değildir.
@Şehmus BAKIR beye soralım, Isparta'da bildiği bir yer var mı diye
Entrobac bulabilirseniz şişe suya yarım suluğa mercimek tanesi kadar ekleyelim

seymmdll

Yeni Üye
Bu kuşun acilen bir kanatlı uzmanına görünmesi lazım. Kanatlı veteriner tavsiyesi konusunu taradım ama Isparta da var gibi gelmişti, bulamadım. Triflucan öneren kişi uzman değildir.
şuan ne yapmamız gerekiyor daha iyi hissetmesi için sabaha

seymmdll

Yeni Üye
Evde yapabileceğinim birşey varmı entrobac yok maalesef sabaha kadar dayanır dimi ?

rilish26

Müdavim
Keşke erken aksiyon alsaydınız ancak olan oldu ıspartada bende veteriner baktım ancak kanatlı hangisine bakıyor arayıp sorup öğrenmek gerekiyor sanırsam ya da bilen varsa kanatlı için buraya yazarsa çok iyi olur.

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Evde yapabileceğinim birşey varmı entrobac yok maalesef sabaha kadar dayanır dimi ?
Maalesef evde yapılabilecek bir şey yok. Probiyotik niyetine suluğa yoğurt suyu damlatılabildiğini duymuştum ama sağlıklı kuşa önermem. Bir de videodan, sanki ilacı içirirken sıvıyı kuşun soluk borusuna kaçırmışsınız gibi duruyor 😔

rilish26

Müdavim
Maalesef evde yapılabilecek bir şey yok. Probiyotik niyetine suluğa yoğurt suyu damlatılabildiğini duymuştum ama sağlıklı kuşa önermem. Bir de videodan, sanki ilacı içirirken sıvıyı kuşun soluk borusuna kaçırmışsınız gibi duruyor 😔
Tek damlanın akciğere kaçmasının imkanı yok dedi veteriner akciğerine tazikli basarsan hasar verirsin dedi. Benim kuşun ceresinden ilaç gelince aradım. Bazen genzine kaçabilir max dedi burun deliklerinden ilaç gelir ve hapşurur dedi öyle oldu bende de

seymmdll

Yeni Üye
Şuan böyle ama yem yemeyi bırakınca uyukluyor

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Şuan böyle ama yem yemeyi bırakınca uyukluyor
Diğer mesajlarda Hocalarımızında anlattığı gibi takviye vitamin vermek şart düzenli olarak meyve sebze takviyesi bile yapsanız evlerde yaşayan canların doğada aldığı vitaminleri alamayacağı kesin örneiğin D vitamini kuşlar güneş almadıgı için bunu takviyeler ile sağlamalısın bu yüzden vitamin ve mama takviyesi şart kendi kullandığım Gervit Multivitamin Entrobac probiyotik kullanmanızı tavsiye ederim

Üst Alt