• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Lepistes

Black1903

Paylaşımcı
Lepistes yavruları büyüdü. Ama cinsiyet pek anlamıyorum bir ikisi dışında .Çünkü erkek Lepistes renksizdi.
Başka hangi yöntemle anlayabilirim?
(Cinsiyet tahmini biliyorsanız 🤗 videodaki hepsini tek tek değilde genel bir görüş soylemenizi isterim cogunlugu dişi /erkek diye)

Fıstıkkuşum

Aktif Üye
Hangi yöntemle anlayabilirim demişsiniz onu da söyleyeyim erkek lepistesler daha uzun ve gösterişli yüzgeçlere sahiptir dişilerinkisi daha kısa ve ovaldir tabi daha yavru iken bu yöntemle anlamamız pek mümkün değil, yavruyken anlayabilmeniz için dişi olanların karınlarının arkasındaki bölgedeki alt yüzgeç ovaldir ve düz durur, erkeklerinkinde ise bu alt yüzgeç yatay ve uzun durur ayrıca erkekler daha renklidir.

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Balıkların resmi ?
Isıtıcı ve hava taşı vs yok sanırım

Black1903

Paylaşımcı
Yok siz akvaryum tipini genel içlerinde ne olmasını yazarsınız diye ben böyle bir resim eklemiştim .🤗ekliyorum .ısıtıcı var evde aslında ama takmama sebebini akşam soracağım.17402322403374660873988010761998.jpg

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Suyun bulanık olması içerdeki bakteri florasının olmadıgı anlamına gelir yoksa balıklar mutsuz ve keyifsiz olur bu akvaryum onlara eziyet olur yatay bir akvaryum iç filitre ve ısı olması şart daha parlak ve canlı balıklar elde edersiniz bir sonraki yavrularda hastalık ve ölümler başlar çünkü aile içi üreme başlayacaktır ve tabiki olgunlaşmadan üremede bunlara neden cinsiyetlerinden önce eksikler tamamlanmalıdır. Tavsiyem budur