• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşun gagasındaki şey

Pamuuuk

Yeni Üye
Selamlar evdeki kuşlarıma eş aldım bir erkek bir dişi, eş dost derken kuşu getirdiler. Gelen kuşun (dişi) gagasında böyle bir yara gibi bir şey var bu nedir, nasıl geçer? Yada geçermi? Ne yapmalıyım?

Ekli dosyalar

Ebru D.

Tutkulu
Kıdemli Üye
Selamlar evdeki kuşlarıma eş aldım bir erkek bir dişi, eş dost derken kuşu getirdiler. Gelen kuşun (dişi) gagasında böyle bir yara gibi bir şey var bu nedir, nasıl geçer? Yada geçermi? Ne yapmalıyım?
Kuşları keşke yan yana koymasaydiniz hemen. 2 hafta başka kafeslerde tutsaydınız. Bir de plastik tunek zararlı. Tahta tunek kullanmanızı tavsiye ederim.

Murat Halisdemir

Müdavim
Yedek kafesiniz varmı ayrı tutup öyle yanyana koyun eğer bi hastalık varsa tüm kafes kuşları hasta eder taşıyıcı hastalık kuşlar oluyo üretim bu tür olaylarda çok üretici kafes kuşları ölmekte ayrı tutup iç parazit tedavi yapabilirsiniz önlem olarak yeni gelen kuşlara ama uygulamayı bilmiyosanız burda yardimci olcaklar sana.

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
Herhangi bir sorun olabilir resimden pek bir şey anlaşılmıyor. Daha net ve yakından resim alabilir miyiz?

Pamuuuk

Yeni Üye
şimdi bu iki tüylü dostumuz eş değil sarı ve dişimiz eş değil, ikisi de farklı kuşlara eş gidecek. bu kuşumuzu dün hemen kafese atmadım. biraz bekledim yem yemesinde bir sorun yoktu yem yiyince kendi geldi, gözleri kapalı değil fotoğraf öyle denk gelmiş, dün ayırmıştım ama bizimkiler gidip kafese atmışlar kuşu bende tekrar çıkartmadım şuan aynı kafesteler, yani dişimiz varklı bir kuşla geldiğinde böyleydi sorduğumda kapışmış olabilir felan dediler. hiç bir tedavi uygulamadım şuanlık. ama gözlemliyorum hareketlerini 1-2 gün daha bakacağım şuan yerine alışmaya çalışıyor gibi

Pamuuuk

Yeni Üye
Dişimizi karantinaya almaya karar verdim, konu hakkında bilgisi olan birisi yardımcı olursa sevinirim

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
Dişimizi karantinaya almaya karar verdim, konu hakkında bilgisi olan birisi yardımcı olursa sevinirim
Sadece kendi mesajınızı okuyorsunuz. Herhangi bir konuda seve seve yardımcı olunur ancak daha net ve düzgün bir resim istendi hiç oralı olmadınız. Kuşun yanında olmadığımız için takdir edersiniz ki daha detaylı bir anlatım ya da resim isteyebiliriz. Kuş eve geldikten sonra olanları değil de ihtiyacımız olan bilgileri paylaşmanızı rica ederiz. Sonrasında herkes ilgilenecektir.

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
Kuş çok güzel bu arada maşallah. Açık bir yara değil herhalde. Eğer kuşun diğer burun deliği kapanmamışsa nefes alıp vermesi bu yaradan kaynaklı değildir. Varsa günde bir kez burun deliklerine kaçırmadan terramycin sürebilirsiniz.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Hızlı nefes alışverişi burun tıkanıklığı konusunda takip edelim 👍 Bu süreç içerisinde belirtiler artarsa solunum ile ilgili bir sıkıntısı var demektir.Eger bu kronik değilse bağışıklık için multivitamin ve probiyotik verin ayrıca kekik çayı olabilir.yarayi ben göremedim tam olarak neresinde daha yakın ve net bir resim görebilir miyim

Pamuuuk

Yeni Üye
Akşam eve gidince atacağım, kısaca tarif etmek gerekirse sağ burun deliğinde yarası yeni olan bir şey değil biraz da içine göçük

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kuş dayak mi yedi yoksa bir yere mi sürttü bu hale geldi ceresinin yarısı yok😔 kanama oluyor mu?

Pamuuuk

Yeni Üye
Hayır kanama yok böyle geldi elimize büyük ihtimal kapışmış

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Bunun düzelme ihtimali yok gibi bence protez bir cere yapılabilir

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yaranın kapanması için kantaron yağı yada yara merhemi sürün. Burun estetiklik açısından eski haline döneceğini sanmıyorum. Nefes alış verişte problem yoksa dert değil diye düşünüyorum geçmiş olsun

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Arkadaşlara katılıyorum bu böyle kalır ve diğer kötü yanı ise üreme yok denilecek kadar imkansız hale geliyor cere yenmesinde😔

Pamuuuk

Yeni Üye
bu güzel kuşumuzun yumurtalarını alamaz mıyız yani? nefes alışı ne normal nede çok fazla anormal biraz hızlı alıp veriyor nefesi, üreme konusunda biraz bilgi verirseniz sevinebilirim.