• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Kuyruk sekmesi hapşırma tüy kabartma

berkayblclr35

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
hapşırma, tüy kabartma, kafasını omzuna yaslayarak uyuma
Hastalık Belirti Tarihi
16 Ocak 2025
Merhabalar,
Kuşumu alalı 10 gün oldu kuyruk sekmesi ilk günden beri var fakat bu forumda çok araştırma yaptım heyecandan vs de olabiliyor diye çok problem etmeyip takip ettim fakat bugün başlıkta da belirttiğim gibi hapşırma ve tüy kabartma eklenince size sormak istedim. Aşağıya video ekledim bakabilirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkürler.

Ek bilgiler: Halsizliği, yem yememe gibi durumları yok gayet enerjik. Odam klimalı. Ben evde değilken 24, evdeyken 26 derecede 7/24 çalışıyor hiç kapatmıyorum. Enrofloksasin veya doksisiklin + kekik spreyi öneriliyor fakat ben yine de size sormadan ilaç almak istemedim. Mamaist sitesinden turbo nefes açıcı, entrobac ve gervit siparişi verdim 2 güne gelir. Nasıl kullanmam gerektiğini anlatırsanız ve eğer işe yaramazsa hangi ilacı kullanmam gerektiğini belirtirseniz çok sevinirim.

İlk panik olduğum anın videosu. Tüy kabartma, kafasını omzuna yaslayıp uyuma, hapşırma vs yoktu (5-6 gün önce): Watch WhatsApp Video 2025-01-08 at 20.22.51 | Streamable
Bugün olan durum (kuyruk sekmesi çok daha şiddetli): Watch WhatsApp Video 2025-01-15 at 22.00.32 | Streamable

EzgiA

Tutkulu
Kıdemli Üye
Merhaba Geçmiş Olsun. Klima Yavrunuza Geliyor mu ? Üzerine Gelmesi Sorun Olur Çünkü. Sıcak veya Soğuk Farketmez Etkilenir. Kekik Çayi Yaptınız mı? Turbo Nefes Açici 50 Ml(Yarım Suluğa) 3 Damla. Diğer Kullanımları Paylaştığım Konudan Öğrenebilirsiniz. Kullanin ama Ilerlemisse Solum Problemi Kanatli Uzmanının Yazdığı İlaç Kullanmanız Gerekir. @Burçak A.

EzgiA

Tutkulu
Kıdemli Üye

berkayblclr35

Yeni Üye
Teşekkür ederim geçmiş olsun dilekleriniz için. Klima üstüne gelmiyor yani karşısında ama uzakta o yüzden hava ona gidene kadar yolda kırılıyor. Daha hiçbir şey yapmadım önerilerinize göre ilerleyeceğim. Çay mı yoksa sprey mi daha etkili olur bilemedim. Kuşu yeni aldığım için sprey ile korkutmakta istemiyorum. Çay da işe yarar derseniz yarın yapacağım. Ayrıca bahsettiğim siparişleri yeni verdim 2-3 güne anca elimde olur. O sürede kekik çayı 2 haftada 1 öneriliyor ama takviyeler gelene kadar her gün versem problem olur mu? @EzgiA

EzgiA

Tutkulu
Kıdemli Üye
Rica Ederim 😇 Kekik Çayi Haftada 2 Defa Verebilirsiniz. Şuan Problemi Olduğu İçin. Takviyeler Gelsin Ona Göre İlerleyin. Takip Edin Eğer Değişim Olmazsa Kanatli Uzmanına Götürüp Rontgen Çektirin. Siz Kekik Çayını Takviyeler Gelene Kadar Yapın. Cumartesi veya Pazar Tekrar Verebilirsiniz.

berkayblclr35

Yeni Üye
Tamamdır çok teşekkür ederim bu saatte vakit ayırdığınız için. Gelişmeleri iletirim, iyi geceler. @EzgiA

EzgiA

Tutkulu
Kıdemli Üye
Rica Ederim Ne Demek 😇 Aklıma Gelmişken Klimanın Filtresini Elinizde Varsa Eğer Virkon S İle Haftalık Temizleyin. İyi Geceler 😇🙏

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Ezgicim gerekeni söylemiş 🌸 Solunum problemi var evet ama bu üşütmeden de kaynaklanabilir eğer geçmez ise kanatlı uzmanına götürün mutlaka 🐤