• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuyruğu kırıldı

dero

Yeni Üye
Merhabalar, muhabbet kuşumun kuyruğu kırıldı hatta iki kuyruk tüyü. İkisi de tam kırılan yerden düştüler yani kökleri hâlâ yerinde duruyor. Fotoğraftaki gibi kapsüller var başında tüye girdiğini gösteriyor sanırım. O kuyrukların kökleri de düşer mi hemen? Kafes tabanında hiç tüy yok henüz.

Elimle çekmeye çalıştım ama canı acıyor gibiydi diye kıyamadım. Zaten pek yerinde de durmuyor, yanlış bir tüyü koparmaktan da korktum.

Ekli dosyalar

dero

Yeni Üye
Merhaba Yenisi Çıkacaktır. Bt Amin Forte Verin Haftada 2 Gün 😇
Ezgi hanım, kuşlarıma takviyelerini aşağıdaki gibi veriyorum, sizce ikinci BT amin forte takviyesini ne zaman yapmalıyım? Veya bu düzeni değiştirmeli miyim?

Bir hafta
Pazartesi: Entrobac Probiyotik
Çarşamba: gerwit w
Cuma: Bt-amin forte
Pazar: sedochol

Diğer hafta
Cuma: calcilux

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Ezgi hanım, kuşlarıma takviyelerini aşağıdaki gibi veriyorum, sizce ikinci BT amin forte takviyesini ne zaman yapmalıyım? Veya bu düzeni değiştirmeli miyim?

Bir hafta
Cuma: Bt-amin forte

Diğer hafta
Cuma: calcilux
Karaciğer problemi yoksa sedochol her hafta vermeyin, iki haftada bir verin, kalamar kemiği yiyorsa calciluxa da gerek yok 😊

EzgiA

Tutkulu
Kıdemli Üye
Burcakcigim Gerekeni Yazmış 😇🌸 Ek Olarak Bt Amin Forteyi 2 Haftada 1 Verin. Tüy Donemindeyse Haftada 2 Verin. Karaciğer Koruyucuyu Bt Amin forte Verdiğiniz zaman vermenize Gerek Yok. İçeriğinde Karaciger Koruyucu Mevcut Zaten Benim Bildiğim Kadarıyla. Calsilux Eğer Kalsiyum Problemi Varsa Haftada 2 Verebilirsiniz. Yoksa Haftada 1 Veya 2 Haftada 1 Verin 🥰

dero

Yeni Üye
@Burçak A. @EzgiA Çok teşekkür ederim önerileriniz için. Şu an tüy döneminde olduğu için haftada 2 kez vereceğim ama herhangi başka bir takviyeyle günleri art arda olursa problem olur mu? Mesela Cuma ve Pazar versem, pazartesi de probiyotik?

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
@Burçak A. @EzgiA Çok teşekkür ederim önerileriniz için. Şu an tüy döneminde olduğu için haftada 2 kez vereceğim ama herhangi başka bir takviyeyle günleri art arda olursa problem olur mu? Mesela Cuma ve Pazar versem, pazartesi de probiyotik?
Pazartesi - çarşamba verin, cuma probiyotik verin

Üst Alt