• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Lütfen bakar mısınız

Mutlusahane

Yeni Üye
Arkadaşlar merhaba. Muhabbet kuşum var 8 aylık, kuyruğu yok tüylerini çok yoluyor veterinere götürdüm , genetik tüy hastalığı muhtemelen dedi, tüylerini yoluyor kaşıyor diye de boyunluk taktı bu tüylerini yolmasını engeller bide stres için bir damla veriyorum hergün bir damla verin dedi “avicare matricaria recucita” damlanın ismi.
şimdi kuşum çok gergin boyunluk yüzünden onu öyle görünce ben de ağlıyorum çıkarmaya calısıyor rahatsız kendini yere falan atıyor.
yani veterinerin yaptığı işlemler doğru mu? Yanlış birşey yok değil mi?
IMG_9705.jpeg

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Doğru bir uygulama. Yeri geldiğinde bizde boyunluk takılmasını öneriyoruz bu ve benzeri durumlarda. Dış parazit yaptırdınız mı.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Bu biraz süreçle alakalı. Ne kadardır takılı bilmiyorum ama bir haftaya yakın takılı kalsın. Daha sonra gidişata göre bakarsınız. Hekiminizin de onayını alarak duruma gire süre uzayabilir. Ayrıca b vitamini ile destekleme yapınız.

Mutlusahane

Yeni Üye
Bu biraz süreçle alakalı. Ne kadardır takılı bilmiyorum ama bir haftaya yakın takılı kalsın. Daha sonra gidişata göre bakarsınız. Hekiminizin de onayını alarak duruma gire süre uzayabilir. Ayrıca b vitamini ile destekleme yapınız.
Bir haftadan fazla takılı kalamaz aslında veterinere de söyledik tatile gidicez anneme bırakıcaz annem çok evhamlanır çıkarıp götürüp getirince tekrar takabiliriz belki çünkü kendi başına yem yiyemiyor elimle yedirip içiriyorum. B vitaminini de söyledim veterinere ama hiçbirşey kullanma dedi bana , zaten evde var normalde kullanıyordum

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Takviye kullanmanız fayda sağlar şu durumda bence. Tüy sorunu varsa en azından tüy destekleyici b vitamini öneririm. Boyunluk ta eğer fayda sağlıyorsa bir haftanın sonunda sürekli olmasa bile arada boyunluk takılmasından yanayım eğer tüylerini kendi yoluyorsa.

Mutlusahane

Yeni Üye
Takviye kullanmanız fayda sağlar şu durumda bence. Tüy sorunu varsa en azından tüy destekleyici b vitamini öneririm. Boyunluk ta eğer fayda sağlıyorsa bir haftanın sonunda sürekli olmasa bile arada boyunluk takılmasından yanayım eğer tüylerini kendi yoluyorsa.
Evet yoluyor genetik tüy hastalığı var kafasını bile gaga taşına tüneğe dayayıp saatlerce kaşıyor. İşe yarayacağı kesin ama haline çok üzülüyorum. O zaman ben bir yere vitamini koyayım içireyim en azından bir yudum bile olsa fayda sağlasın oğluma

Üst Alt