• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuyruk sallanması

AzNx

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Kuyruk sallanması, hızlı nefes verme, zayıflık, zayıflıktan dolayı göğüs kemiği hissedilme, ara sıra hapşırma.
Hastalık Belirti Tarihi
30 Haz 2022
Gözle görülür şekilde kuyruğu sallanıyor ve çok uçuyor. Sanırsam sıcaktan sürekli ağzından nefes alıp veriyor. Bir de kuşum çok zayıf. Dişi kuş işe karşılaştırıyorum hissedilebilir şekilde hafif ve sürekli ikisi de kaşınıyorlar. Hırıltı var mı diye kontrol ettim fakat yok. Bugün ise sipariş ettiğim Powermax mama, Röhnfried Entrobac ve Gerwit-W geldi. Sizce ne kullanmalıyım? Aviast kullanılır mı? Elimde Enrocid %20 var fakat ağır kaçacağını düşünüyorum.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhabalar kuşun o anın kısa bir videosunu atabilir misiniz.

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Uyurken video atsanız daha iyi olur

AzNx

Yeni Üye
Merhabalar kuşun o anın kısa bir videosunu atabilir misiniz.
Uyurken video atsanız daha iyi olur
Hareketli kuşlar ve bazen de uyuyorlar. Yeşil (erkek) kuş çok uçunca 2-3 saniyeliğinde nefes alma sesi geliyor sonra gidiyor galiba çok uçtuğundan.

Mert.

Eski Forumcu
Bana kuyruk sekmesi var solunum sıkıntısı olabilir uzmanlar daha iyi anlar solunumda supeheleniyorum ama başka birşeyde olabilir

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Bana açıkçası elzem bir durum gibi gelmedi. Kuşlarin bulundugu oda sıcak mı. Eğer sıcaksa ucuslardan sonra ağız açma kapama ve nefes alışverişte zorlanırlar.

AzNx

Yeni Üye
Bana açıkçası elzem bir durum gibi gelmedi. Kuşlarin bulundugu oda sıcak mı. Eğer sıcaksa ucuslardan sonra ağız açma kapama ve nefes alışverişte zorlanırlar.
Erkek olan kuş art arda kafasını içeriye sokarak hapşırdı 4-5 kere. Ben önlem alma adına herhangi bir ilaç veya aviast kullanmalı mıyım?

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Eliniz çok hareket ediyor video esnasında ve kus ta çok hareketli. Net anlaşılmıyor. Siz kuşu kafese koyduğunuzda video cekseniz daha sağlıklı olur. Ama kuşun bağışıklığı için multivitamin gervit alin. Ayrıca Bahar hocamızın kekik çayı ve spreyi yapılışı var forumda. Kuşun rahatlaması için onu uygulayabilirsiniz. İlaçlık bir durum mu açıkçası çok emin olamadım video dan ötürü. Tekrardan ekleyin.

AzNx

Yeni Üye
Eliniz çok hareket ediyor video esnasında ve kus ta çok hareketli. Net anlaşılmıyor. Siz kuşu kafese koyduğunuzda video cekseniz daha sağlıklı olur. Ama kuşun bağışıklığı için multivitamin gervit alin. Ayrıca Bahar hocamızın kekik çayı ve spreyi yapılışı var forumda. Kuşun rahatlaması için onu uygulayabilirsiniz. İlaçlık bir durum mu açıkçası çok emin olamadım video dan ötürü. Tekrardan ekleyin.
Teşekkürler, kafesteyken video atacağım. Kuşun kilo alması için ne yapabilirim gerçekten çok hafif.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kuşunuz kaç gram hassas tartıyla ölçtünüz mü

Mert.

Eski Forumcu
Geldiğinden verimi böyle hafif bu kus sonradan zayifladi

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Kuşu uyurken kafesinde yandan çekip atmanız lazım videolardan hiçbir şey anlaşılmıyor

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
herhalükarda mama takviyesi yapmanız şart yemiyorsa besleme apartıda edinin

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
elle beslemenin mantıgı kendi yeterince yemiyorsa biz yediririz mama olarak ne var ?

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Solunum rahatsızlığı var büyük ihtimalle önce kekik suyu verin düzenli olarak geçmezse ilaca başlarsınız