Tahta tünek kuşlar için sağlıklı olan ve tahta tünekte tırnak törpüleme olayını yapabiliyorlar. Benim önceki kuşumda çok fazla tırnak sorunu yaşıyorduk açıkçası onunkini kestikçe de tırnak devamlılık istiyordu ve uzaması daha da hızlanıyordu. Videolarını severek takip ettiğim biri kuşlarının tırnaklarını kesmediğini belirtmişti bende ona güvenerek şu anki kuşumda hiç kesmedim ve şu anlık kesmeyi de düşünmüyorum. Bir kere uzun görmüştüm onu da kendisi gagasıyla kesip aldı. Tül vs de kullanmadığım için şu anlık sorun yok. Ama çok çok uzarsa ve kendisi müdahale etmezse hafif uçlarından siz alın isterseniz. Fakat ben fotoğrafta sorun görmedim, bence şuan kuşunuzun tırnakları çok uzun görünmüyor. Kumlu tünek ben hiç kullanmadım ama bende ayak altlarını yara yapıyor diye duymuştum. Tırnak makasıyla illaki kesmek isterseniz çok dikkat edin benim önceki kuşum elde çırpınırken kesmediğim tırnağını kanatmıştı. Tırnağın dibinden gelen kırmızı gördüğünüz damarlara kesinlikle yaklaşmayın. Tırnak uçlarından çok az bir şekilde alabilirsiniz.