• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Limonlu Suyu Kac Saat Sonra Değiştirmeliyim?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

didem_sim

Yeni Üye
Yavru muhabbet kuşunun limonlu suyunu kaç saat beklettikten sonra degistirmeliyim

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
5 -8 saat sonra değiştirebilirsiniz.

Başlığı değiştiriyorum.

didem_sim

Yeni Üye
Vitamin alabilmesi için veriyorum bide sirkeli su ayda bir vermem gerekiyor içindeki parazitleri alabilmesi için

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Sirkeli su kullanımını kuşlarda araştırırsanız yarardan çok zararı olduğunu görürsünüz. Limonlu su ayda bir verilebilir. Kaliteli bir multivitamin almanızı tavsiye ederim.

efe1903

Tutkulu
Limonu 2 haftada bir verebilirsin c vitamini için 5 saat falan tutabilirsin sirke kullanma.

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Vitamin alabilmesi için veriyorum bide sirkeli su ayda bir vermem gerekiyor içindeki parazitleri alabilmesi için
Elma Sirkeli su parazit öldürmez. Ama faydalı, faydasız tüm bakterileri öldürebilir. Şahsen üretim programımda kullanmıyorum. Limonlu su, ayda 1, 2-3 haftada 1 olabilir ama bir gerwitin ya da bt aminin yerini tutmaz

Abdulkadir

Yeni Üye
Yanlış yapıyorsunuz.... Ben ikisinide önermiyorum şahsen.
Sırf cevap vermek için üye oldum Sirke hem dış parazit hem iç parazit için çok önemlidir. Limon da fazlası zarar ama çok önemli bir C vitamin kaynağıdır kış aylarında hastalıklardan korur.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Sırf cevap vermek için üye oldum Sirke hem dış parazit hem iç parazit için çok önemlidir. Limon da fazlası zarar ama çok önemli bir C vitamin kaynağıdır kış aylarında hastalıklardan korur.
Hoşgeldiniz 😊 asidik ve seyreltilmemiş gıdalar kanatlılarda tedavi amaçlı kullanılamaz..parazit var diye kuşa sirke içirmek çok yanlıştır çünkü kuşların sindirim sistemi yani bağırsakları zedeler ve florasını alt üst eder böylece bağışıklık sistemini düşürür.Limonu kış aylarında dediğiniz gibi 15 günde bir suda verebilirsiniz ama sağlikli olan kuşlara verilmelidir yine aynı şekilde asidik olduğu için sirkenin verdiği aynı zararı vermektedir 👍Yani kısacası hasta olan kuşlara tedavi amaçlı verilmesi yanlıştır.
Bu konu eski ve canlandırmayalım konu ile ilgili bilgi paylaşımına devam edecekseniz aşağıya link paylaşıyorum oraya yazabilirsiniz anlayışınız için teşekkürler 😊

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...