• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuyruk sekmesi normal mi?

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Merhaba dostlar. Simba'nın neşesi, dışkıları, uçuşu çok iyi ama ara sıra kuyruk sekmesi gözüme çarpıyor sizce normal mi? Konuşurken, ağzında birşey gevelerken ve hızlı nefes alıp verirken artıyor.

Merve00

Paylaşımcı
Hocam tüyde olduğu için bu kadar gözünüze çarpıyordur. Benim kuşumda tüy dönemindeyken kuyruğu bir tık fazla sekiyor. Tüy dönemi haricinde kuyruk sekmesi göze çarpmıyor. Gördüğüm kadarıyla Simba tüyde. Muhtemelen ondandır. Sağlıklı uzun ömrü olsun inşallah 🙏

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Hocam tüyde olduğu için bu kadar gözünüze çarpıyordur. Benim kuşumda tüy dönemindeyken kuyruğu bir tık fazla sekiyor. Tüy dönemi haricinde kuyruk sekmesi göze çarpmıyor. Gördüğüm kadarıyla Simba tüyde. Muhtemelen ondandır. Sağlıklı uzun ömrü olsun inşallah 🙏
Peki tüy döneminde bağışıklıkları düştüğü için mi yoksa sadece tüy seyrekliğinden dolayı mı daha fazla belli oluyor?

Merve00

Paylaşımcı
Peki tüy döneminde bağışıklıkları düştüğü için mi yoksa sadece tüy seyrekliğinden dolayı mı daha fazla belli oluyor?
Belki ağrı, kaşıntı belki de dediğiniz gibi tüy seyrekliğinden dolayı daha fazla oluyor.
Benim düşüncem; tüydeyken yeni tüyler çıkma aşamasında olduğu için kuşta böyle değişiklikler görülüyor. Ama bağışıklığının düşük olmasından kaynaklı olduğunu sanmıyorum.
Dediğim gibi benim kuşumun kuyruğu, gözüme ne zaman çarpsa, hep tüy döneminde olduğunu fark ettim. İsterseniz gözlemlemeye devam edin, tüy dönemi bitince, bence kuyruk sekmesi daha normale dönecek 🌸

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Rodi Simba zımba gibi maşallah 🙂 sekme mekme yok o kadar harekete çok normal yerinde durmuyor ki 😄😜 her kuşta olabilecek bir sekme için rahat olsun maşallah diyelim 🙏🏻

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Arkadaşlar her şeyi demişler zaten, bize sadece kirpi Simba'ya maşallah demek düşüyor 🧿😅