• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Limonun tırnak sorunu

LimonFatih

Yeni Üye
Merhaba herkese. Limondan bahsetmiştim evimizin yeni üyesi yakışıklı oğlum. Bir sıkıntımız var tırnakları uzun bunun içine ne yapmam lazım.Kumlu tünek varmış ama bazıları kulun ayağında yara yaptığını söyledi tecrübeli arkadaşlarım lmonun tırnaklarına bir çareniz var mı acaba?

ebrares

Müdavim
Fotoğraf ekleyebilir misiniz

Merve00

Paylaşımcı
Tahta tünek kuşlar için sağlıklı olan ve tahta tünekte tırnak törpüleme olayını yapabiliyorlar. Benim önceki kuşumda çok fazla tırnak sorunu yaşıyorduk açıkçası onunkini kestikçe de tırnak devamlılık istiyordu ve uzaması daha da hızlanıyordu. Videolarını severek takip ettiğim biri kuşlarının tırnaklarını kesmediğini belirtmişti bende ona güvenerek şu anki kuşumda hiç kesmedim ve şu anlık kesmeyi de düşünmüyorum. Bir kere uzun görmüştüm onu da kendisi gagasıyla kesip aldı. Tül vs de kullanmadığım için şu anlık sorun yok. Ama çok çok uzarsa ve kendisi müdahale etmezse hafif uçlarından siz alın isterseniz. Fakat ben fotoğrafta sorun görmedim, bence şuan kuşunuzun tırnakları çok uzun görünmüyor. Kumlu tünek ben hiç kullanmadım ama bende ayak altlarını yara yapıyor diye duymuştum. Tırnak makasıyla illaki kesmek isterseniz çok dikkat edin benim önceki kuşum elde çırpınırken kesmediğim tırnağını kanatmıştı. Tırnağın dibinden gelen kırmızı gördüğünüz damarlara kesinlikle yaklaşmayın. Tırnak uçlarından çok az bir şekilde alabilirsiniz.

LimonFatih

Yeni Üye
Çok teşekkür ederim.o zaman Tahta tünek daha mantıklı

Merve00

Paylaşımcı
Çok teşekkür ederim.o zaman Tahta tünek daha mantıklı
Aynen birde ben önceden ince tahta tünek kullanıyordum kuşumda, yinede sürekli tırnağı uzuyordu. İnceler işe yaramaz kalın tahta tünek alın o yüzden. Yine çok uzarsa o zaman müdahale edip uçlarından alırsınız. Kolay gelsin.

LimonFatih

Yeni Üye
Aynen birde ben önceden ince tahta tünek kullanıyordum kuşumda, yinede sürekli tırnağı uzuyordu. İnceler işe yaramaz kalın tahta tünek alın o yüzden. Yine çok uzarsa o zaman müdahale edip uçlarından alırsınız. Kolay gelsin.
Çok sağolun teşekkürler