• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! lütfen bakın sultan papağanım kusuyor lütfen acil

senaclkk

Yeni Üye
Merhabalar yaklaşık 1 ay önce bir sultan papağanı aldım. yavru değil. İlk geldiğinde halsiz bi duruşu vardı. başta stresten olduğunu düşündüm. karışık yem harici kafesine yulaf, suyuna multivitamin koydum. halsizliği üşümesinler olabilir belki diye düşündüm. bi kez de 1 yumurta sarısına 2 damla pekmez karıştırıp verdim enerji olması için. toparladı daha sağlıklı gözüküyordu. dün akşam kusma hareketi yapıp yem kusmaya başladı. ama kur amaçlı yapmıyor. kusma hareketini yapıp sonrasında kafasını sallayarak yemi her yere fırlatıyor. kafesin demirleri yerler ve çevresindeki objelere kadar sıçrıtıyo fırlattığı yem. yulafı belki fazla yemiştir diye çıkardım. yemini de az koydum ne kadar yediğini gözlemlemek için. kafesinde kuş kumu da var. ne yapabilirim yaklaşık 12 saattir bu şekilde duruyo ama ara ara bu şekilde kusuyor yine dışkısı normal gözüküyor.

Hilye Bulut

Tutkulu
Uzman Mentör
Yardımsever üye
Kanatlarda titreme var mı kullandığınız yem dışında ne tüketti?zehirlenme olabilir.Yem açık yem miydi bayatlamış olabilir.Dışkı görseli ekleyebilir misiniz

senaclkk

Yeni Üye
Kanatlarda titreme var mı kullandığınız yem dışında ne tüketti?zehirlenme olabilir.Yem açık yem miydi bayatlamış olabilir.Dışkı görseli ekleyebilir misiniz
yok hayır kanatları gayet normal. kuyruğuna da dikkat ettim titreme yok. karışık yem dışında dediğim gibi yulaf verdim. yulafı aldığım yerde açıktı. kendi yemi paketli yemdi. dışkı görselini ekliyorumBaşlıksız31_20251217171352.png

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Dışkılar pekmezle de alakalı olabilir ama iyi durmuyor bence kanatlı uzmanına götürün 🙏