• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşun Ceresinde ne var ?

Maviş Paşa

Tutkulu
Mantar mı bu yeni gördüm 😐 2 muhabbet 1 papağan var Mantar ise onlara bulaşır mı. Değilse bu nedir neden burnu tıkalı gibi. Neşesi keyfi yerinde dışkı normal ishal vs yok. Ara ara su içiyor ama çok içiyor diğer Kuşlar sulukta 2 3 kere içiyorsa bu kız 5 6 kere içiyor. Elime almadım hiç korkar diye almam da. Önceki ve şimdiki halini atayım.
Önceki hali.
Ekli dosyayı görüntüle 31148

Şimdiki hali.

Ekli dosyayı görüntüle 31149

Ekli dosyayı görüntüle 31151

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Kıdemli Üye
Üretici
Pek mantar gibi gelmedi sanki kızışmış sonradan da soyulma olmuş gibi

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kızışma demek eş istiyor demek 😊 ama soyulmaya başlamış gibi, burun deliklerini sanki kapatmaya başlamış gibi. Yapılması gereken bir şey varsa uzman arkadaşlar söyler ama çok da telaş yapmayın 😇

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Kıdemli Üye
Üretici
Dişiler kızışır ceresi kahverengileşir sonra dökülür eski açık renkli halini alır. Öyle oluyormuş gibi yani bana öyle geldi

Maviş Paşa

Tutkulu
Kızışma demek eş istiyor demek 😊 ama soyulmaya başlamış gibi, burun deliklerini sanki kapatmaya başlamış gibi. Yapılması gereken bir şey varsa uzman arkadaşlar söyler ama çok da telaş yapmayın 😇
Sorun şu evde 1 yaşında erkek muhabbet kuşum var bide 7 aylık dişi. çok kıskanç. 😂

Kızışan erkeği alacak herhalde 😂
Yavru almak derdim değil ama olursa da inşallah onu da tecrübe etmiş olacam😊

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Biraz teramiycn deri melhemi sürün 👍 tüye girer yakında o zaman değişime uğrayacaktir

Maviş Paşa

Tutkulu
Biraz teramiycn deri melhemi sürün 👍 tüye girer yakında o zaman değişime uğrayacaktir
abi kuşun huyunu bilmiyorum 4 aydır bende. ablamda iken hiç kafesten çıkmamış kedi olunca. benim kuşlar olunca kafeste durmuyor şimdi yakalamaya çalışmadım korkar diye. cere deliği yer düzelir mi yine de

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Kıdemli Üye
Üretici
abi kuşun huyunu bilmiyorum 4 aydır bende. ablamda iken hiç kafesten çıkmamış kedi olunca. benim kuşlar olunca kafeste durmuyor şimdi yakalamaya çalışmadım korkar diye. cere deliği yer düzelir mi yine de
Şehmus abinin dediği gibi siz kuşu elinize alın ağzına ve burun deliklerine kaçırmadan terramycin ya da beyaz vazelin sürün çok az. Mantar gibi durmuyor ama siz yine de önlem olarak bunu yapın. Biraz da ayaklarına sürün.

Maviş Paşa

Tutkulu
Şehmus abinin dediği gibi siz kuşu elinize alın ağzına ve burun deliklerine kaçırmadan terramycin ya da beyaz vazelin sürün çok az. Mantar gibi durmuyor ama siz yine de önlem olarak bunu yapın. Biraz da ayaklarına sürün.
kuş yıllardır kafeste kaldı. ele alıp korkutmak istemiyorum kendi kuşlarımı tutuyorum huyunu bildiğim için. Isırsa da ısıracağını bilerek tutuyorum ama bu geleli 4 ay oldu. Stres olmasın diye tutmak istemiyorum. 😒

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
kuş yıllardır kafeste kaldı. ele alıp korkutmak istemiyorum kendi kuşlarımı tutuyorum huyunu bildiğim için. Isırsa da ısıracağını bilerek tutuyorum ama bu geleli 4 ay oldu. Stres olmasın diye tutmak istemiyorum. 😒
Eğer bundan korkuyorsanız ışıksız bir ortamda sizi görmediği için elinize rahatlıkla alabilirsiniz. Sizin olduğunuzu anlamaz ve korkmaz da. Terramycin deri merhemi kullanınız.

Maviş Paşa

Tutkulu
Eğer bundan korkuyorsanız ışıksız bir ortamda sizi görmediği için elinize rahatlıkla alabilirsiniz. Sizin olduğunuzu anlamaz ve korkmaz da. Terramycin deri merhemi kullanınız.
Tamam denemeye çalışayım inşallah korkmaz kuş. Kaç gün sürmem lazım peki. Vazelin var onu sürsem de olur mu. Bunu mu almam lazım

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Tamam denemeye çalışayım inşallah korkmaz kuş. Kaç gün sürmem lazım peki. Vazelin var onu sürsem de olur mu. Bunu mu almam lazım
Vazelin geçirmeyebilir. Terramycin daha iyi olur. 5 gün akşamları yatmadan önce ince bir tabaka halinde sürün

Üst Alt