Sirkeli su kullanımını kuşlarda araştırırsanız yarardan çok zararı olduğunu görürsünüz. Limonlu su ayda bir verilebilir. Kaliteli bir multivitamin almanızı tavsiye ederim.
Elma Sirkeli su parazit öldürmez. Ama faydalı, faydasız tüm bakterileri öldürebilir. Şahsen üretim programımda kullanmıyorum. Limonlu su, ayda 1, 2-3 haftada 1 olabilir ama bir gerwitin ya da bt aminin yerini tutmaz
Sırf cevap vermek için üye oldum Sirke hem dış parazit hem iç parazit için çok önemlidir. Limon da fazlası zarar ama çok önemli bir C vitamin kaynağıdır kış aylarında hastalıklardan korur.
Sırf cevap vermek için üye oldum Sirke hem dış parazit hem iç parazit için çok önemlidir. Limon da fazlası zarar ama çok önemli bir C vitamin kaynağıdır kış aylarında hastalıklardan korur.
Hoşgeldiniz asidik ve seyreltilmemiş gıdalar kanatlılarda tedavi amaçlı kullanılamaz..parazit var diye kuşa sirke içirmek çok yanlıştır çünkü kuşların sindirim sistemi yani bağırsakları zedeler ve florasını alt üst eder böylece bağışıklık sistemini düşürür.Limonu kış aylarında dediğiniz gibi 15 günde bir suda verebilirsiniz ama sağlikli olan kuşlara verilmelidir yine aynı şekilde asidik olduğu için sirkenin verdiği aynı zararı vermektedir Yani kısacası hasta olan kuşlara tedavi amaçlı verilmesi yanlıştır.
Bu konu eski ve canlandırmayalım konu ile ilgili bilgi paylaşımına devam edecekseniz aşağıya link paylaşıyorum oraya yazabilirsiniz anlayışınız için teşekkürler
Değerli Kafeskuslari Ailesi, Son zamanlarda kuşlarımıza sirke kullanımı hakkında pek çok fikir farklılıkları oluşmuştur. Görüldüğü üzere pek çok üyemiz kuşlarına birçok farklı amaçlarına yönelik sirke kullanıyor. Peki sirke kullananlar neden sirke kullanıyor? Yararları nedir? Kullanmayanlar da...