• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuyruğu çıkmıyor

burakdalbudak

Paylaşımcı
Merhaba,

Limonu 1 aylıkken herhangi bir üreticiden satın almıştım. İlk başlarda tüyleriyle ilgili herhangi bir sorunu yoktu gayet güzel uçuyordu fakat kuyruğunda ince ağaç dalı gibi tüysüz kuyruk çıkmaya başladı ayağına takılıyordu artık ve uçamamaya başladı artık bende çok bilgim yoktur aslında üreticiye sordum o kuyrukları çekersen yenileri çıkar şeklinde cevap verdi. Bunun üzerinde denemek istedim fakat canının çok yandığını gördüm kanıyordu üstelik sadece 1 tanesini çekebildim vicdanım el vermedi. Bende bizim mahalledeki pet shop'a gideyim dedim belki daha önce böyle bir sorunla karşılaşmıştır diyerek o dal şeklinde olan kuyrukların hepsini teker teker çekti daha sonra doğuştan gelen hastalık dedi fransız tüy sorunu herhalde tam hatırlamıyorum kuyrukları hiçbir zaman çıkmıyormuş. Sen yinede şansını deneyebilirsin belki düzelir kesin bir şey söylemek istemiyorum dedi. Onun üzerine vitamin vs. Aldım çekilen kuyruklar yinede geri gelmedi yaklaşık 2 ay olucaktır. Daha önce böyle bir şey ile karşılaştıysanız çözümü var ise yardımcı olabilir misiniz?

Bu arada kuşum şuan 5 aylık kadar cinsini bilmiyorum ama cinsiyeti dişi dediler. Fotoğraflarını ekliyorum.

Bahar Y.

Müdavim
Evet maalesef tüy hastalığı var kuşta, kalıtsal olduğu için tam anlamıyla iyileşme görüşemiyoruz, siz yinede elinizden geldiğinde kaliteli ürünlerle bakın kızınıza illa ki faydası olacaktır

burakdalbudak

Paylaşımcı
Merhaba tekrardan,

Kuşun tüy sorunu dahada kötüye gidiyor dışkısında vs. Problem görmüyorum kendi açımdan ama yinede atacağım. Varsa önceden böyle bir durumu olupta düzeltebiken fikirlerini sunarlarsa çok memnun olurum açıkçası. Birde göğsü mor ve tüyleri yok fazla göğsünde de aynı şekilde bunun hakkında da bilgi alabilirsem sevinirim. Kuşumun artık uçup rahatça ev içinde gezmesini istiyorum her havalandığında yere düştüğünde için gidiyor. Ölecek diye çok korkuyorum 😔

Ekli dosyalar

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kuşun bu durumunun seninle bakiminla hiç ilgisi yok eminim çok iyi bakıyorsun ama maalesef bu bir gen hastalığı kanatlı hocamın bir tedavisi var biraz zahmetli ve uzun sürüyor ama sonuç göstermiş bir probiyotik tedavisi bu dönüşümlü tedavi için alacaklarını özelden değil burdan yazayım da başka vakalarada yardımcı olur 👍
Dönüşümlü probiyotik desteği
1)Kaleidon damla
Günde 1kez
İyice çalkalayarak
ÇEYREK su dolu suluğa
3 damla
1.hafta, 4.hafta, 7.hafta, 10.hafta

2) Bibac D3 damla
Günde 1 kez
İyice çalkalayarak
ÇEYREK su dolu suluğa
3 damla
2.hafta , 5.hafta , 8.hafta , 11.hafta

3.Nbl Probiyotik drop damla
Günde 1 kez
İyice çalkalayarak
ÇEYREK su dolu suluğa
3 damla
3.hafta , 6. hafta, 9.hafta , 12.hafta

Her hafta 1 probiyotik damla. Hepsi aynı anda degil
Bide bunlarla birlikte karaciğer koruma vermeniz gerekiyor avichol olabilir ağızdan bir damla olarak kullanabilirsiniz 👍

burakdalbudak

Paylaşımcı
Şu anlık elimdekilerle idare edeyim yavaş yavaş alabilirim bu ürünleri biraz bütçe ayırmam gerekiyor. Haftada 1 kere toz probiyotik var ondan vereceğim. İnternette serum yapılışı gördüm hatta linkinide bırakacağım bi incelersiniz gösterildiği gibi yaptım çünkü ne eksik ne fazla verme zarar verir kuşa derseniz vermem ona göre birde sultan papağanımla aynı kafeste yaşıyordu. Sultan papağanımda bu aralar biraz hatta biraz değil fazlasıyla çiftleşme döneminde beni eşi olarak mı görüyor anlamadım ne zaman gelse ya elimle yada üstüme sürtünüyor buda muhabbet kuşuma yansıyor sürekli onu benden itmeye çalışıyor ne zaman muhabbet kuşumu elime alsam durmadan kovalamaya başlıyor ve gaga atmaya başladı kuşuma. Bu yüzden dinlenmesi için bir kafes ayarladım 8 ay bol bol gezdi dışarıdaydı 1 aylığına bi kendine gelsin enerjisi yerine oturması için kafeste tutacağım vitamin bakımından üstüne düşeceğim aynı şekilde yumurta maması çimlendirme olayına başlıyorum. Bakalım hayırlısı birde son bir şey daha sorayım hiç tüyleri çıkmazsa anlarım yapacak birşey kalmadığında fakat ölümle sonuçlanma riski var mıdır acaba? Yani bu hastalığa sahip kuş en fazla 1 yıl yaşar gibi tanılar var mıdır?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Seni korkutmak gibi olmasın ama bu hastalık bulaşıcıdır..çok geç bulaşır çünkü bağışıklığı güçlü olan kuşlar direnç gösterir ama tavsiyem yinede sultan ile birlikte olmasın 👍

burakdalbudak

Paylaşımcı
Tamda yumurtadan çıkan yavrulardan erkek olanını alıp yanlız kalmaması için birleştirmeyi düşünüyordum. Bu benim için çok büyük problem oldu. Ne yapsam bilmiyorum açıkçası bu forumda erkek sultan papağanımı verip dişisinden yavru aldırıp geri verebilecek vs. Var mı yada forumda bu şekilde istek konusu açabiliyor muyuz yasak mı?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Tamda yumurtadan çıkan yavrulardan erkek olanını alıp yanlız kalmaması için birleştirmeyi düşünüyordum. Bu benim için çok büyük problem oldu. Ne yapsam bilmiyorum açıkçası bu forumda erkek sultan papağanımı verip dişisinden yavru aldırıp geri verebilecek vs. Var mı yada forumda bu şekilde istek konusu açabiliyor muyuz yasak mı?
Sorun yok kardeşim konu açabilirsin öyle bir durumdan iki tarafında faydalanması iyi olur lakin bunu Kimsenin kabul edeceğini sanmıyorum

burakdalbudak

Paylaşımcı
Neyse yapacak bir şey yok abi çok teşekkür ederim değerli cevapların için 😊

Üst Alt