• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşun Nesi Var?

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Merhabalar.
Halamın kuşu hasta olmuş. Sürekli tüylerini kabartıp uyuyormuş ve titriyormuş.
Cereyanda kalıp kalmadığını ve farklı bir şey yiyip yemesini sordum öncelikle.
Yem ve su dışında bir şey vermiyormuş. Cereyanda da kalmamış hiç çok dikkat ediyormuş o konuya.
Tüy döküyor dedi. O yüzden tüy dökümü sancılı geçiyor galiba diye düşündüm. Yem olarak aspur ve daldarı vermesini,birde probiyotik ile b vitamini vermesini önerdim ama dışkının fotoğrafını attı bana beyaz kısım yok o yüzden bilemedim pek. Sizin görüşlerinizi almak istedim.

Yem yiyormuş bu arada.

Dışkı böyle.
IMG-20211225-WA0024.jpg

IMG-20211225-WA0027.jpg
IMG-20211225-WA0023.jpg
IMG-20211225-WA0026.jpg

Oturduğu yerde veteriner olmadığı için kuşu aldığı yere gidip durumu anlatmış.Adam o kuş ölür demiş. 🙄 Bu sözü daha önce bende işittim.İnsanlar niye böyle patavatsız anlamıyorum. Bunu duyduktan sonra insanın direkt psikolojisi bozuluyor. Bana ölmez dimi diye sorup durdu. Bende üzülüyorum kuşlar hasta olunca. 😢

Birde şu ilacı önermiş içinde bütün vitaminler var demiş. Ben ilk defa gördüğüm için bilgim yok ilaç hakkında. Kalsiyumla alakalı bir ilaç galiba.
IMG-20211225-WA0022.jpg

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Yediği yemden olduğunu düşünüyorum ilk olarak yemi değiştirsin ve kuşu elle beslesin...bide acil bir video yollayın bakalım 👍

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Yediği yemden olduğunu düşünüyorum ilk olarak yemi değiştirsin ve kuşu elle beslesin...bide acil bir video yollayın bakalım 👍
Tamamdır. Açık yem kullanıyormuş,yemin bayat olup olmadığını kontrol etmesini söyledim. Video da isteyim hemen. :)

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kuş ölecek gibi durmuyor. İkincisi önerdiği şey ilaç değil destek ürünü vitamin değil kalsiyum takviyesi. Güzel bir probiyotik iyi bir yem içinde bütün vitaminlerin olduğu bir ürün almasını söyleyin mümkünse kuşu aldığı yerden marka önerisi almasın halaniz😉

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Kuş ölecek gibi durmuyor. İkincisi önerdiği şey ilaç değil destek ürünü vitamin değil kalsiyum takviyesi. Güzel bir probiyotik iyi bir yem içinde bütün vitaminlerin olduğu bir ürün almasını söyleyin mümkünse kuşu aldığı yerden marka önerisi almasın halaniz😉
Evet. Birde içinde bütün vitaminler var demiş. Ya kuşlar hakkında bir şey bilmiyor ya da kuş hakkında bilgisi olmayan insanları kandırıyor aklıma başka bir şey gelmiyor. :)

Tamam. 😅 Ben ona benim kullandıklarımın fotoğrafını atmıştım. Merkezde büyük petshop varmış oraya gidip alacak.
Teşekkür ederim. 😊

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Evet. Birde içinde bütün vitaminler var demiş. Ya kuşlar hakkında bir şey bilmiyor ya da kuş hakkında bilgisi olmayan insanları kandırıyor aklıma başka bir şey gelmiyor. :)

Tamam. 😅 Ben ona benim kullandıklarımın fotoğrafını atmıştım. Merkezde büyük petshop varmış oraya gidip alacak.
Teşekkür ederim. 😊
Ben petshopları sorgulamayı bıraktım... Bulunduğum semtin 5 kendini kuşlardan uzman sayan veterinerlere bir kaç soru sordum... sorduğumla kaldım... cevaplar eee meee gibiydi... Her şey ticariye dönmüş... yazık yaaa...

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Ben petshopları sorgulamayı bıraktım... Bulunduğum semtin 5 kendini kuşlardan uzman sayan veterinerlere bir kaç soru sordum... sorduğumla kaldım... cevaplar eee meee gibiydi... Her şey ticariye dönmüş... yazık yaaa...
Bizim burda da bir sürü var ama içlerinden bir tanesi bilgili petshop.
Ticaret konusunda haklısınız, bizim burdaki petshoplarda kuşların yaşamak zorunda olduğu ortamlar felaket. Onları öyle görünce hepsini alasım geliyor. 😢 İşini hakkıyla yapanlarda var ama çok az keşke hepsi öyle olsa.

Veterinre gelince 3 farklı veterinere götürdüm. Üçüde ilgiliydi o konuda hakkını yiyemem ama bilgili olma konusunda bir tanesi daha iyi o yüzden ona götürmeyi düşünüyorum bundan sonrada.